Blogi

Tarjan/maahantuojan omien hiusten värjäys Herbatint-väreillä

On se vaan ihmeellistä, miten oma silmä tottuu kaikkeen ja kun muutos tapahtuu, tajuaa miltä on aikaisemmin näyttänyt. Kuvia katsoessa hiukan nolottaa, vaikka syynä värjäämättömyyteen olikin, ainakin osittain, värin uloskasvatus ja kun koronapaholaisen takia viettää suurimman osan ajasta neljän seinän sisällä, ei ulkonäköpaineita pahemmin ole ollut.

Hiukseni on värjätty kampaajalla jo kymmenisen vuotta kasviväreillä ja siksi niihin ei tartu kestovärit. Piti siis kasvattaa väri ulos hiuksista ensin ja kun se oli kasvanut pois, en vain värjännyt niitä. Rakas ystäväni Ninni kyllästyi katsomaan hiuspehkoani ja ilmoitti, että ”mä tuun laittaan sun hiukset”, pöräytti wolkkarillaan meille, otti sakset ja pensselit kätösiinsä ja loihti hiuksiini ryhtiä leikkauksella sekä ah niin ihanan luonnollisen Herbatint-värin. Kiitos Ninni!!

Kuvaus lähtötilanteesta

Lähtötilanteessa hius oli ”luonnontilassa” ja hyväkuntoinen. Hiuksia on tosi paljon ja niissä on jonkin verran punapigmenttiä. Muuttomme jälkeen en ole oikein löytänyt itselleni uutta luottokampaajaa ja viimeisimmästä leikkauksesta on noin vuosi. Edellinen leikkaus pelästytti niin hiukset kuin emännänkin.

Hiuksissa oli iän mukanaan tuomia eri sävyisiä harmaita noin 35–40 % yksittäisinä hiuksina sekä leveämpinä raitoina. Käytän 1–2 krt/vko ketokonatzolia tai vastaavaa ainetta sisältäviä shampoita seborrooisen ekseeman hillitsemiseen sekä Bio2You- sarjan shampoota ja maanmainiota pikahiusnaamiota. Annan yleensä hiusten kuivua itsekseen tai loppukuivaan ne nopeasti föönillä.

Värjäystavoite

Koska Ninni ei tee mitään ilman tavoitteita, niin värjäyksen tavoitteeksi asetettiin luonnollisen lämmin, omaa hiustensävyä korostava sävy, jotta en joudu tiukkaan värjäyskierteeseen. Lisäksi hiuksiin haluttiin kolmiulotteisuutta. Päätimme myös, että harmaan eri tummuusasteet saavat mahdollisesti kuultaa sävyn alta. Vinkki sinulle: Jos haluat harmaisiin hiuksiin tasaisen, peittävän lopputuloksen sekoitussuhde riippuu siitä, kuinka paljon hiuksissa on harmaita. Kurkkaa ohjeet  ja muista, että vain N-linjan värit peittää 100 % harmaat).

Mitkä sävyt valittiin ja miksi

Ennen sävyjen valintaa määriteltiin omien hiusten tummuusaste, joka tässä tapauksessa oli 7 asteikolla 1–10. Väriin haluttiin hieman lämpöä, mutta ei kuparisuutta tai punaisuutta. Koska väriin haluttiin kolmiulotteisuutta, tyveen valittiin harmaat peittävä sävy 7N BLONDE ja pituuksiin sekä latvoihin sävyä antava 7D GOLDEN BLONDE. Sävyt ovat lähellä toisiaan tummuusasteensa (7) puolesta, mutta pituuksiin ja latvoihin saatiin sävyllä 7D haluttua kultaan vivahtavaa lämpöä. Lisäksi pääliosaan tehtiin paksuhkoja folioraitoja sävyllä 8D LIGHT GOLDEN BLONDE. Raitojen tarkoituksena ei ollut vaalentaa hiusta, vaan lähinnä kirkastaa (n.1/2 astetta) hiusta ja saada hiuksiin moniulotteisuutta.

Miten värjättiin

Jokaisessa valitussa sävyssä sekoitussuhde oli 1:1 (hapetetta ja  väriä saman verran), koska täydellistä peittoa ei oltu hakemassa, vaan harmaan tummuusasteet saivat mahdollisesti kuultaa sävyn alta. Jos olisi haluttu täydellistä peittoa olisi harmaiden määrän suhteen lisätty värin lisäksi enemmän hapetetta (mitä enemmän harmaita, sitä enemmän hapetetta).

