Diet Food Erytritoli

Diet Food Erytritoli eli karppisokeri on sokerialkoholi, jota on luontaisesti monissa hedelmissä, sienissä ja fermentoiduissa ruuissa. Sitä löytyy myös jonkin verran ihmisen elimistöstä. Erytritolin glykeeminen indeksi on nolla. Erinomainen makeuttaja karppaajille, ketogeenista ruokavaliota noudattaville ja laihduttajille ja hyvä vaihtoehto myös veren sokeriarvoja tarkkaileville.

Makeudeltaan erytritoli jää hiukan tavallisesta sokerista. Se on noin 60-80 % tavallisen sokerin makeudesta. Kun siirryt tavallisesta valkoisesta sokerista Erytritoliin, joudut aluksi luultavimmin käyttämään sitä hiukan enemmän, jotta sokeriin tottuneet makunystyräsi ovat tyytyväisiä. Kun olet ollut jonkin aikaa ilman sokeria, huomaat ehkä, että makuaistisi on herkempi. Erytritoli onkin makeaa eikä sinun tarvitse enää laittaa sitä niin paljon saadaksesi makeutta ruokiin.  Erytritolilla ei ole vuorokausisaantirajoitusta joten sitä voivat käyttää koko perheen makeutusaineena.

Sokeria parempi vaihtoehto myös hampaille! Erytritoli ei aiheuta kariesta eli hammasmätää. Syötynä erytritoli lisää väliaikaisesti syljen eritystä samoin kuin ksylitoli.

Ihmisillä 90 % erytritolista poistuu virtsan ja 10 % ulosteen mukana lähes muuttumattomana, sillä keho ei kykene pilkkomaan sitä energiaksi. Elimistö sietää erytritolia muita polyoleja paremmin erityisesti sen verrattain helpon suolistollisen imeytymisen vuoksi. Siten Diet Food erytritoli ei helposti aiheuta osmoottisesti ripulia toisin kuin useat muut laksatiiviset polyolit (esim. sorbitoli).

Diet Food Erytritoli ja sen käyttö

Diet Food Erytritolia käytetään aivan samalla tavalla kuin tavallista sokeria. Diet foodin reilun kokoisesta 500 g pussista riittää hyvin myös leivontaan. Kannattaa muistaa, että erytritolilla makeutetut leipomukset vaativat hiukan pidemmän nostatusajan. Joissain herkkuresepteissä vaaditaan tomusokeri. Jos kaapin hyllyt notkuvat jo muutenkin moninaisia tarvikkeita, erytritolikiteet muuntuvat tomusokeriksi helposti, kun  jauhat niitä n. 5 s. teho- tai sauvasekoittimella. Runsaalla käytöllä lievästi laksatiivinen vaikutus.

Kurkkaa täältä herkullisen Diet Food tuorejuustoraakakakun resepti – vie kielen mennessään! 

Tutustu myös muihin Diet Foodin tuotteisiin.

Allergiatieto: Tuote saattaa sisältää soijaa, pähkinää (maapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä, cashewpähkinä, manteli) tai gluteenia.

Sulje pakkaus tiiviisti käytön jälkeen ja säilytä kuivassa paikassa.

Alkuperämaa: Kiina

Ravintoarvo /100 g

Energiaa 0,84 kJ / 0,2 kcal
Rasvaa 0 g
josta tyydyttynyttä  0 g
Hiilihydraattia 99 g
josta sokeria  0 g
Polyolit 99 g
Proteiinia  0 g
Suolaa 0 g

Diet Food Erytritolin jälleenmyyjät

Erytritolia saa mm. Ruohonjuuren kivijalkamyymälöistä ja verkkokaupasta.

 

Diet Food- brändin pyöreä logo. Mustalla pohjalla valkoinen teksti.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!