Diet Food Erytritoli- UUTUUS!

Diet Food Erytritoli eli karppisokeri on sokerialkoholi, jota on luontaisesti monissa hedelmissä, sienissä ja fermentoiduissa ruuissa. Sitä löytyy myös jonkin verran ihmisen elimistöstä. Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla, ja tarkoittaa sitä, että sen hiilihydraatit eivät imeydy elimistöön. Näin se ei myöskään nosta verensokeria ja sopii mm. diabeetikoille. Erinomainen makeuttaja karppaajille, ketogeenista ruokavaliota noudattaville ja laihduttajille. Makeudeltaan erytritoli jää hiukan tavallisesta sokerista. Se on noin 60-80 % tavallisen sokerin makeudesta. Erytritolilla ei ole vuorokausisaantirajoitusta ja myös lapset ja raskaana olevat voivat nauttia sitä huoletta.

Sokeria terveellisempi vaihtoehto myös hampaille! Erytritoli ei aiheuta kariesta eli hammasmätää, ja sen on havaittu olevan jopa ksylitolia tehokkaampi hampaiden reikiintymistä ehkäisevä aine. Syötynä Diet Food erytritoli lisää väliaikaisesti syljen eritystä samoin kuin ksylitoli.

Ihmisillä 90 % erytritolista poistuu virtsan ja 10 % ulosteen mukana lähes muuttumattomana, sillä keho ei kykene pilkkomaan sitä energiaksi. Elimistö sietää erytritolia muita polyoleja paremmin erityisesti sen verrattain helpon suolistollisen imeytymisen vuoksi. Siten Diet Food erytritoli ei helposti aiheuta osmoottisesti ripulia toisin kuin useat muut laksatiiviset polyolit (esim. sorbitoli).

Diet Food Erytritoli ja sen käyttö

Diet Food Erytritolia käytetään aivan samalla tavalla kuin tavallista sokeria. Diet foodin reilun kokoisesta 500 g pussista riittää hyvin myös leivontaan. Kannattaa muistaa, että erytritolilla makeutetut leipomukset vaativat hiukan pidemmän nostatusajan. Joissain herkkuresepteissä vaaditaan tomusokeri. Jos kaapin hyllyt notkuvat jo muutenkin moninaisia tarvikkeita, erytritolikiteet muuntuvat tomusokeriksi helposti, kun  jauhat niitä n. 5 s. teho- tai sauvasekoittimella. Runsaalla käytöllä lievästi laksatiivinen vaikutus.

Kurkkaa täältä herkullisen Diet Food tuorejuustoraakakakun resepti – vie kielen mennessään! 

Tutustu myös muihin Diet Foodin tuotteisiin.

Allergiatieto: Tuote saattaa sisältää soijaa, pähkinää (maapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä, cashewpähkinä, manteli) tai gluteenia.

Sulje pakkaus tiiviisti käytön jälkeen ja säilytä kuivassa paikassa.

Alkuperämaa: Kiina

Ravintoarvo /100 g

Energiaa……………………….0,84 kJ / 0,2 kcal
Rasvaa …………………………………………….. 0 g
josta tyydyttynyttä ………………………….. 0 g
Hiilihydraatti …………………………..…….99 g
josta sokeria……………………………………… 0 g
Polyolit………………………………..99 g
Proteiini ……………………………………………. 0 g
Suola   ………………………………………………. 0 g

Diet Food Erytritolin jälleenmyyjät

Erytritolia saa mm. Ruohonjuuren kivijalkamyymälöistä ja verkkokaupasta.

 

Diet Food- brändin pyöreä logo. Mustalla pohjalla valkoinen teksti.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!