Kuiviin hiuksiin levitettiin ensin sävy 7N n. 2–2,5 cm matkalta tyvessä. Pakkauksesta sekoitettiin puolet molemmista pulloista (sävy ja hapete). Pulloon jäävän aineen voi käyttää esim. tyven värjäämiseen seuraavalla kerralla. Näin sama aine riittää kahteen värjäyskertaan.

Tämän jälkeen hiuksen pääliosaan tehtiin folioraitoja sävyllä 8D. Tarkoitus ei ollut tehdä varsinaisia raitoja, vaan saada hieman kirkastettua omaa sävyä ja antaa hieman lämpöä samasta värimaailmasta kuin valittu 7D sävy. Jos hiuksiin olisi haluttu vaaleampia raitoja olisi sävyksi valittu esim. 8N, 9N tai 10N.  N- sarja onkin ainoa Herbatintin värilinjoista, joka vaalentaa 1–2 astetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että väri ei vaalenna väriä eli ko. sävyillä ei saa vaalennettua jo hapetevärillä värjättyä hiusta. Lähtökohtana on aina hiuksen oma väri. Jos tällaista hiusta halutaan vaalentaa, se onnistuu vaalennusaineella/värinpoistotuotteilla.

Pituuksiin ja latvoihin levitettiin lopuksi sävy 7D. Koska väri on geelimäistä, se levittyy todella helposti, hyvin ja tasaisesti paksuihinkin hiuksiin. Kannattaa kuitenkin varata värimassaa tarpeeksi ja kammata hiukset läpi, jolla varmistetaan, että värimassa on tasaisesti hiuksissa eikä värjäämättömiä kohtia jää.

Vaikutusaika

Vaikutusaika laskettiin siitä, kun kaikki hiukset oli saatu värjättyä eli hiuksiin oli saatu levitettyä sävy 7D. Herbatintin vaikutusaika on 40 minuuttia ja tuota vaikutusaikaa noudatettiin tässäkin värjäyksessä.

Pesu

Vaikutusajan päätyttyä väri huuhdottiin hyvin: ensin folioiden kanssa ja sitten ilman folioita, jotta kirkastamiseen käytetty 8G sävy ei tummu muualla hiuksissa käytetyillä sävyillä. Huuhtelun jälkeen hiukset pestiin väripakkauksessa löytyvällä shampoolla. Shampoopesun jälkeen lisättiin pakkauksessa oleva hoitoaine, joka levitettiin pyyhekuiviin hiuksiin ja annettiin vaikuttaa muutama minuutti. Lopuksi tuote huuhdottiin hyvin pois.

Leikkaus ja muu käsittely

Koska hiukset olivat hyvässä kunnossa ja pituus haluttiin säilyttää suhteellisen ennallaan, leikattiin vain huonot latvat pois ja tehtiin pieni kerrostus latvaan ilman ohentamista, jotta hiusten paksuus säilyy. Lopuksi hiukset kuivattiin föönillä ilman muotoilutuotteita.

 Lopputulos

Lopputuloksesta tuli todella luonnollinen ja valitut sävyt korostavat omaa hiustensävyä. Mitään dramaattista lopputulosta ei haluttu (esim. tummanruskea), joten lopputuloksesta tuli luonnollinen ja pieni kullan antama lämpö (D) toi väriin myös luonnollisuutta kuin esim. pelkkä sävy 7N. Hiuksiin saatiin myös värillä upea kiilto. Koska sävyt valittiin melko lähelle asiakkaan omaa hiustensävyä ei näkyvää rajaa tyveen tule.

 

Loppuaatokset ensikokeilusta

I´M TOTALLY IN LOVE

Viimeinen kuva on otettu pari viikkoa värjäyksen jälkeen. Väri elää valon määrän mukaan. Auringossa se näyttää vaaleammalta ja ihana kullan sävy tulee esiin sekä aivan upea kiilto. Kuvasta näkee selvästi myös hiusten kunnon. Herbatint on kuuluisa hellävaraisuudestaan ja sen voin nyt itse allekirjoittaa. Hiukset on vain pesty, pyyhekuivattu ja annettu kuivua melkein kokonaan. Lopuksi todella lyhyt föönaus ja kevyt harjaus. Bio2you-tuotteilla esiin saatu taipuisuus saa hiukset asettumaan nätisti ilman muotoilutuotteita ja -laitteita. Kauniit ja itselleni sopivan helppohoitoiset hiukset vai mitä?

Jutun tarkoituksena oli osoittaa, että ihan kotiväreilläkin voi leikitellä ja kokeilla liukuvärjäystä tai raitoja. Värejä voit käydä katsomassa Ruohonjuuren ja Ekolon myymälöissä tai tilata niitä heidän verkkokaupastaan.

