Bio2You -hoitotuotteet sopivat Curly Girl metodiin

Bio2Youn histenhoitotuotteita myyvältä kampaajalta tuli eilen outo kysymys: Sopiiko Bio2you-tuotteet Curly Girl metodiin? En todellakaan tiennyt mitään koko metodista, mutta internet on ihmeellinen tietopankki, sillä parin minuutin jälkeen vastasin jälleenmyyjälleni: Kyllä sopii! Ja kiitos Hyvinkäälle Hiushuone Ovaalin Hannalle – nyt olen taas tässäkin asiassa ajan tasalla.

Tämä kiharavillitys on Suomessakin laajalle levinnyt, vaikka me tavikset emme tähän hetkeen asti ole tienneet siitä mitään. Kyse on kuitenkin isosta ilmiöstä, kun Facebookin Curly girl Suomi -ryhmään kuuluu jo lähes 25 000 jäsentä. Asiaan vihkiytyneet etsivät tohkeissaan sopivia hoitotuotteita itselleen ja voin ilokseni ilmoittaa, että ainakin Bio2You hoitotuotteet voi ottaa lähimmän jälleenmyyjän hyllystä mukaansa ja ryhtyä tavoittelemaan kiharoita.

Kampaajien kehittämä metodi

Maailmalta Suomeen rantautunut Curly Girl -hiustenhoitometodi on yhdysvaltalaisten kampaajien, Lorraine Masseyn ja Michele Benderin, kehittämä ja kirjaksikin jo kirjoitettu (Curly Girl the Handbook) menetelmä, jolla hoidetaan kiharaa hiusta ilolla eikä yritetä suoristaa sitä ja, jolla yllättäen ne omat suorissa hiuksissa piilossa olleet kiharatkin saattavat löytyä.

Piikkisuorasta kiharaksi

Ovatko hiuksesi taipuisat, pörröisät, karheat, kuivat ja kurittomat? Tai ovatko hiuksesi ne perisuomalaiset piikkisuorat luonnonkiharat, kuten minulla? Niitä ei aikanaan niin suositut permanentitkaan saaneet kiharalle. Vuosien varrella luovuin kiharoiden väkertämisestä. Vaikka kuinka käytin piippareita tai ilmakiharrinta ja muotovaahtoja, tulos pysyi hetken ja katosi jo ensimmäisen tuulenpuuskan osuessa kohdalle. Mutta nyt voimme taas herätellä toiveitamme kiharapehkoista, sillä valitsemalla oikeanlaiset hoitotuotteetunelma taipuisista ja kihartuvista hiuksista saattaa olla totta.

Omissa hiuksissani kihara alkoi muodostumaan pikkuhiljaa Bio2Youn hiustenhoitotuotteiden ansiosta ja tältä ne näyttävät nyt.

 

 

Bio2You:lla on 9 ihanaa tuotetta, joilla kiharoita voi houkutella esiin

Bio2You-sarjasta löytyy 3 hoitolinjaa, joissa kaikissa on shampoo, pikanaamio ja hiuksiin jätettävä seerumi.

 • Silkkiproteiini: kuivalle, kiillottomalle hiukselle kosteuttaa ja ravitsee
 • Collagen-hyaluronihappo: kosteuttava ja korjaava linja esim. vaalennetulle ja käsitellyille hiuksille
 • Red Onion – Hairdensyl: todellista volyymia antava linja ohuille hiuksille

Oma ”kehitykseni” kiharapääksi

Aluksi takaraivolle alimpiin hiuksiin ilmestyi muutama etäisesti lainetta muistuttava tupsu, jotka kampaaja sieltä löysi ja nauroi, että ”hei, susta on tulossa vanhoilla päivillä vielä kiharapää….hehe”. Pikkuhiljaa sieltä alkoi ilmestymään kiihtyvällä tahdilla enemmän ja enemmän lainetta ja sitten ne alkoivat näyttämään ihan kiharoilta. Maailma on ihmeitä täynnä. Nyt takaraivolla on todella paljon kihartuvaa hiusta, vaikka ne päällimmäiset näkyviin jäävät sekä hiusten etuosa, ovat edelleen suoria. Mutta sielläkin on muutosta, sillä ne jo kihartuvat aavistuksen verran latvoista ja hentoinen kiharuus pysyy eikä suoristu. Tämä prosessi on kestänyt nyt kuukausia ja olen sitä innolla seurannut ja iloinnut ja luullut sen olevan jokin hormonaalinen juttu.

