Blogi

SkinMood® Konjac-sienien pesuohjeilla ihosi voi paremmin

Onko ihosi kuiva, hilseilevä, kiristävä, punoittava? Vaikka kuinka levittelet voiteita ja seerumeita, mikään ei vain toimi, kun hoitotuotteet eivät imeydy ihoon. Vai tukkeutuuko ihohuokoset, otsa on täyttä pientä röhelmää ja finnit rehottaa?

Suosittelen kokeilemaan SkinMood® Konjac-sieniä! Se voi olla käänteentekevä hoitotuote, joka siirtää historiaan jokatalviset kuivumiset ja jokakesäiset epäpuhtaudet tai ainakin muuttaa asioita paljon parempaan suuntaan. Näin on käynyt meidän uskollisimmille asiakkaillemme, jotka ovat jo 11 vuoden ajan käyttäneet näitä sieniä.

Kokeile vielä kerran

Törmään usein ihmisiin, jotka ovat kokeilleet jotain Konjac-sieniä ja ihmetelleet miksi sitä on hehkutettu, kun he eivät ole saaneet siitä mitään hyötyä iholleen. Kuulutko ehkä tähän ryhmään? Antaisitko sienille vielä yhden mahdollisuuden? Kun noudatat SkinMood® Konjac-sienien käyttöohjeita, voi ihosi herätä horroksesta ja jo muutamien viikkojen päästä se voi paljon paremmin.

Pitkäjänteisyys ja laadukas sieni

Ihonhoidossa, kuten kaikessa muussakin, tulokset saavutetaan pitkäjänteisellä ja säännöllisellä työllä. Satunnainen käyttö tai viikon käyttöaika eivät riitä. Kaikki sienetkään eivät samanlaisia, vaikka päällisin puolin näyttävät samalta.

Käytä oikein: SkinMood® Konjac- pesusienet pesevät uskomattoman hellävaraisesti herkistyneenkin ihon, kunhan käytät niitä oikein.

 

Olen kehittänyt sinulle tehokkaat SkinMood® Konjac-sienien käyttöohjeet, joita noudattamalla voit nauttia entistä paremmista tuloksista.

Kuinka usein SkinMood® Konjac-sientä voi käyttää?

Sientä voi käyttää päivittäin 1-2 kertaa. Kuuntele aina omaa ihoasi. Se määrittää käyttökerrat, jotka voivat muuttua vuodenaikojen mukaan. Talvella ehkä on hyvä pesä kerran päivässä ja kesällä kaksi kertaa. Vuodenajat saattavat myös vaikuttaa sienen valintaan.

Mieti hetki mikä näistä viidestä sienestä on sinulle paras juuri nyt. Monelle Aloe Vera-sieni on ikään ja ihotyyppiin katsomatta paras valinta talvella ja kesällä taas ihon tarpeet kääntyvät enemmän talinerityksen tasapainottamisen suuntaan.

Otin sienen käyttöön ja finnit villiintyivät!!!

Jos ihosi reagoi kukkimalla uusiin ihonhoitotuotteisiin, se saattaa reagoida myös Konjac-sieneen puhdistusreaktiolla. Epäpuhtaudet nousevat pintaan, mutta yleensä tilanne tasapainottuu parissa viikossa ja sen jälkeen iho on entistä kauniimpi ja huomaat, että pienet röhelmät ovat poissa, epäpuhtauksia tulee vähemmän, iho tuntuu pehmoisemmalta ja näyttää kirkkaammalta.

Tarvitsenko myös kuorinta-ainetta?

Riippuu ihotyypistä. Itse en ole käyttänyt 11 vuoteen kuorinta-aineita. Minulle riittää Konjac-sieni, mutta esim. rasvoittuva ja helposti tukkeutuva iho saattaa tarvita lisäksi varsinaisen kuorinta-aineen ainakin kesäisin.

Riittääkö pelkkä  Konjac-sieni meikin poistamiseen?

Ei riitä! Vain kevyt vesiliukoinen meikki saattaa lähteä iholta ilman puhdistustuotteen käyttöä.

SkinMood® Konjac sienien peruskäyttöohje

  1. Kostuta sieni aina huolellisesti vedellä! Helpointa on laittaa johonkin astiaan lämmintä vettä ja sieni sinne kostumaan, sillä aikaa, kun poistatat meikin tai peset hampaat.
  2. Purista sienestä liika vesi pois. Älä väännä sientä, vaan purista sitä kuivemmaksi nyrkissä tai kämmenten välissä.
  3. Meikin puhdistus: Käytä puhdistustuotetta aina, jos iholla on meikkiä.
  4. Meikittömän ihon voit pestä halutessasi myös pelkällä sienellä varsinkin aamuisin.