Ruohonjuuri
Ekolo

Mukavaa helleviikonloppua kaikille,
Tarja

Helpot ja toimivat hiustenhoitovinkit à la Bio2You ja Herbatint

Tämä kesä on hellinyt meitä ja antanut ylen määrin ihanaa aurinkoenergiaa. Joidenkin mielestä jopa liikaa😊. Etelän lomatunnelmat on saanut kävelemällä lähimmälle rannalle aurinkoa ottamaan ja välillä vilvoittavaan veteen pulahtamalla. Kertakaikkisen ihanaa, mutta molemmat ihanuudet, merivesi ja aurinko, kuivattavat hiuksia. Auringon säteily rasittaa hiuksia vähintään yhtä paljon kuin ihoa, ja hiuspohjakin on altis palamiselle, jos sitä ei suojata. Paras kesä- ja samalla muotivinkki kesähiuksille  on kautta aikojen ollut suojata pää ja hiukset hatulla tai huivilla. Huivi tai hattu suojaa tehokkaimmin hiuksia ja hiuspohjaa auringon polttavilta säteiltä. Hiusten kuivuminen johtaa katkeileviin hiuksiin, hiusten irtoiluun sekä kuivaan ja kutisevaan hiuspohjaan.

Tässä sinulle, ehkä hiukan jälkijunassa, vinkkejä kuinka ennaltaehkäiset hiusten kuivumista ja värin haalistumista sekä kuinka kiilto ja eloisuus palautetaan hiuksiin.

Muistilista hiuksille:

Hiustenpesu:

 • Pese hiukset lämpimällä (ei kuumalla) vedellä ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Näin hiussuomut pysyvät kiinni ja saat hiuksiin lisäkiiltoa aivan ilmaiseksi.
 • Jos peset värjätyt hiuksesi päivittäin, kannattaa käyttää väriä säästäviä pesu- ja hoitotuotteita. Muistathan, että liika peseminen haalistaa turhaan hiusväriä. Kesäaikaan ja ympäri vuoden esim. treenien jälkeen myös pelkkä huuhtelu viileällä vedellä raikastaa hiuspohjaa sopivasti.
 • Vaihda tavallinen shampoo ja hoitoaine kosteuttavampiin tuotteisiin, jos aiot nauttia kesäpäivistä auringossa. Bio2Youn runsasvaahtoiset shampoot pesevät hellästi sekä hoitavat ja kosteuttavat hiuksia. Näistä kollageenia ja hyaluronihappoa sisältävä linja sopii hyvin kesän jälkeen parantamaan kutrien kuntoa.
 • Syväpuhdistus on hyvä tehdä viimeistään uimakauden päätteeksi
 • Suojaaminen: kosteisiin hiuksiin levitettävä hiusöljy tai seerumi luo hiuksiin suojaavan kalvon. Sen avulla hiukset pysyvät huippukunnossa koko kesän! Raikkaan kesäisen sitruksinen Bio2You ”All in one” Face, body, hair Oil with Argan oil sopii tähän tarkoitukseen vallan mainiosti. Samasta purkista hoituu koko kehon hoitaminen. Todellinen monitoimiöljy. Imeytyy hetkessä!
 • Jos öljyn laittaminen hiuksiin ei innosta, niin sitten vaihtoehtoja löytyy sarjan hiustenhoitopuolelta: Bio2You:n kolme suihkeseerumia. Suihkeet hoitavat ja kosteuttavat hiusta tehokkaasti, mutta eivät tee niistä ”klähmäisiä”. Ja tuoksu on tosi hyvä 😊
 • Käytä hiusten aurinkosuojatuotteita. Hiuksiin jätettävä, uv-suojattu hoitoaine on nappivalinta, joka myös kosteuttaa hiuksia.
 • Kastele hiukset kunnolla makealla vedellä ennen altaaseen tai mereen menoa. Hiukset imevät sisäänsä raikasta vettä, jolloin kloorille tai merivedelle jää vähemmän tilaa hiuksessa.
 • Hiero hiusten latvoihin öljyä ennen rannalle ja aurinkoon menoa. Paras tulos saadaan lisäämällä öljy vähintään tuntia ennen uimista. Öljy ehkäisee kuivattavan meri tai klooriveden imeytymistä hiukseen. Se myös suojaa ja kosteuttaa hiusta paahteessa. Lisää öljyä päivän aikana muutamaan otteeseen. Bio2youn monitoimiöljy on 100 ml suihkepuollossa, joten se on näppärän kevyt ja pieni sujautettavaksi rantakassiin.