Hiukset elävät omaa elämäänsä ja eivätkä kaikki hiukset kiharru samalla tavalla. Kuten näet näistä minun hiuskuvistani. Osa on kiharaa, osa lainetta ja osa vielä suoraa. Alimmat hiukset jaksavat kihartua parhaiten. Syynä tähän voi olla se, että juuri tuo alue on pesun jälkeen jäänyt hyvin kosteaksi ja olen vain rutistellut sitä ja sukinut lähinnä ”viisipiikkisellä” edistääkseni kuivumista. Tähän asti olen kuivattanut etuosan hiuksia enemmän ja käyttänyt siinä harjaa. Jatkossa jätetään etuosakin kosteammaksi ja rutistellaan. Aika näyttää alkaako siellä näkyä samaa kiharaa pikkuhiljaa.

Olinkin jo noudattanut osittain Curly Girl Metodia sitä itse tietämättä

Omassa käytössä on ollut osiot:

 1. Oikeanlaiset tuotteet
 2. Ilmakuivaus ja rutistelu
 3. Silkkityynyliina

Tästä päätellen joitakin mutkia voi siis oikoa ja tulosta tulee silti. Jos haluat kokeilla oikeilla toimenpiteillä, niin metodi itsessään on helppo. Kokeilun alkuun kannattaa lähteä iloisesti ja ennakkoluulottomasti tuloksia odotellen, sillä kiharan muodostuminen voi vaatia aikaa, mutta ne ihanat hurlikurlit saattavat kohta olla totta. Malta odottaa! Kihartumiseen vaikuttavat tietysti myös hiusten kemialliset käsittelyt, niiden rakenne, paksuus ja kunto.

Vältä

Hoitoaineet eivät saa sisältää sulfaatteja, silikoneja (jos ne eivät ole vesiliukoisia) eivätkä alkoholia (rasva-alkoholi sopii). Vältä lämpökäsittelyä, tavallista pyyhettä ja harjaa. Pesevät sulfaatit voivat kuivattaa hiusta liikaa, kun taas silikonit voivat suoristaa hiukset.

Kaikki luonnonkosmetiikankaan tuotteet eivät sovellu tähän metodiin ja incistä kannattaakin huomata nämä aineet: sodium coco-sulfate ja sodium cetearyl sulfate. Ne ovat sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittuja, peseviä, usein kookos- tai sokeripohjaisia hellävaraisia aineita, jotka eivät sovellu CG-metodiin. Jos incistä löytyy alkoholi – alcohol – jätä se hyllyyn, mutta jos siellä lukee – benzyl alcohol, cetearyl alcohol ja behenyl alcohol – tuote sopii CG-metodiin.

Suosi

Hellävaraista ja kosteuttavaa hoitoa, jota Bio2you tuotteet sinulle antavat. Naamioilla saat tehohoidettua hiuksia, jolloin kihartuminen helpottuu.

