Denttabs- fluorilliset hampaidenpesutabletit

Perinteisissä hammastahnoissa on 50 % vettä. Tahnan koostumuksen stabiilina ja pilaantumattomana pitämiseksi tarvitaan monia kemiallisia aineita. Denttabs fluorilliset hampaidenpesutabletit  kehitettiin vähentämään kemikaalialtistusta ja niihin valittiin vain muutamia tarkkaan harkittuja raaka-aineita. 

 • Valkoisemmat, puhtaammat, terveemmät ja kauniimmat hampaat
 • Voi pysäyttää jo alkaneen reikiintymisen
 • Tehokas ja nopea apu herkille ja vihloville hampaille
 • Raikas mintun maku
 • Makeutettu Stevialla
 • Aikuiset, yli 6-vuotiaat lapset
 • BDIH -sertifioitu
 • petentoitu ja kliinisesti testattu innovaatiotuote

Uusi Zero waste-pakkaus!

Denttabsin pakkaukset ovat uudistuneet!  Jatkossa mennään nollatoleranssilla eli Zero waste- pakkauksella. Nyt Denttabs-tabletit on pakattu täysin kompostoitaviin maissitärkkelyksestä valmistettuihin pusseihin. Pusseilla on virallinen kompostitodistus. Denttabs -pakkauskoko on 125 tablettia eli kahden kuukauden annos.

Denttabs fluorilliset hampaidenpesutabletit- eroa ei voi olla huomaamatta

Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomaat eron perinteiseen hammastahnaan: hampaan pinnat ovat sileät ja liukkaat – kuin hammaslääkärillä käynnin jälkeen. Sileyden saa aikaan Denttabs mikroselluloosapartikkelit, jotka kiillottavat hampaat tehokkaasti. 2-3 päivän jälkeen vaikutuksen voi myös nähdä: hampaat alkavat kiiltää. Sileä pinta heijastaa valoa paremmin kuin karhea. Hampaat vaikuttavat valkoisemmilta – täysin ilman valkaisevia aineita! Kiillotus poistaa värjäytymät, joita tupakointi, syöminen ja juominen aiheuttavat. Erityisesti tee, kahvi ja punaviini. Dentttabs ei kuitenkaan vahingoita tai “hio” kiillettä pois. Päinvastoin Denttabs- hampaidenpesutablettien RDA arvo on vain 35 (vrt. valkaisevat hammastahnat, joiden RDA arvo voi olla jopa 150).

Ei plakkia, ei hammaskiveä

Sileä hampaan pinta estää tehokkaasti epämiellyttävän plakin syntymistä. Kaikkialla missä Denttabs pääsee vaikuttamaan, plakin määrä vähenee nopeasti.

Ilman plakkia ei synny vahingollisten bakteerien elinalustana toimivaa hammaskiveä, joka aiheuttaa usein ientulehduksen. Pitkittyessään tulehdus muuttuu krooniseksi ja leviää ikenen alle (parodontiitti). Tällöin vaarana on hampaiden kiinnityksen vaurioituminen, joka johtaa hampaiden löystymiseen ja irtoamiseen.

Apua parondontiittiin

Parodontiitti kehittyy salakavalasti, sillä kivuttomana sen etenemistä ei itse huomaa. Se on nykyään yleisin syy siihen, että aikuisilta joudutaan poistamaan hampaita.  Yleensä tauti alkaa keski-iässä, mutta puhkeavissa viisaudenhampaissa sitä on todettu jo nuorellakin iällä. Säännöllinen Denttabsin käyttö kaksi kertaa päivässä ja huolellinen, oikeaoppinen hampaiden harjaus parantaa tilannetta huomattavasti.

Happohyökkäys

Elintapojemme takia hampaisiin kohdistuu nykyaikana liikaa happohyökkäyksiä. Erityisen vaarallisia aineita ovat sokeri ja tärkkelys, jotka bakteerit muuttavat hapoiksi. Fluorin lisääminen hammastahnoihin alkoi vuonna 1970 tehtyjen tutkimuksien jälkeen, kun selvisi, että fluori kykenee kiihdyttämään hampaiden remineralisaatiota.