Hoito:

 • Pörröiset ja huonokuntoiset latvat silottuvat hiuksiin jätettävän hoitovoiteen tai –öljyn avulla. Tässä suosittelen taas Bio2you seerumeita sekä monitoimiöljyä.
 • Hemmottele hiuksiasi kerran viikossa
  Bio2you hiusten pikanaamiolla voit korvata hoitoaineen ja käyttää naamiota jokaisen pesun jälkeen, niin minäkin teen. Anna naamion vaikuttaa n. 1 min. Ja ainakin kerran viikossa jätä naamio 3 minuutiksi. Jos haivenet kaipaavat tuhdimpaa hoitoa, anna naamion vaikuttaa pestyissä ja pyyhekuivissa hiuksissa vähintään kymmenen minuuttia saunan miedossa lämmössä, kostean pyyhkeen alla. Pyyhekuivaa hiukset ennen naamion levittämistä, jotta naamion hoitavat tehoaineet pääsevät imeytymään paremmin hiusten syvempiin kerroksiin. Pyöräytä pyyhkeestä turbaanihaude ennen saunaan menoa. Bio2You:n pikanaamiota löytyy 3 erilaista.
 • jos hiuspohja ärtyy kesällä, kannattaa vaivaa hoitaa erillisillä hiuspohjatuotteilla. Hyvä hiuspohjatuote kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa jopa silloin, jos hiuspohja on palanut.

Kokeile myös näitä:

 • tehohoidolla voit tehdä monen tyyppisiä hoitoja hiuksille
 • Kerran viikossa shampoopesun ja pyyhekuivauksen jälkeen lisää Bio2Youn hiusnaamiota hiusten pituuksiin ja latvoihin. Jätä hoitoaine yöksi ja pese kevyesti shampoolla aamulla. Lopputuloksena kiiltävät ja terveennäköiset hiukset
 • Voit lisätä Bio2Youn hiusnaamiota hiuksiin ennen aurinkoon menoa. Levitä tehohoito hiuksiin ja kampaa hiukset läpi, jotta tehohoito levittyy tasaisesti.

Muita vinkkejä

 • Muoviset kammat ja harjat kannattaa myös vaihtaa puisiin versioihin: puiset piikit eivät revi hiusta ja ne tekevät hiukset antistaattisiksi.
 • Föönaus ja hiusten suoristaminen kannattaa jättää väliin ja jos mahdollista, ilmakuivata hiukset. Jos kuitenkin föönaat tai suoristat hiukset, tee se mahdollisimman alhaisella kuivauslämmöllä, vaikka se pitkittääkin kuivausaikaa. Näin hiukset säästyvät föönin ja suoristusraudan kuumalta ja hiuksia kuivattavalta ja kuluttavalta vaikutukselta.
 • Mene kampaajalle😊. Leikkauta huonokuntoiset latvat pois. Pyydä samalla hoitovinkkejä. Jos hius on päässyt oikein huonoon kuntoon, leikkaaminen on ainoa tepsivä toimenpide.
 • Ota hiuksiin värikäsittely. Se lisää roimasti kiiltoa. Tähän voin suurella sydämellä suositella Herbatint-värejä! Niiden luomulaatuiset kasviuutteet hoitavat ja suojaavat hiusta, parantavat värin kestoa ja antavat upean kiillon hiuksille! Eikä väri kutise eikä kirvele päänahassa!

 • Monilla harmaa hius saattaa muuttua auringon valosta kellertäväksi. Harmaata hiusta voi ylläpitää kiiltävänä ja puhtaampana käyttämällä shampoota, joka estää harmaan hiuksen kellastumista. Hiuksen kosteutus on äärimmäisen tärkeää, jotta harmaa hius pysyy helppohoitoisempana ja pehmeämpänä. Bio2you-hiustenhoitosarjan Collagen – Hyaluronicasid-linja on vallan mainio tähän tarkoitukseen. Bio2You:n rutkasti kosteuttava ja hiusta korjaava linja. Hyaluronihappo kosteuttaa ja kollageeni korjaa ja pyrkii pitämään hiuksen kellastumisen aisoissa. Nämä sopivat tosi hyvin myös blondatuille sekä raidoitetuille hiuksille.

Tässähän sitä oli roppakaupalla ohjetta loppukesälle sekä alkavaan syksyyn. Nautitaan vielä elokuun helteistä ja suojataan ja hoidetaan hiuksia tästä eteenpäin, jos hoito on hiukan ontunut kesän aikana.

Terkuin,

Tarja

PS. Haluat varmaan tietää mistä näitä saa! Bio2You-hiustenhoitotuotteita saat lähes kaikista Life- ja Aito hyvän olon kauppa- luontaistuotekapoista ja Herbatint-kestovärejä löytyy Ruohonjuuresta sekä Ekolosta.

