Denttabs- raaka- aineet

Denttabs- raaka- aineet ovat fluorillisissa ja fluorittomissa tableteissa fluoria lukuun ottamatta samat.

Denttabs- hammastahnojen raaka- aineet

Microcrystalline Cellulose / Mikrofeine Zellulose-Fasern

Mikrokiteinen selluloosa kiillottaa sekä hampaan pinnat että hampaidenvälit tehden niistä kiiltävät ja sileät. Kun hampaan pinta on sileä, ei uutta plakkia pääse muodostumaan niin helposti. Plakki* irtoaa hampaita harjatessa ja hammasvälejä puhdistettaessa, mutta mikäli plakki saa olla tarpeeksi kauan suussa, syljen mineraalit kovettavat plakin hammaskiveksi. Plakkia alkaa kertyä hampaisiin neljän ja kahdentoista tunnin välillä viimeisimmän harjauksen jälkeen. Siksi hampaat on pestävä ainakin kaksi kertaa päivässä.

*Plakki on hampaissa olevaa limapeitettä, joka sisältää bakteereja sekä niiden aineenvaihduntatuotteita. Syljen musiinit (lima-aineet) kiinnittyvät ensin hampaan pinnalle ja tekevät hampaan pinnasta tahmean, jolloin bakteerimassan on helppo tarttua hampaan pintaan. Kiinnittymisen jälkeen bakteerit alkavat muodostaa ruuan proteiineista kuonaa hampaiden pinnalle


Natriumfluoridi (Sodium Fluoride)

Natriumfluoridi saa aikaan hammaskiilteen uudelleenmineralisoitumisen. Natriumfluoridin avulla pystytään vähentämään hampaiden vihlontaa sekä kariesta (reikiintyminen, hammasmätä). Koska DENTTABS on ”kuiva”, fluorin korjaava vaikutus alkaa heti tabletin sulaessa suuhun ja jatkuu vielä hampaidenpesun jälkeenkin.


Amisoft (Sodium Lauroyl Glutamate)

Amisoft (Natrium Lauroyl glutamaatti) on pinta-aktiivinen aine, joka muodostaa vaahtoa. Vaahtoa tarvitaan levittämään vaikuttavat aineet nopeasti ja tasaisesti suuhun. Sen tehtävänä on myös sitoa hampaista irtoavat epäpuhtaudet, jotta ne poistuvat suusta huuhtelemalla.

AMISOFT:issa on yhdistettynä glutamiini- ja kookosrasvahappo. Kemiallisen prosessin ansiosta kaksi luonnollista raaka-ainetta sidotaan toisiinsa siten, että ne menettävät alkuperäisen olomuotonsa, jolloin gluteiinin ohutsuolta tulehduttava ainesosa häviää jolloin Denttatabseista saadaan gluteiinittomia.

”Glutamaattia” ei pidä sekoittaa elintarviketeollisuudessa käytettävään arominvahventeeseen.


STEVIA (Stevioside)

Stevia on kasvista saatava makeutusaine, jonka tehtävä on yhdessä makuaineiden ja mentolin kanssa tehdä tableteista hyvän makuisia.


Kieselerde (Silica)

Piidioksidi toimii hampaan pintojen puhdistajana ja auttaa poistamaan hampaisiin kertynyttä plakkia.


(Minz-) Aroma

Minttuaromi saa yhdessä Stevian ja Mentolin kanssa suun tuntumaan miellyttävän raikkaalta ja viileältä sekä raikastaa hengityksen.


Natriumhydrogencarbonat (Sodium Bicarbonate)

Natriumbikarbonaatti tunnetaan paremmin nimellä ”sooda”.  Sen tehtävä  yhdessä C-vitamiinin kanssa on säätää suun pH 5,5:een.


Vitamin-C (Ascorbic Acid)

C-vitamiini ja natriumbikarbonaatti säätelevät pH:ta ja lisäksi C-vitamiini stimuloi lisäksi syljen eritystä. Lisääntynyt syljen eritys aiheuttaa nopean hampaiden pintojen remineralisaation.


Magnesiumstearaatti (Magnesium Stearate)

on kasviperäinen tabletoinnissa käytettävä apuaine.


Menthol

Mentoli raikastaa suun yhdessä Stevian ja Minttu-aromin kanssa.


Xanthan-Gum

Ksantaanikumi (Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Xanthomonas campestris -bakteerin avulla) on sakeuttamis- ja hyytelöimisaine, jonka tehtävä on pitää Denttabsin koostumus purtaessa miellyttävänä.


Eugenol

Eugenol  on osa luonnollista minttuaromia.

HUOM! Säilöntäaineita ja antimikrobisia aineita ei Denttatabs®:eissa tarvita, koska ne ovat täysin vedettömiä. Tabletit ovat myös gluteiinittomia. Denttabs®- hampaidenpesutableteissa ei ole myöskään koostumuksen muokkaajia, valkaisuaineita, vaimennusaineita, sideaineita tms. ja ne eroavat hammastahnoista myös vähäisen pinta-aktiivisten aineiden pitoisuuksilla.


INCI

Microcrystalline Cellulose, Sodium Fluoride, Amisoft (Sodium Lauroyl Glutamate), Stevioside (Stevia), Silica, Minz, Sodium Bicarbonate, Ascorbic Acid, Magnesium Stearate, Menthol, Xanthan-Gum, Eugenol

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!