Herbatint- kestoväri ja saat kauniin loppututuloksen

Hiukseni on värjätty kampaajalla jo kymmenisen vuotta kasviväreillä ja siksi niihin ei ole kestoväri tarttunut. Syynä on henna, joka muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, jota kestoväri ei kykene läpäisemään. Värin uloskasvattaminen pitkillä hiuksilla kesti kauan, mutta lopulta pääsin itsekin testaamaan Herbatint-värejä.

Kuvaus lähtötilanteesta

Lähtötilanteessa hius oli ”luonnontilassa” ja hyväkuntoinen. Hiuksia on tosi paljon ja niissä on jonkin verran punapigmenttiä. Viimeisimmästä leikkauksestakin oli kulunut jo vuoden verran.

Hiuksissa oli iän mukanaan tuomia eri sävyisiä harmaita noin 35–40 % yksittäisinä hiuksina sekä leveämpinä raitoina.

Kestoväri ja sen tavoite

Kestovärjäyksen tavoitteeksi asetettiin luonnollisen lämmin, omaa hiustensävyä korostava sävy, jotta en joudu tiukkaan värjäyskierteeseen. Lisäksi hiuksiin haluttiin kolmiulotteisuutta. Päätimme myös, että harmaan eri tummuusasteet saavat mahdollisesti kuultaa sävyn alta. Vinkki sinulle: Jos haluat harmaisiin hiuksiin tasaisen, peittävän lopputuloksen sekoitussuhde riippuu siitä, kuinka paljon hiuksissa on harmaita. Kurkkaa ohjeet  ja muista, että vain N-linjan värit peittää 100 % harmaat).

Mitkä värisävyt valittiin ja miksi

Ennen kestovärien valintaa määriteltiin omien hiusten tummuusaste, joka tässä tapauksessa oli 7 asteikolla 1–10. Väriin haluttiin hieman lämpöä, mutta ei kuparisuutta tai punaisuutta. Koska väriin haluttiin kolmiulotteisuutta, tyveen valittiin harmaat peittävä sävy 7N BLONDE ja pituuksiin sekä latvoihin sävyä antava 7D GOLDEN BLONDE. Sävyt ovat lähellä toisiaan tummuusasteensa (7) puolesta, mutta pituuksiin ja latvoihin saatiin sävyllä 7D haluttua kultaan vivahtavaa lämpöä. Lisäksi pääliosaan tehtiin paksuhkoja folioraitoja kestoväri sävyllä 8D LIGHT GOLDEN BLONDE. Raitojen tarkoituksena ei ollut vaalentaa hiusta, vaan lähinnä kirkastaa (n.1/2 astetta) hiusta ja saada hiuksiin moniulotteisuutta.

Herbatint-kestovärit
Herbatint-kestoväri on koostumukseltaan geelimäinen. Siksi värin levittäminen hiuksiin ja värin huuhtominen hiuksista sekä hiuspohjasta on helppoa.

Miten värjättiin

Jokaisessa valitussa sävyssä sekoitussuhde oli 1:1 (hapetetta ja  väriä saman verran), koska täydellistä peittoa ei oltu hakemassa, vaan harmaan tummuusasteet saivat mahdollisesti kuultaa sävyn alta. Jos olisi haluttu täydellistä peittoa olisi harmaiden määrän suhteen lisätty värin lisäksi enemmän hapetetta (mitä enemmän harmaita, sitä enemmän hapetetta).

Kuiviin hiuksiin levitettiin ensin sävy 7N n. 2–2,5 cm matkalta tyvessä. Pakkauksesta sekoitettiin puolet molemmista pulloista (sävy ja hapete). Pulloon jäävän aineen voi käyttää esim. tyven värjäämiseen seuraavalla kerralla. Näin sama aine riittää kahteen värjäyskertaan.

Tämän jälkeen hiuksen pääliosaan tehtiin folioraitoja sävyllä 8D. Tarkoitus ei ollut tehdä varsinaisia raitoja, vaan saada hieman kirkastettua omaa sävyä ja antaa hieman lämpöä samasta värimaailmasta kuin valittu 7D sävy. Jos hiuksiin olisi haluttu vaaleampia raitoja olisi sävyksi valittu esim. 8N, 9N tai 10N.  N- sarja onkin ainoa Herbatintin värilinjoista, joka vaalentaa 1–2 astetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että väri ei vaalenna väriä eli ko. sävyillä ei saa vaalennettua jo hapetevärillä värjättyä hiusta. Lähtökohtana on aina hiuksen oma väri. Jos tällaista hiusta halutaan vaalentaa, se onnistuu vaalennusaineella/värinpoistotuotteilla.