BIO2YOU -hoitotuotteet sopivat Curly Girl metodiin

Bio2Youn histenhoitotuotteita myyvältä kampaajalta tuli eilen outo kysymys: Sopiiko Bio2you-tuotteet Curly Girl metodiin? En todellakaan tiennyt mitään koko metodista, mutta internet on ihmeellinen tietopankki, sillä parin minuutin jälkeen vastasin jälleenmyyjälleni: Kyllä sopii! Ja kiitos Hyvinkäälle Hiushuone Ovaalin Hannalle – nyt olen taas tässäkin asiassa ajan tasalla.

Tämä kiharavillitys on Suomessakin laajalle levinnyt, vaikka me tavikset emme tähän hetkeen asti ole tienneet siitä mitään. Kyse on kuitenkin isosta ilmiöstä, kun Facebookin Curly girl Suomi -ryhmään kuuluu jo lähes 25 000 jäsentä. Asiaan vihkiytyneet etsivät tohkeissaan sopivia hoitotuotteita itselleen ja voin ilokseni ilmoittaa, että ainakin Bio2You hoitotuotteet voi ottaa lähimmän jälleenmyyjän hyllystä mukaansa ja ryhtyä tavoittelemaan kiharoita.

Kampaajien kehittämä metodi

Maailmalta Suomeen rantautunut Curly Girl -hiustenhoitometodi on yhdysvaltalaisten kampaajien, Lorraine Masseyn ja Michele Benderin, kehittämä ja kirjaksikin jo kirjoitettu (Curly Girl the Handbook) menetelmä, jolla hoidetaan kiharaa hiusta ilolla eikä yritetä suoristaa sitä ja, jolla yllättäen ne omat suorissa hiuksissa piilossa olleet kiharatkin saattavat löytyä.

Piikkisuorasta kiharaksi

Ovatko hiuksesi taipuisat, pörröisät, karheat, kuivat ja kurittomat? Tai ovatko hiuksesi ne perisuomalaiset piikkisuorat luonnonkiharat, kuten minulla? Niitä ei aikanaan niin suositut permanentitkaan saaneet kiharalle. Vuosien varrella luovuin kiharoiden väkertämisestä. Vaikka kuinka käytin piippareita tai ilmakiharrinta ja muotovaahtoja, tulos pysyi hetken ja katosi jo ensimmäisen tuulenpuuskan osuessa kohdalle. Mutta nyt voimme taas herätellä toiveitamme kiharapehkoista, sillä valitsemalla oikeanlaiset hoitotuotteetunelma taipuisista ja kihartuvista hiuksista saattaa olla totta.

Omissa hiuksissani kihara alkoi muodostumaan pikkuhiljaa Bio2Youn hiustenhoitotuotteiden ansiosta ja tältä ne näyttävät nyt.

 

 

Bio2You:lla on 9 ihanaa tuotetta, joilla kiharoita voi houkutella esiin

Bio2You-sarjasta löytyy 3 hoitolinjaa, joissa kaikissa on shampoo, pikanaamio ja hiuksiin jätettävä seerumi.

 • Silkkiproteiini: kuivalle, kiillottomalle hiukselle kosteuttaa ja ravitsee
 • Collagen-hyaluronihappo: kosteuttava ja korjaava linja esim. vaalennetulle ja käsitellyille hiuksille
 • Red Onion – Hairdensyl: todellista volyymia antava linja ohuille hiuksille

Oma ”kehitykseni” kiharapääksi

Aluksi takaraivolle alimpiin hiuksiin ilmestyi muutama etäisesti lainetta muistuttava tupsu, jotka kampaaja sieltä löysi ja nauroi, että ”hei, susta on tulossa vanhoilla päivillä vielä kiharapää….hehe”. Pikkuhiljaa sieltä alkoi ilmestymään kiihtyvällä tahdilla enemmän ja enemmän lainetta ja sitten ne alkoivat näyttämään ihan kiharoilta. Maailma on ihmeitä täynnä. Nyt takaraivolla on todella paljon kihartuvaa hiusta, vaikka ne päällimmäiset näkyviin jäävät sekä hiusten etuosa, ovat edelleen suoria. Mutta sielläkin on muutosta, sillä ne jo kihartuvat aavistuksen verran latvoista ja hentoinen kiharuus pysyy eikä suoristu. Tämä prosessi on kestänyt nyt kuukausia ja olen sitä innolla seurannut ja iloinnut ja luullut sen olevan jokin hormonaalinen juttu.