SkinMood® Konjac-sienen käyttö eri puhdistustuotteiden kanssa

Puhdistusvoide tai emulsio:
Kaksi tapaa: levitä puhdistustuote kasvoille kostutetuin käsin ja emugoi meikki irti ihosta. Pyyhi pois kasvopaperilla ja viimeistele sienellä. Tai levitä puhdistustuote iholle tai kostean sienen pintaan ja pyörittele meikki irti sienen kanssa.

Geeli tai vaahto:
Pursota geeli tai vaahto sienen pintaan ja pyörittele iho puhtaaksi sienen kanssa.

Misellivesi:
Pyyhi meikki pois misellivedellä kostutetulla pumpulilla ja viimeistele sienellä.

Kaksoispuhdistus:
Hiero puhdistusöljyä pyörittävin ylöspäin suuntautuvin liikkein kuivalle iholle niin kauan, että meikki irtoaa (kasvot, silmänympärykset, kaula). Pyyhi meikki pois lämpimällä vedellä kostutetulla SkinMood musliiniliinalla. Levitä sen jälkeen pieni määrä puhdistusemulsiota iholle ja pyörittele puhdistettava alue Konjac-sienen kanssa läpi.

Puhdistusbalsami:
Toimi puhdistusbalsamin kanssa samalla tavalla kuin öljyn kanssa. Hiero meikki irti ihosta pyörivin liikkein. Kostuta kädet vedellä ja hiero kasvot läpi. Vesi saa öljyn muuttumaan maitomaiseksi. Tehosta puhdistusta Konjac-sienellä.

Hellästi pyöritellen tulee puhdasta

Sientä pyöritellään iholla kevyesti. Voimaa ei tarvita! Se, pesetkö tasaisella vai kuperalla puolella, on makuasia, vaikka itse suosittelen tasaisen puolen käyttämistä.

Tukkeumat, mustapäät ja ihottumakohdat hoidat SkinMood® -ohjeilla tehokkaammin

Jos sinulla on tukkeumia, mustapäitä tai esim. ihottumakarstaa, saat tehostettua kuorivaa vaikutusta puristamalla sientä kasaan kuperalta puolelta ja lisäämällä aavistuksen painoa.

Näissä kohdissa kannattaa tehdä pientä pyörivää liikettä. Silloin sienen verkkorakenne pääsee tehokkaammin avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja kuorimaan kuolleita ihosoluja ihon pinnalta. Konjac-sieni on aivan verraton apu esim. Seborooisen ekseeman ja atooppisen ihon hoidossa!

Huuhdo sientä pesun aikana

Huuhdo sieneen kertynyt lika ja meikki viemäriin ja jatka pesua, kunnes iho on puhdas. Ole huolellinen ja pyöritä sientä hiusrajaan ja kasvojen reunoihin asti, jotta sinne ei jää meikkijämiä. Varmista kasvoveteen kostutetulla pumpulilla, ettei iholle jäänyt meikkiä.

Kun olet muutaman kerran pessyt kasvot huolellisesti ja olet varma, että puhdasta tuli, siirry askelta tehokkaampaan tapaan, jolla otat haltuun paremmin myös sienen hoitavan vaikutuksen. Eli kun olet huolellinen eikä meikkijäämiä ole jäänyt iholle, voitkin toimia näin!

Älä huuhdo ihoa pesun jälkeen, äläkä kuivaa pyyhkeeseen

Jos sinulla on käytössä hyvä putsari ja olet puhdistanut ihon huolellisesti sienellä, toimi näin.

  • Huuhdo sieni, purista kuivemmaksi ja ”kuivaa” iho sienellä. Aidoissa Konjac-sienissä on hoitavia ainesosia, jotka jäävät näin ihon pinnalle. Niitä ei kannata huuhtoa viemäriin, pyyhkiä pyyhkeeseen tai poistaa kasvovedellä kostutetulla pumpulilla – jätä ne hoitamaan ihoa!
  • Painele kosteus ihoon ja suihkauta vielä kasvovettä, jonka taas painelet ihoon. Jos sinulla ei ole suihkutettavaa kasvovettä, kaada kasvovettä hiukan kämmenkuppiin ja taputtele iholle.Näin olet saanut syötettyä ihoon kosteutta ja ravinteita, jotka sidot ihoon voiteilla, seerumeilla ja öljyillä. Levitä hoitotuotteet aavistuksen kostealle iholle.

