Diet Food® MTC-jauhe kookoksesta, 300 g purkki- UUTUUS!

MCT-öljy on erilainen – se muuttuu energiaksi

MCT-öljy on aineenvaihduntamekanismin kannalta täydellinen energialähde ja siksi sitä suositellaankin liikuntaharjoituksen jälkeen otettavaksi. Elimistö muuttaa MCT-öljyn sisältämät kalorit välittömästi lihasten tarvitsemaksi energiaksi. MCT-öljystä saatava energia vähentää lihasglykogeenivarastojen käyttöä ja siten edistää voimakkaasti fyysistä suorituskykyä. MCT-öljy on termogeeni, joka lämmittää elimistöä sisältäpäin lisäten rasvanpolttoa ja energiankulutusta. Öljyllä on myös ns. antikatabolinen vaikutus eli se vähentää treenin aikaansaamaa kudostuhoa sekä nopeuttaa osaltaan palautumista.

Kiinnostaako KETO-ruokavalio ja se oudolle kuulostava, mutta kaikkien hehkuttama Bulletproof eli rasvakahvi? Tai urheilu maittaa ja kaipaat treenien jälkeen nopeasti vaikuttavaa energiaa ja haluat vähentää kudostuhoa sekä palautua nopeammin seuraavaa harjoituskertaa varten? Tai haluat polttaa rasvaa ja muokata kehonkoostumusta timmimpään suuntaan? Tai kaipaatko kiireiseen aamuun helpotusta eikä tuhti aamupala tunnu omalta jutulta?

 

Diet Foodin tuotekehitystiimi on kuullut toiveesi ja tuonut markkinoille OTC-öljyn jauheena. Diet Foodin MTC-öljy erottuu muista keskipitkän ketjun rasvahappolähteistä sen innovatiivisen muodon vuoksi. Toisin kuin tavanomaiset nestemäiset MCT-lähteet, se on jauheena. Tämä tekee käytöstä helpompaa. Jauhe on näppärä käyttää: voit sekoittaa sen nesteeseen tai ruokaan.

Keskipitkiä rasvahappoja sisältävä 100 % kookospohjaista jauhetta suositellaan erityisesti urheilijoille sekä fyysisesti aktiivisille henkilöille. Sopii myös KETO-ruokavaliota noudattaville sekä rasvakahviin.

Korvaa aamiainen rasvakahvilla

Suorituskykyä parantava kahvi vie helposti nälän tunteen jopa puoleksi päiväksi, joten se toimii erityisen hyvin aamiaisen korvikkeena. Antamalla nopeasti hyvälaatuista energiaa aivoille se auttaa pysymään skarppina ja pitää nälän lisäksi väsymyksen loitolla aina lounaaseen saakka. Sinun ei kannata syödä mitään hiilihydraattipitoista aamulla kahvin lisäksi. Kasviksia ym. voit syödä niin paljon kuin haluat, mutta ei hiilareita sisältäviä aineksia. Jos syöt vaikkapa leipää rasvakahvin kaverina, sinulle tulee nälkä ennen puoltapäivää. Nopea hiilihydraatti aiheuttaa äkillisen verensokerin nousun, ja sitä taas seuraa nopea verensokerin lasku. Nopea verensokerin lasku saa aikaan näläntunteen, vaikka aamiaisesta saatua energiaa ei ole kulutettu kuin pieni osa.

Asiaan perehtyneet kertovat energiatasojen pysyvän korkeammalla koko päivän, jos se on aloitettu rasvakahvilla. Ajatus kulkee sukkelammin ja pää tuntuu selväjärkisemmältä. Sen lisäksi ruoansulatus toimii nopeammin, nälkä pysyy loitolla pidempään, ja treenaamiseen löytyy yhtäkkiä enemmän energiaa. Aika hyviä syitä kokeilla, josko itsekin pääsisit nauttimaan näistä vaikutuksista. Ja huonompi homma ei ole sekään, että tämä rasvakahvi on kermamaista ja herkullisen makuista!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ainesosat: nestemäinen kookosöljy, liukoinen maissikuitu, natriumkaseinaatti, auringonkukkalesitiini, piioksidi

Allergiatieto: Tuote saattaa sisältää pähkinää tai gluteenia.

Annostus: 1 mitallinen/pv (n. 10 g). Sulje pakkaus tiiviisti käytön jälkeen ja säilytä viileässä ja kuivassa paikassa. Alkuperämaa: Kanada

Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa.

Ravintoarvo / Näringsvärde 100 g
Energiaa / Energi……………………….. 2827 kJ / 676 kcal
Rasvaa / Fett ……………………………………………………75 g
Josta tyydyttynyttä / Varav mättad ……………… 74,7 g
Hiilihydraatteja / Kolhydrater …………………………….1 g
Josta sokeria / Varav socker …………………………… 0,4 g
Fiber / Kuitua …………………………………………………15,2 g
Proteiinia / Protein  ………………………………………….5,5 g
Suolaa / Salt ……………………………………………….0,23 g

Rasvakahvin / voikahvin /Bulleproof-kahvin hyvää tekeviä vaikutuksia

Kun kahviin lisätään MCT-jauhetta ja suolatonta luomuvoita, energiaa tulee roppakaupalla lisää. Kofeiini nostaa energiatasoja ja pitää mielen virkeämpänä. Kahvi on kohtuullisesti käytettynä mukavasti piristävä ja virkeänä pitävä juoma.  Kohtuuraja päivälle on n. 4 kupillista.