Hiukset elävät omaa elämäänsä ja eivätkä kaikki hiukset kiharru samalla tavalla. Kuten näet näistä minun hiuskuvistani. Osa on kiharaa, osa lainetta ja osa vielä suoraa. Alimmat hiukset jaksavat kihartua parhaiten. Syynä tähän voi olla se, että juuri tuo alue on pesun jälkeen jäänyt hyvin kosteaksi ja olen vain rutistellut sitä ja sukinut lähinnä ”viisipiikkisellä” edistääkseni kuivumista. Tähän asti olen kuivattanut etuosan hiuksia enemmän ja käyttänyt siinä harjaa. Jatkossa jätetään etuosakin kosteammaksi ja rutistellaan. Aika näyttää alkaako siellä näkyä samaa kiharaa pikkuhiljaa.

Olinkin jo noudattanut osittain Curly Girl Metodia sitä itse tietämättä

Omassa käytössä on ollut osiot:

 1. Oikeanlaiset tuotteet
 2. Ilmakuivaus ja rutistelu
 3. Silkkityynyliina

Tästä päätellen joitakin mutkia voi siis oikoa ja tulosta tulee silti. Jos haluat kokeilla oikeilla toimenpiteillä, niin metodi itsessään on helppo. Kokeilun alkuun kannattaa lähteä iloisesti ja ennakkoluulottomasti tuloksia odotellen, sillä kiharan muodostuminen voi vaatia aikaa, mutta ne ihanat hurlikurlit saattavat kohta olla totta. Malta odottaa! Kihartumiseen vaikuttavat tietysti myös hiusten kemialliset käsittelyt, niiden rakenne, paksuus ja kunto.

Vältä

Hoitoaineet eivät saa sisältää sulfaatteja, silikoneja (jos ne eivät ole vesiliukoisia) eivätkä alkoholia (rasva-alkoholi sopii). Vältä lämpökäsittelyä, tavallista pyyhettä ja harjaa. Pesevät sulfaatit voivat kuivattaa hiusta liikaa, kun taas silikonit voivat suoristaa hiukset.

Kaikki luonnonkosmetiikankaan tuotteet eivät sovellu tähän metodiin ja incistä kannattaakin huomata nämä aineet: sodium coco-sulfate ja sodium cetearyl sulfate. Ne ovat sertifioidussa luonnonkosmetiikassa sallittuja, peseviä, usein kookos- tai sokeripohjaisia hellävaraisia aineita, jotka eivät sovellu CG-metodiin. Jos incistä löytyy alkoholi – alcohol – jätä se hyllyyn, mutta jos siellä lukee – benzyl alcohol, cetearyl alcohol ja behenyl alcohol – tuote sopii CG-metodiin.

Suosi

Hellävaraista ja kosteuttavaa hoitoa, jota Bio2you tuotteet sinulle antavat. Naamioilla saat tehohoidettua hiuksia, jolloin kihartuminen helpottuu.

