AL KHAIR Peelu Miswak hammasharjatikku

Miswak hammasharjatikku- tässäpä vinkeä uutuus valikoimiin! Puutikku hampaidenpesuun kuulostaa pilalta, mutta ei ole sitä. Miswak on jo yli 7000 vuotta käytössä ollut puusta valmistettu tikku, jota käytetään edelleen ympäri maailman hammasharjan asemesta hampaiden pesuun. Puu sisältää hoitavia ja puhdistavia ainesosia, joten hammastahnaa ei tarvita. Tämä yrttitikku sisältää mm. luonnollista fluoria sekä eteerisiä öljyjä, jotka raikastavat suun ruokailun jälkeen sekä hillitsevät suolistokaasujen muodostumista.

Jos vaikka tikkua ei käytä varsinaiseen hampaiden pesuun, niin sitä pureskelemalla saa syönnin jälkeen suun raikkaaksi ja samalla fluori korjaa hampaan pintaa. Tikun luonnollinen C-vitamiini hoitaa ikeniä ja lisää syljen eritystä, mikä on tärkeää hampaiden reikiintymisen kannalta. Siksi suosittelenkin tikkua syljenerityksen ja raikkaamman hengityksen takia myös niille, joilla on jostain syytä kuiva suu. Maku on aluksi erikoinen, mutta siihen tottuu nopeasti.

Al Khairin hammasharjatikku valmistetaan käsin valikoiduista Peelu/Salvadora persica -puusta.

Miswakeissa on kaksi eri kokoa

Koska tikut ovat luonnonmateriaalia, niiden koko ja paksuus vaihtelevat hieman.

Hammasharjatikku ja sen sisältämien luonnollisten aineiden hyödyt hampaille

 • valkaisee hampaita
 • poistaa pahaa hajua
 • antiseptinen
 • makuaistia herkistävä
 • hoitaa ikeniä tappamalla ientulehdusta aiheuttavia bakteereja
 • estää reikiintymistä tappamalla kariesta aiheuttavia bakteereja ja aktivoimalla syljen eritystä

Miswak- hammmasharjatikun teho perustuu puun sisältämiin vaikuttaviin aiheisiin

Puun kuori sisältää luonnollisia aineita, jotka estävät bakteerien kasvua ja plakin muodostumista. Miswakin säännöllinen käyttö vähentää plakkia, ientulehduksia ja kariesta aiheuttavien bakteerien kasvua. Luonnolliset hoitavat aineet vahvistavat hammaskiillettä, valkaisevat hampaita poistamalla kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia tummumia sekä raikastavat hengityksen.

 • Salvadorine ja Trimethylamine: antiseptisina alkaloideina tappavat reikiintymistä aiheuttavia bakteereja
 • Piidioksidi: poistaa hampaan pinnan värjäytymiä
 • Fluoridi: Peelupuu sisältää luonnollista fluoria, joka remineralisoi hampaan pinnan
 • Hartsi: muodostaa suojaavan pinnan hammaskiilteen päälle estämään kariesta
 • Tanniinit stimuloivat syljen tuotantoa
 • Saponiini: auttaa puhdistamaan hampaat
 • Natriumbikarbonaatti: puhdistaa hellävaraisesti vahingoittamatta hammaskiillettä. Jättää miellyttävän puhtaan tunteen.
 • Mineraalit: (kalium, natrium, kloridi, natriumbikarbonaatti ja kalsiumoksidit) vahvistavat hammaskiillettä
 • Eteeriset öljyt: antavat makua ja tuoksua, stimuloivat syljen tuotantoa ja auttavat ilmavaivoihin sekä poistavat pahaa hajua suustaKäyttöohje:Poista Miswakin toisesta päästä kuorta n. 1,5 cm alueelta ja pureskele kevyesti päätyä, kunnes siihen muodostuu harjakset. Jos tikku on kuivunut, liota sitä hetki vedessä, jotta se pehmenee.Pidä tikkua kynäotteella ja pese hampaat  liikuttamalla kevyesti Miswakia vaakasuoralla liikkeellä hampaiden pinnoilla.Kun harjakset alkavat kulua, leikkaa ne pois, kuori uusi alue puhtaaksi ja pureskele siihen uudet harjakset.

Käytön jälkeen huuhdo puhtaaksi ja säilytä kuten hammasharjaa kuivassa paikassa. Kostuta harjakset ennen seuraavaa käyttöä ja muista hellävarainen pesuteho ienrajassa.

Katso myös muut hammashygieniatuotteemme

Mistä tätä saa ostaa?

Tätä erikoista hammaskaluston hoitovälinettä saa ostaa, mistäpä muualta kuin Ruohonjuuren verkkokaupasta. Sitä löytyy myös mm. Kampin liikkeestä, mutta varmista ennen kauppaan menoa, onko tuote juuri sinun oman kaupunkisi Ruohonjuuressa.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hyvän Olon Maailma
Average rating:  
 0 reviews

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!