Fluori hammastahnassa

Fluori lisätään hammastahnaan yhdisteenä mm. Sodium fluoridina (NaF) tai Sodium monofluorid fosfaattina (NaMFP). Heti, kun yhdiste pääsee yhteyteen veden kanssa, se alkaa hajota komponentteihinsa. Ongelmana hammastahnassa on sen sisältämä vesi (yli 50 %), joka käynnistää fluorin prosessoitumisen jo valmistushetkellä. 90-luvulla tehdyn tutkimuksen mukaan hammastahnan fluori-ionien määrä laskee noin 80 % neljän kk:n aikana. Ajan laskeminen alkaa tuotantohetkestä.

Fluori Denttabsissa

Denttabs- hampaidenpesutableteilla ei ole tätä ongelmaa: ne eivät sisällä vettä ja ne valmistetaan kuivina.  Ensimmäinen kosketus veteen tapahtuu suussa, kun sylki kostuttaa tabletit. Koska Sodium fluoridi hajoaa vasta suussa, ovat fluori-ionit 100 % tallella.  Tensidien avulla fluoria sisältävä sylki kulkeutuu ientaskuihin ja pääsee levittäytymään täydellisesti myös hampaiden kaulaosiin ja kaikkiin hampaankoloihinkin korjaamaan happohyökkäysten aiheuttamia vaurioita.

Jokainen Denttabs-tabletti sisältää 1450ppm/0,145 € fluoria. Fluoripitoisuus on siis sama kuin hammastahnoilla, mutta vedettömyyden ansiosta fluori on 100 % tallella sen vapautuessa vasta suussa. Näin korjaava vaikutus on tehokkaampi kuin tahnoilla pestäessä.

Denttabs voi pysäyttää jo alkaneen karieksen

Denttabs tablettien kehittäjä saksalainen professori Tri. Peter Gängler todisti tablettien ylivoimaisen tehon kariessimulointikokeella, jossa (irrotetut) ihmishampaat altistettiin happohyökkäykselle. Altistuksen jälkeen ne 1) upotettiin keinosylkeen 2) keinosylkeen ja fluorihammastahnaan 3) lopuksi keinosylkeen ja liotettuihin Denttabs- hampaanpuhdistustabletteihin. Denttabsin tapauksessa vauriot olivat tuskin havaittavissa.

Päätelmä: Hampaita suojaavan fluorin vaikutus on Denttabs- hampaidenpesutableteissa selvästi tehokkaampaa kuin perinteisissä fluorihammastahnoissa.

Kuinka Denttabs fluorilliset hampaidenpesutabletit auttavat herkkiä ja vihlovia hampaita?

Denttabsin hampaita suojaavan vaikutuksen on osoitettu toimivan myös herkistä hampaista kärsivillä. Kuuma ja kylmä voivat aiheuttaa äkillistä kipua ja vihlontaa. Tämä kipuherkkyys aiheutuu hammasluun aukeamisesta hampaan kaulaosassa, jolloin juurialue laajenee. Perinteiset hammastahnat auttavat sitomalla pieniä partikkeleita hammasluuhun. Tämä auttaa vain jonkin aikaa. Denttabs auttaa pureutumalla syyn aiheuttajaan: Selvästi paremman remineralisaatiokyvyn ansiosta hammastubulukset palaavat entiseen kokoonsa: näin ajan myötä kipu helpottuu ja jopa lakkaa kokonaan.

Referenssit ja sertifiointi

 • BDIH-sertifiointi (Controlled Natural Cosmetic)
 • Hammasystävällinen kampanja (Aktion zahnfreundlich)
 • Hammaslääketieteellinen raportti (Zahnmedizin Report 2010)

Mistä näitä hampaidenpesutabletteja voi ostaa?
Jälleenmyyjät

Ruohonjuuri

Sinunapteekki

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hyvän Olon Maailma
Average rating:  
 0 reviews

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!