SkinMood® Konjac-sienen puhdistaminen

Huuhdo/pese sieni käytön jälkeen ja ripusta kuivumaan ilmavasti siten, että se ei kosketa seinää. 1–2 krt. viikossa voit puhdistaa sienen saippualla. Pidä sieni puhtaana äläkä säilytä sitä kosteassa paikassa. Sienen kuuluu kuivua korpuksi pesujen välillä. Tai jos säilytät sientä kosteassa ja lämpimässä paikassa, varaudu siihen, että vaihdat sen useammin uuteen sieneen, koska lämpö ja kosteus lyhentävät sienen käyttöikää.

Jos iholla on tulehdusta, on erittäin tärkeää, että peset sienen jollain antiseptisella saippualla jokaisen käytön jälkeen ja huolehdit siitä, että sieni kuivuu ”korpuksi” pesujen välillä. Voit myös kaataa sienen päälle kiehuvaa vettä tai keitellä hetken aikaa. Sieni on itsessään antibakteerinen, mutta tulehduksen kanssa ei kannata ottaa riskiä, vaan huolehtia sienen puhtaudesta.

Näillä ohjeilla onnistut varmasti!

SkinMood® Kasvosieniä on 5 erilaista eri ihotyypeille ja iho-ongelmiin. Kurkkaa täältä mikä sieni olisi sinulle sopiva. Muista miettiä ihosi tämänhetkinen tilanne. Esim. onko se nyt rutikuiva, talivuotoinen tai ärtynyt ja kaipaa rauhoittavaa hoitoa.

Päätitkö kokeilla sieniä? Niitä löytyy mm. Kärkkäisen kaupoista ja verkkokaupasta, Hyvinvoinnin tavaratalosta ja tietysti Ruohonjuuresta.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, tai jokin ohjeen kohta ei oikein auennut, niin ole rohkeasti yhteydessä minuun!

Rikkinäinen nenän limakalvo päästää taudinaiheuttajat kehoon

Oletko koskaan ajatellut, kuinka tärkeää merkitys nenän limakalvoilla on terveyteen virusten, bakteerien ja allergeenien osalta?

Nenäparka on kovalla koetuksella ympäri vuoden. Talvella limakalvot kuivuvat, on nuhaa ja nenä vuotaa tai on tukossa. Karstaa kertyy ja limakalvo turpoaa ja tuntuu, että ilma ei mahdu kulkemaan sieraimissa. Kaiken maailman virukset ja bakteerit vaanii ympärillä. Kesällä nenän tukkii allergeenit ja katupöly ja sisäpölyhän meillä on riesana kesät ja talvet. On siinä nenällä kestämistä.

Onneksi oloa voi helpottaa ja jopa ennaltaehkäistä muutamalla pienellä toimenpiteellä, joita suosittelen varsinkin silloin, jos flunssa kaataa sinut petiin useamman kerran vuodessa. Tai nenän limakalvo vuotaa verta ja vuotopaikkaan muodostuva rupi vaikeuttaa hengitystä. Tiesitkö, että kun kaapaiset ruven irti kynnellä, jätät sormesta nenään moninaisia sinne kuulumattomia taudinaiheuttajia, jotka kiittävät avustasi ja rynnistävät innokkaasti rikkinäisen limakalvon kohdalta elimistöön juhlimaan ja lisääntymään. Nenästä ne viipeltävät poskionteloihin ja korviin ikävin seurauksin. Näiden kavereiden rynnistyksen paras este on ehjä limakalvo.

Kuivan nenän limakalvo rikkoutuu helposti

  • Nenän kuivuminen ja niistäminen voivat rikkoa limakalvon ja aiheuttaa verenvuotoa. Kun nenän limakalvo on rikki, taudinaiheuttajat ja allergeenit pääsevät esteettä kehoon ja saattavat aiheuttaa mm. flunssakierteen.
  • Kuivassa ja karstoittuneessa nenässä nenän värekarvat eivät toimi normaalisti. Nenän tehtävä on suodattaa, lämmittää ja kosteuttaa ilmaa ennen kuin se pääsee keuhkoihin. Jos suodatusta ei tapahdu, se vaikeuttaa myös keuhkojen toimintaan.

Ehjät ja kosteat limakalvot muodostavat limasta suojaavan kerroksen taudinaiheuttajia vastaan ja värekarvat auttavat siirtämään niitä pois nenästä. Avuksi kannattaa ottaa nenäsuihke, joka kosteuttaa nenää ja irrottaa limaa ja karstaa ja niistäessä lima sekä allergeenit, saadaan pois limakalvoilta. Nenäsuihketta on helppo käyttää: ravistus ja suihkautus ja niistäminen riittää.