Miksi kahviin lisätään rasvaa?

Rasvakahvi antaa energiaa pitkäksi aikaa ja nälkä pysyy loitolla pitkään ja kofeiini imeytyy hitaasti elimistöön. Vältyt siis kofeiinipiikiltä ja kofeiinin piristävä vaikutus kestää kauemmin eikä verensokeri heilahtele. Rasvakahvista saat energiaksi muuntuvaa polttoainetta, jonka käsittely ei vaadi ruoansulatukselta suuria ponnistuksia. Monet korvaavatkin aamiaisen kupposella Bulletproof-kahvia.

Tätä kahvia ei kannata kippailla 7 kuppia aamupäivän aikana, koska kaloreita siitä löytyy runsaasti, kupillisesta helposti 400 kaloria. Tämähän viittaisi siihen, että kiloja alkaa kertymään pikavauhtia. Mutta ei välttämättä. Rasvakahvi vaikuttaakin positiivisesti rasvanpolttoon. Rasva polttaa rasvaa, kuuluu alan gurujen mantra. Ylettömästi sitäkään ei saa nauttia tai se näkyy vaa´assa. Siksi päivän muu ruokailu saisi sisältää vain kohtuullisesti rasvaa ja sen tulisi keskittyä tyydyttymättömiin (avokadot, pähkinät ja oliiviöljy) ja monityydyttymättömiin rasvoihin (pähkinät, siemenet, kala- ja rypsiöljy.

Kofeiini nopeuttaa rasvahappojen poistumista rasvakudoksesta verenkiertoon, missä ne hyödynnetään energiantuottoon. Elimistö hapettaa rasvan energiaksi ja Rasvakahvin sisältämät rasvat, voi sekä MCT-öljy, nopeuttavat tätä prosessia.

MCT-öljy (medium-chain triglycerids eli keskipitkät triglyseridit) muuttuu nopeasti energiaksi, eikä sen takia varastoidu rasvakudokseksi. Tämä ominaisuus erottaa keskipitkät rasvahapot, lyhyt- ja pitkäketjuisista. Monien tutkimusten mukaan MCT-öljy saattaa kiihdyttää rasvanpolttoa ja sitä kautta siitä voi olla hyötyä, jos mielessä on rasvakudoksen vähentäminen ja kehonkoostumuksen muokkaaminen esim. KETO-ruokavaliolla.

Reseptit

Kahvin valmistus

Tämän kahvin osalta vähemmän on enemmän. Korvaa määrä laadulla. Valmista kuppi vahvaa hyvälaatuista kahvia, ja kippaa se blenderiin. Lisää ruokalusikallinen suolatonta luomuvoita ja saman verran MTC-jauhetta ja surauta aineet kunnolla sekaisin. Kannattaa tehdä kunnolla, sillä muutoin vesipohjainen kahvi ja rasva erottuvat toisistaan ja näin kunnolla sekoitettuna rasvat muodostavat myös ns. misellejä, mikä parantaa niiden imeytymistä. Pitkään rasvakahvia nauttineet saattavat laittaa rasvaa kahviin lusikkatolkulla, mutta ainakin alkuun kannattaa rasvaa laittaa hillitymmin, sillä rasva saattaa pistää herkkävatsaisen mahan alkuun sekaisin.

Peruskahvi

  • 2 dl, vahvaa kahvia
  • 1 rkl, suolatonta luomuvoita
  • 1 rkl, Diet Food MCT-jauhetta

Perusohjeesta voi muokata ja kokeilla erilaisilla lisukkeille aivan uudenlaisia terveellisiä ja herkullisia makuelämyksiä. Näin voit luoda aivan uuden terveellisen ja nautinnollisen kahvihetken itsellesi. Voin sijasta käytä, Gheetä, kookosöljyä tai kaakaovoita. Kahviksi sopii suklainen tai aromaattinen tummapaahtoinen maustettu kahvi. Kokeile maustaa itse! Ripaus vaniljaa, kaakaojauhetta, maca-jauhetta, lucumaa tai tocoa. Korvaa vesi pakuriteellä tai käytä pakuriuutetta. Kokeile ceylonkanelia, kaardemummaa, lakritsijauhetta tai aivan pikkuisen suolaa ja ripaus cayannepppuria. Maapähkinävoitakin kannattaa kokeilla. Makeutta kahviin, jos sitä kaipaat, saat vaikkapa steviasta. Testaa mikä maistuu sinun suuhusi parhaalta.

Turboboostatut Bulletproof-kahvijääpalat

Tällä ohjeella valmistat kupposen aamukahvia nopeammin ja helpommin.

4 rkl Ghee voita
1 kupillinen MCT-jauhetta
½ rkp Kanelia
¼ tsp suolaa

Laita kaikki aineet blenderiin ja sekoita kunnolla.
Kaada seos jääpalamuottiin ja pakasta.
Tiputa jääpala kupilliseen vahvaa kahvia ja nauti!

Annos riittää n. 12 jääpalaan.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Hyvän Olon Maailma
Average rating:  
 0 reviews

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!