Curly Girl -metodin hoito-ohjeet

 • Ensimmäinen pesu sulfaattishampoolla: tämä hyllystä jo todennäköisesti löytyy. Varmista ettei siinä ole silikonia.
 • Pesut jatkossa: kiharoita houkutellaan esiin pesemällä sulfaatittomalla shampoolla tai hoitoaineella. Jos päänahka sen sallii, niin yritä pidentää pesukertojen väliä. Mutta jos sinulla on esim. seborrooinen ekseema päänahassa, älä pidennä pesuvälejä, sillä se vain pahentaa tilannetta. Käytetyt pesu- ja muotoilutuotteet eivät saisi sisältää sulfaatteja, silikoneja tai kuivattavia alkoholeja. 
 • Hoitonaamio: pesun jälkeen hiuksiin levitetään Bio2Youn pikanaamio, jonka vaikutusaika on 1-2 minuuttia. Bio2youn pikahiusnaamiolla voi tiputtaa pois hoitoaineen ja kun se on pikanaamio, niin saa hoitoaineen vaikutusaikana naamion tehot!! Tosi tärkeää arkiaamuna. Säästyy aikaa tehosta tinkimättä.
 • Hiusten selvittäminen ja pesu: hoitonaamion vaikuttaessa takut selvitetään hellävaraisesti. Tämän jälkeen ei enää harjata kiharoita, jotta hius ei suoristu. Nyt kannattaa hankkia harvapiikkinen selvityskampa harjan tilalle. Luin joskus että, hiukset kannattaa selvittää jo ennen pesua, ja se on toiminut minulla hyvin. Tähän asti ole harjannut, ja jatkossa ehkä vain kampaan hiukset ensin. Sen jälkeen pistän pään alaspäin, kastelen, pesen ja huuhdon hiukset. Sitten puristan ne kuivaksi ja levitän naamion. Pesaisen kropan sillä välin ja huuhtelen naamion haalean lämpimällä vedellä pois. Viimeisenä lopullisesti unesta herättävä nopea huuhtelu kylmällä vedellä.
 • Kuivaus t-paidalla/ mikrokuitupyyhkeellä: tämä ohje olikin hauska. Vanhat pyyhkeet ei kelpaa, koska puuvilla saattaa kuivattaa hiusta. Nyt jatkossa en enää anna vanhoja t-paitoja miehelle auton vahaukseen. Pesun jälkeen hiukset nimittäin puristellaan kuivaksi mikrokuitupyyhkeellä tai t-paidalla. Vanhan pyyheliinaturbaanin sijasta voit metodin mukaan kietoa t-paidan hiuksiin hetkeksi.
 • Muotoilutuotteet kosteisiin hiuksiin: jos hiuksesi vaativat vielä naamion jälkeen lisähoitoa, niin voit suihkauttaa Bio2Youn hiuksiin jätettävää seerumia suoraan hiuksiin tai käsiin ja puristella sen hiusten latvoihin. Sitten lisäät haluamasi kiharavoiteet sekä muotoilugeelit. Jos kiharat kaipaavat muotoilua pesujen välillä, kostuta hiuksia vesisuihkeella ja muotoile uudelleen. Jos käyttämäsi hoito/muotoilutuotteet kovettuvat hiuksiin, niin puristele niitä hellästi sormilla, jolloin kiharat aukenevat ja pehmenevät kauniiksi ja luonnollisen näköisiksi.
 • Ilmakuivaa tai käytä diffuuseria: onneksi kesä on kohta täällä, sillä se helpottaa hiusten ilmakuivausta. Kiharat, kun tykkäis aina kuivua ihan rauhassa ilman föönausta. Jos on kiire ja fööniä on pakko käyttää, niin silloin föönin päähän diffuuseri ja kuivaus hiukan kauempaa, jotta hiukset eivät pörröönny.
 • Vaihda tyynyliinat silkkisiin: nyt jatkossa nukutaan kuin prinsessat! Nämä ilman permanenttia taiotut kiharat kuulemma tykkäävät levätä öisin silkkityynyliinalla.

Nyt vain kaikki kokeilemaan, josko omiin hiuksiin ilmaantuisi kiharoita tai taipuisuutta. Kuulen mielelläni teidän kokemuksianne asian tiimoilta ja kuviakin saa lähettää. Kysymyksiä otan myös mielelläni vastaan.

Täältä voit lukea tarkemmin Bio2You- hiustenhoitotuotteista. Jälleenmyynti tapahtuu jälleenmyyjiemme verkkokauppojen sekä kivijalkakauppojen kautta.

Huom! Valikoimat vaihtelevat myyjittäin, joten kannattaa ensin pirauttaa kauppaan ja varmistaa saatavuus tai ole yhteydessä maahantuontiin, niin neuvon lähimmän paikan sinulle.

Life-ketjun luontastuotekaupat myyvät Bio2You-tuotteita ja niistä todennäköisimmin löydät myös hiustenhoitotuotteetkin.

Terkuin kiharapää,

Tarja

Konjac- sienissä on eroja

Miksi Hyvän Olon Maailman Konjac sieni on paras valinta ihollesi!

 

Markkinoilla on erilaisia Konjac Sieniä ja kuluttajan on pintapuolisesti vaikea hahmottaa, mikä sieni kannattaa valita. Vaikka pakkauksen päällä lukee Konjac Sponge, sisällä saattaa olla täysin erilainen tuote. Päällisin puolin sienet näyttävät samalta ja tuntuvat samalta. Käytössä huonompilaatuinen sieni saattaa hajota aiemmin, siihen kertyy hometta ja siinä saattaa olla yllättäviäkin ainesosia, joita ei voi silmämääräisesti sienestä erottaa. Kuluttajan on hyvä tietää millaisen sienen valitsee, jotta sieni tekee sille tarkoitetun tehtävän parhaiten.

Niin sienen valmistajan kuin valmistuttajankin tärkeimpänä asiana on tuottaa laadukasta tuotetta ja kaikin käytettävissä olevin tavoin myös yrittää varmistaa tuotteen turvallisuus sekä seurata ja noudattaa kulloinkin voimassaolevaa lainsäädäntöä.

EU:n lainsäädännön mukaiset hygienia- ja puhtaustestit

Hyvän Olon Maailman Konjac – sienille on tehty EU:n lainsäädännön mukaiset hygienia- ja puhtaustestit ja siitä on todistuksena EU-standardin mukainen Microbial Contamination – BP / EP & USP 61 / 62 -sertifikaatti. Näillä testeillä varmistetaan, ettei sienessä ole sinne kuulumattomia bakteereja, homeita tai hiivoja. Niistä on tutkittu mm. stafylokokit, salmonella, kolibakteerit jne.