Nenän kuivumisen aiheuttamat oireet ovat mm. nenän tukkoisuus ja nenän karstoittuminen sekä pieni nenäverenvuoto

Usein tukkoisuus johtuu siitä, että nenän limakalvo turpoaa ja tekee hengittämisestä hankalaa. Turvotus voi olla seurausta myös allergisesta nuhasta tai kroonisesta poski- tai otsaontelotulehduksesta. Kun nenä on tukossa ja hengitys kulkee huonosti, se saa olon tuntumaan nuutuneelta ja saattaa vaikuttaa jopa yöuniin ja vaikeuttaa nukahtamista. Molemmat Propolian nenäsuihkeet helpottavat tukkoista oloa luonnollisilla aineilla.

Tartu toimeen ajoissa ja pidä nenän limakalvo kunnossa

Järkevintä on ottaa nenäsuihkeet käyttöön heti silloin, kun huomaat ensimmäiset oireet. Silloin limakalvot ovat vielä ehjät, eikä niiden kannata antaa mennä huonoon kuntoon. Tällöin suihkeiden lisäksi hyviä tuotteita ovat esim. jokaisesta keittiöstä löytyvä kookosöljy (sitä voi sipaista nenään) ja luontaistuotekaupoista ostettava nenäkannu, jolla kaadetaan suolavettä toisesta sieraimesta sisään ja se tulee toisesta sieraimesta ulos tuoden samalla eritteet mukanaan. Mieti mikä on sinulle mieluisin tapa pitää limakalvot kunnossa.

Flunssaan tarvitaan ehkä järeämpää ainetta

Jos flunssa iskee kunnolla päälle, eivätkä ym. lääkkeettömät konstit avaa nenää, kannattaa marssia apteekkiin. Sieltä löytyy lääkkeellisiä sumutteita, joita voi käyttää muutaman päivän ajan. Niiden käytössä piilee myös ongelmia, joten varmista apteekin henkilökunnalta montako päivää voit niitä käyttää. Kun tukkoisuus helpottaa vähän, käänny taas lääkkeettömien toimenpiteiden puoleen, jotta nenän limakalvo ei vaurioidu.

Mieti mitä kemikaaleja laitat limakalvoillesi

Monesti ollaan tarkkoja ihonhoitotuotteiden kanssa, mutta ei tulla ajatelleeksi nenäsuihkeiden sisältöä. Propolian MD1-luokan lääkkeelliseksi laitteeksi luokitellut nenäsuihkeet ovat luomulaatuisia eivätkä sisällä parabeeneja, geelimanipuloituja aineita, pehnoxyethanolia, synteettisiä väriaineita, synteettisiä aktiiviaineita petrokemian derivaatteja, parafiinia, PEG, PPG, propylene glycolia eivätkä silikonia. Jos kemikaalialtistus kiinnostaa sinua, kannattaa kurkata ainesosaluetteloa ennen ostopäätöstä.

Propolian nenäsuihkeet

Purifying nasal spray on vahvempi nenäsuihke, joka availee tukkoista nenää hellävaraisesti hoitaen ja säästää käyttäjänsä melkoiselta kemikaalikimaralta. Suosittelen sitä tukkoiselle nenälle talvella.

Puhdistavan nenäsuihkeen sisältämät tehoaineet ovat 100 % luonnollisia ja luomulaatuisia (timjami, eukalyptus). Eukalyptus saa aikaan raikkaan tunteen, irrottaa limaa ja avaa nenäkäytävät. Muita tehoaineita ovat Camargue-suolasta valmistettu fysiologinen suolaliuos sekä puhdistettu propolis. Propolis on mehiläispesän luonnollinen suojautumisaine. Yhdessä ainesosat suojaavat limakalvoja sekä helpottavat hengittämistä.

Gentle nasal spray on miedompi nenäsuihke koko perheelle ylläpitämään nenän hyvinvointia. Tästä kannattaa vinkata äideille, jotka haluavat hoitaa hellästi perheen pienimpiä (yli 3-vuotaiaita) ”tuhnuneniä”. Turvallinen tuote auttamaan nenän hyvinvoinnissa ja hygieniassa.

Propolia Gentle-nenäsuihke auttaa esim. talviaikaan, kun kuiva sisäilma kuivattaa limakalvoja tai ne ovat jostain muusta syystä kuivuneet. Kokeile myös kesällä/talvella, kun ulko- ja sisäpöly rasittaa nenää.

Pidetään nenästä huolta.

Jos päätit huolehtia nenästä paremmin, niin Propolian tuotteita löytyy luontaistuotekaupoista, Ruohonjuuresta sekä Kärkkäiseltä. Samoista paikoista löytyy nenäkannut ja kookosöljytkin.

PS. nenäsuihkeiden kaverina Propolian suusuihkeet täydentävät vaikutuksen nieluun asti.