Curly Girl -metodin hoito-ohjeet

 • Ensimmäinen pesu sulfaattishampoolla: tämä hyllystä jo todennäköisesti löytyy. Varmista ettei siinä ole silikonia.
 • Pesut jatkossa: kiharoita houkutellaan esiin pesemällä sulfaatittomalla shampoolla tai hoitoaineella. Jos päänahka sen sallii, niin yritä pidentää pesukertojen väliä. Mutta jos sinulla on esim. seborrooinen ekseema päänahassa, älä pidennä pesuvälejä, sillä se vain pahentaa tilannetta. Käytetyt pesu- ja muotoilutuotteet eivät saisi sisältää sulfaatteja, silikoneja tai kuivattavia alkoholeja. 
 • Hoitonaamio: pesun jälkeen hiuksiin levitetään Bio2Youn pikanaamio, jonka vaikutusaika on 1-2 minuuttia. Bio2youn pikahiusnaamiolla voi tiputtaa pois hoitoaineen ja kun se on pikanaamio, niin saa hoitoaineen vaikutusaikana naamion tehot!! Tosi tärkeää arkiaamuna. Säästyy aikaa tehosta tinkimättä.
 • Hiusten selvittäminen ja pesu: hoitonaamion vaikuttaessa takut selvitetään hellävaraisesti. Tämän jälkeen ei enää harjata kiharoita, jotta hius ei suoristu. Nyt kannattaa hankkia harvapiikkinen selvityskampa harjan tilalle. Luin joskus että, hiukset kannattaa selvittää jo ennen pesua, ja se on toiminut minulla hyvin. Tähän asti ole harjannut, ja jatkossa ehkä vain kampaan hiukset ensin. Sen jälkeen pistän pään alaspäin, kastelen, pesen ja huuhdon hiukset. Sitten puristan ne kuivaksi ja levitän naamion. Pesaisen kropan sillä välin ja huuhtelen naamion haalean lämpimällä vedellä pois. Viimeisenä lopullisesti unesta herättävä nopea huuhtelu kylmällä vedellä.
 • Kuivaus t-paidalla/ mikrokuitupyyhkeellä: tämä ohje olikin hauska. Vanhat pyyhkeet ei kelpaa, koska puuvilla saattaa kuivattaa hiusta. Nyt jatkossa en enää anna vanhoja t-paitoja miehelle auton vahaukseen. Pesun jälkeen hiukset nimittäin puristellaan kuivaksi mikrokuitupyyhkeellä tai t-paidalla. Vanhan pyyheliinaturbaanin sijasta voit metodin mukaan kietoa t-paidan hiuksiin hetkeksi.
 • Muotoilutuotteet kosteisiin hiuksiin: jos hiuksesi vaativat vielä naamion jälkeen lisähoitoa, niin voit suihkauttaa Bio2Youn hiuksiin jätettävää seerumia suoraan hiuksiin tai käsiin ja puristella sen hiusten latvoihin. Sitten lisäät haluamasi kiharavoiteet sekä muotoilugeelit. Jos kiharat kaipaavat muotoilua pesujen välillä, kostuta hiuksia vesisuihkeella ja muotoile uudelleen. Jos käyttämäsi hoito/muotoilutuotteet kovettuvat hiuksiin, niin puristele niitä hellästi sormilla, jolloin kiharat aukenevat ja pehmenevät kauniiksi ja luonnollisen näköisiksi.
 • Ilmakuivaa tai käytä diffuuseria: onneksi kesä on kohta täällä, sillä se helpottaa hiusten ilmakuivausta. Kiharat, kun tykkäis aina kuivua ihan rauhassa ilman föönausta. Jos on kiire ja fööniä on pakko käyttää, niin silloin föönin päähän diffuuseri ja kuivaus hiukan kauempaa, jotta hiukset eivät pörröönny.
 • Vaihda tyynyliinat silkkisiin: nyt jatkossa nukutaan kuin prinsessat! Nämä ilman permanenttia taiotut kiharat kuulemma tykkäävät levätä öisin silkkityynyliinalla.

Nyt vain kaikki kokeilemaan, josko omiin hiuksiin ilmaantuisi kiharoita tai taipuisuutta. Kuulen mielelläni teidän kokemuksianne asian tiimoilta ja kuviakin saa lähettää. Kysymyksiä otan myös mielelläni vastaan.

Täältä voit lukea tarkemmin Bio2You- hiustenhoitotuotteista. Jälleenmyynti tapahtuu jälleenmyyjiemme verkkokauppojen sekä kivijalkakauppojen kautta.

Huom! Valikoimat vaihtelevat myyjittäin, joten kannattaa ensin pirauttaa kauppaan ja varmistaa saatavuus tai ole yhteydessä maahantuontiin, niin neuvon lähimmän paikan sinulle.

Life-ketjun luontastuotekaupat myyvät Bio2You-tuotteita ja niistä todennäköisimmin löydät myös hiustenhoitotuotteetkin.

Terkuin kiharapää,

Tarja

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!