Pituuksiin ja latvoihin levitettiin lopuksi sävy 7D. Koska väri on geelimäistä, se levittyy todella helposti, hyvin ja tasaisesti paksuihinkin hiuksiin. Kannattaa kuitenkin varata värimassaa tarpeeksi ja kammata hiukset läpi, jolla varmistetaan, että värimassa on tasaisesti hiuksissa eikä värjäämättömiä kohtia jää.

Kestoväri ja sen vaikutusaika

Vaikutusaika laskettiin siitä, kun kaikki hiukset oli saatu värjättyä eli hiuksiin oli saatu levitettyä sävy 7D. Herbatintin vaikutusaika on 40 minuuttia ja tuota vaikutusaikaa noudatettiin tässäkin värjäyksessä.

Pesu

Vaikutusajan päätyttyä väri huuhdottiin hyvin: ensin folioiden kanssa ja sitten ilman folioita, jotta kirkastamiseen käytetty 8G sävy ei tummu muualla hiuksissa käytetyillä sävyillä. Huuhtelun jälkeen hiukset pestiin väripakkauksessa löytyvällä shampoolla. Shampoopesun jälkeen lisättiin pakkauksessa oleva hoitoaine, joka levitettiin pyyhekuiviin hiuksiin ja annettiin vaikuttaa muutama minuutti. Lopuksi tuote huuhdottiin hyvin pois.

Leikkaus ja muu käsittely

Koska hiukset olivat hyvässä kunnossa ja pituus haluttiin säilyttää suhteellisen ennallaan, leikattiin vain huonot latvat pois ja tehtiin pieni kerrostus latvaan ilman ohentamista, jotta hiusten paksuus säilyy. Lopuksi hiukset kuivattiin föönillä ilman muotoilutuotteita.

Lopputulos

Lopputuloksesta tuli todella luonnollinen ja valitut sävyt korostavat omaa hiustensävyä. Mitään dramaattista lopputulosta ei haluttu (esim. tummanruskea), joten lopputuloksesta tuli luonnollinen ja pieni kullan antama lämpö (D) toi väriin myös luonnollisuutta kuin esim. pelkkä sävy 7N. Hiuksiin saatiin myös värillä upea kiilto. Koska sävyt valittiin melko lähelle asiakkaan omaa hiustensävyä ei näkyvää rajaa tyveen tule.

Loppuaatokset Herbatint kestoväri- ensikokeilusta

I`m totally in love!

Viimeinen kuva on otettu pari viikkoa värjäyksen jälkeen. Väri elää valon määrän mukaan. Auringossa se näyttää vaaleammalta ja ihana kullan sävy tulee esiin sekä aivan upea kiilto. Kuvasta näkee selvästi myös hiusten kunnon. Herbatint on kuuluisa hellävaraisuudestaan ja sen voin nyt itse allekirjoittaa. Hiukset on vain pesty, pyyhekuivattu ja annettu kuivua melkein kokonaan. Lopuksi todella lyhyt föönaus ja kevyt harjaus. En tykkää käyttää muotoiluaineita, mutta vanhemmiten hiuksiin ilmestynyt taipuisuus saa hiukset asettumaan nätisti ilman muotoilutuotteita ja -laitteita. Kauniit ja itselleni sopivan helppohoitoiset hiukset.

Herbatint-kestoväri antaa luonnollisen värjäystuloksen.
Herbatint-kestovärien kemikaalimäärä on minimoitu ja ne ovat läpäisseet herkän ihon dermatologiset testit. Väri on hellävarainen niin hiuksille kuin hiuspohjallekin.

Jutun tarkoituksena oli osoittaa, että kotona voi saavuttaa aivan yhtä upean värjäystuloksen kuin kampaajallakin. Ja vain murto-osalla kustannuksista. Kestoväreillä voi leikitellä ja kokeilla liukuvärjäystä tai raitoja. Värejä voit käydä katsomassa Ruohonjuuren ja Ekolon myymälöissä tai tilata niitä heidän verkkokaupastaan.

Ruohonjuuri
Ekolo

Kotivärjäysterkuin,
Tarja

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!