Harmaanpeitto Herbatint-kasviväreillä

Tiesitkö, että Herbatint -kasviväreillä on erinomainen harmaanpeittokyky!

Usein luullaan, että harmaat hiukset peittyvät vain kestovärillä, mutta se ei pidä paikkaansa. Onnistut siinä kasvivärilläkin, mutta niillä hermaanpeitto on hieman erilaista kuin Herbatint- kestovärillä värjättäessä. Jotta Herbatint kasvivärillä saadaan täydellinen harmaanpeitto, suosittelemme tekemään joko kaksivaiheisen värjäyksen, jossa käytetään aina hennaa ja varsinaista väriä tai värjäämään samalla sävyllä kaksi kertaa peräkkäin.

Kaksivaiheinen värjäys

Vaihe 1

  • Värjää hiukset HENNA LOVE POWER –sävyllä.
  • Vaikutusaika 60-90 min. Vaikutusaika riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäisessä vaiheessa hiuksiin saadaan kirkas lämpimänpunainen väri. Huuhdo väriaine pois ja pyyhekuivaa hiukset seuraavaa vaihetta varten.

HUOM! Henna Love Power- sävyä ei kannattaa käyttää vaaleissa hiuksissa harmaanpeiton kaksoisvärjäyksessä, koska varsinainen vaalea sävy ei pysty peittämään täysin hennan punaisuutta, joten hiuksiin jää ei toivottava punertava sävy. Vaaleiden hiusten harmaiden peitton suosittelemme värjäämään hiukset kahteen kertaan samalla värillä.

Tulosta tai tallenna itsellesi ohjeet juuri sinulle täydellisen sävyn valintaan.

Vaihe 2

  • Värjää hiukset haluamallasi sävyllä
  • Toisen värjäysvaiheen ansiosta saat hiuksiin tasaisen ja peittävän värjäystuloksen haluamassasi värisävyssä.

Herbatint kasviväri valkovihreässä pahvipakkauksessa sävyssä henna love power.Esimerkki: jos sinulla on harmaat hiukset ja haluat lopputulokseksi Tummaa kastanjanruskeaa vastaavan sävyn eli Moon Light Power- sävyn, levitä ensin Henna Love Power- sävy hiuksiin 60-90 minuutiksi. Huuhdo sävy pois hiuksista, pyyhekuivaa ja levitä Moon Light Power- sävy 60-90 minuutiksi. Vaikutusajan jälkeen huuhdo väri, levitä hoitoaine ja kuivaa lopuksi.

Nämä kaksi levityskertaa voidaan tehdä joko peräjälkeen tai perättäisinä päivinä. Huomioi kuitenkin, että henna värjää tyvikasvun ensin punaiseksi ja varsinainen väri peittää punaisuuden.

VINKKI!  Värjäyksen lopputuloksen ennakointiin suosittelemme tekemään ”suortuvatestin” eli ottamaan pienen hiustupsun ja testaamaan siihen väriä. Lopputulos ei siten yllätä vaan ihastuttaa ja pystyt näin vielä säätämää värin syvyyttä muuttamalla vaikusaikaa lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

Kasviväri kestovärin/kemiallisen värin päälle

Jos hiuksissasi on pohjalla kemiallinen väri, pese hiuksia ainakin 10 kertaa värjäyksen jälkeen, ennen kuin värjäät kasvivärillä. Tee myös suortuvatesti nähdäksesi minkä väriset hiuksista tulee.

Kasvivärjätyt hiukset ja kestoväri

Kasviväri muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, jota kestoväri ei pysty läpäisemään eli väri ei pysty tarttumaan hiuksiin. Siksi kasviväri on ensin kasvatettava hiuksista ulos.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!