Ei säilöntäaineita

Olemme valinneet myyntiin kuivapakatun sienen, joka mahdollistaa myös sen, että sienissä ei tarvita säilöntäaineita. Koska kosteana pakattu sieni kuivuu ensimmäisen käyttökerran jälkeen samalla tavalla kuin kuivana pakattu sieni, halusimme tarjota asiakkaillemme mielestämme paremman vaihtoehdon ja säästää tässä tapauksessa asiakkaamme turhalta kemikaalialtistukselta. Näin olemme pyrkineet varmistamaan siltäkin osin sienen sopivuuden herkkäihoisille ja myös niille kuluttajille, jotka haluavat käyttämiinsä tuotteisiin vähemmän kemikaaleja.

Sienikohtaiset raaka-aineanalyysit

Kaikista sienistä löytyy sienikohtaiset raaka-aineanalyysit, jossa on selvitetty sienen prosentuaaliset raaka-ainekoostumukset (Certification of Analysis). Hyvän Olon Maailman sienien raaka-aineet näkyvät pakkauksen takana olevassa inci -luettelossa.

Raskasmetallitestit

Asia, mikä ei ehkä heti ensimmäisenä tule mieleen on se, että sienet saattavat myös sisältää raskasmetalleja. Hyvän Olon Maailman sienille on tehty raskasmetallitestit (SGS Heavy Metal Test report). Testitulosten mukaan sienissä ei ole myöskään raskasmetalleja kuten kadiumia, lyijyä, arsenikkia tai elohopeaa.

Ftalaatit

Joistakin markkinoilla olevista sienistä on löydetty mm. ftalaatteja ja muovia. Näille sienille on tehty tutkimukset myös ko. sieneen kuulumattomien ainesosien osalta (Phthalates content requirement in Annex XVII Items 51 & 52 of the REACH Regulation (EC) no. 1907/2006 & amendment no. 552/2009 (formerly known as Directive 2005/84/EC)

(Ftalaatteja käytetään PVC-muovien pehmentämiseen lisäämään muovien taipuisuutta, läpinäkyvyyttä ja kestävyyttä (mm. liimat, elektroniikka, rakennusmateriaalit, hygieniatarvikkeet, saippuat, pakkausmateriaalit, lelut, vahat, maalit, painomusteet, lääkeaineet, ruoka-aineet ja tekstiilit). Useiden ftalaattien epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Eläimillä vaikutuksia ovat mm. ulkoisten sukupuolielinten ja lisäkivesten epämuodostumat, piilokiveksisyys, heikentynyt siemennesteen tuotanto, yleinen hedelmällisyyden lasku ja naaraspuolisten sukupuoliominaisuuksien kehittyminen. Ihmisillä on havaittu, että ftalaateille altistuminen on yhteydessä samankaltaisiin vaikutuksiin ja lisäksi keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käyttäytymishäiriöihin.)

Miksi olemme ylpeitä Hyvän Olon Konjac sienestämme?

Hyvän Olon Maailman sienet ovat aitoja Konjac – sieniä ja ne valmistetaan Iso 9000 sertifioidussa tehtaassa. Sienipaketissa on lain vaatimat käyttöohjeet sekä suomeksi että ruotsiksi, maahantuojan yhteystiedot ja täydellinen ainesosaluettelo. Olemme rekisteröineet sienet EU:n kosmetiikka-asetuksen mukaisesti ja olemme asiakkaan tavoitettavissa, mikäli hänellä on jotain kysyttävää. Koulutamme jälleenmyyjämme ympäri Suomen siten, että he kykenevät opastamaan omia asiakkaitaan sienien käytön suhteen. Kun kaikki nämä asiat ovat kunnossa, ei ole ihme, että palaute sienistä on ollut niin mahtavaa. Sen eteen on moni ihminen tehnyt työtä ja sen asiakkaamme ovat ansainneet valitessaan meidän tuotteemme.

Väriaineet

Osa markkinoilla olevista sienistä on värjätty, eikä väri tällöin viittaa mihinkään toiminnalliseen funktioon. Hyvän Olon Maailman Konjac-sienien väri tulee raaka-aineista (bambuhiili/musta, aloe/vihreä). Sienillä on Intertekin tekemä testiraportti (Color additive identification (Qualitative), jolla on varmistettu, että sieniä ei ole värjätty synteettisillä väriaineilla.

IMG_7438 kopio