SkinMood® Konjac- pesusienet

Minkä kokoinen sieni on?
Sienen koko muuttuu. Kuivana sieni kutistuu pieneksi kovaksi korpuksi ja kostutettuna kasvaa ja pehmenee ihoa hellästi peseväksi pehmoiseksi palleroksi.

Pyöreä kasvosieni kosteana 7 x 3,5 cm ja kuivana 6 x 2,5 cm. Vartalosienen mitat kosteana 12 x 7 x 2,5 cm ja kuivana 10 x 6 x 2 cm.

Voiko sienen steriloida?
Sienen voi steriloida tarpeen mukaan keittämällä sitä muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Emme suosittele sterilointia mikroaaltouunissa, koska käsityksemme mukaan silloin kaikki sienen hoitavat ominaisuudet saattavat tuhoutua.

Kenelle sieni sopii?
Kaikille! Sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille, myös pienille vauvoille. Perussienen lisäksi valikoimasta löytyy erikoissieniä, joilla voi pestä erilaisista iho-ongelmista kärsivää ihoa, kuten kuivaa, herkkää tai rasvaista ja epäpuhdasta ihoa.

Parranajon aiheuttama ihottuma ja pienet haavat
Parranajo rasittaa ja vaurioittaa ylintä ihokerrosta. Pese kasvot parranajon jälkeen sienellä. Iho puhdistuu ja rauhoittuu.

Partakarvan pehmittäminen
Ennen parranajoa lämpimään veteen kostutettu Konjac-sieni pehmittää partakarvaa ja tekee parranajosta miellyttävämpää.

Lasten hiustenpesu, onko sienestä apua?
Sieni sopii loistavasti pientenlasten hiustenpesuun. Kostuta sieni ja vie se lapsen hiuksiin. Purista hieman, liikuta sientä hiusten pinnalla ja valuta vähitellen vettä hiuksiin, jolloin ne kostuvat ja huuhtoutuvat. Ei enää itkupotkunyrkkeilyhiustenpesua.

Sopiiko Konjac -sieni vanhusten hauraalle ja herkälle iholle?
Aivan varmasti sopii. Sieni pesee hellästi vahingoittamatta ja kuivattamatta hauraimmankin ihon.

Entä akne – onko sienestä mitään hyötyä?
Jälleen kerran kyllä. Asiakaspalautteen ja Testing lab-tutkimuskeskuksen tekemän 22 kuukauden testikäytön mukaan sini sopii epäpuhtaan ja näppyläisen ihon puhdistukseen. Sieni syväpuhdistaa ihon ja sen emäksisyys auttaa tasapainottamaan ihotalin liiallista happamuutta. Iho puhdistuu ja tulehdus vähenee. Akneiholle suosittelemme lämpimästi Bambuhiilisientä. Huolehdi aina siitä, että peset puhtaalla sienellä! Helpoin tapa desinfioida sieni, on heittää se kiehuvaan vesikattilaan muutamaksi minuutiksi. Keittämisen jälkeen kaada kiehuva vesi pois ja laske kylmää vettä kattilaan. Purista sieni kuivaksi ja ripusta kuivumaan. Sieni puhdistuu hyvin myös saippuapesulla.

Kärsin ihottumasta – onko sieni turvallinen?
Kyllä, sieni sopii erinomaisesti herkälle ongelmaiholle. Siinä ei ole kemikaaleja tai muita aineita, jotka saattaisivat ärsyttää herkkää ihoa. Päinvastoin, suosittelemme sienen käyttöä herkästä ihosta ja ihottumista kärsiville henkilöille.

Muista aina kostuttaa sieni huolellisesti ja käsittele ihoa kevyin pyörivin liikkein. Huuhdo iho lopuksi puhtaalla haalealla vedellä ja huolehdi siitä, että peset aina puhtaalla sienellä. Pesun jälkeen painele iho kuivaksi pyyhkeellä ja levitä hoitovoide vielä hiukan kostealle iholle.

Allergisen ja atooppisen ihon kanssa pitää kuitenkin aina olla varovainen. Kokeile sientä ja katso sopiiko se sinulle. Jos iho reagoi, lopeta sienen käyttö heti. Atooppinen iho saattaa välillä reagoida sieneen, kuten kaikkiin muihinkin aineisiin, joten kokeile sientä hetken päästä uudelleen. Sienen sisältämät mineraalit vahvistavat ihoa, ihon pH tasapainottuu ja ihon kosteustasapaino paranee. Näin herkkä ja allerginen iho pysyy paremmin kunnossa ja sen vastustuskyky paranee, jolloin iho ei enää reagoi niin herkästi kaikkiin ulkoisiin ärsykkeisiin.

Psoriasis ja seborrooinen ekseema ovat ihosairauksia, jotka saavat aikaan ihon pintakerroksen hilseilyn. Hyvän Olon Maailman Konjac Sponget kuorivat kuollutta solukkoa poistaen ihon pinnalta ikävän näköisen hilseilevän kerroksen. Sieni ei poista sairautta, mutta kuolleen ihosolukon poistaminen ihon pinnalta parantaa lääkevoiteiden imeytymistä ja tehostaa näin niiden vaikutusmadollisuutta. Se hillitsee usein ylimääräistä hilseilyä, jolloin lääkevoiteiden käyttötarve vähenee.

Miten käytät sientä hilseilevillä kohdilla: kostuta iho kunnolla, samoin sieni. Pyörittele sientä ihottuma-alueella ja tarkkaile millä ”voimalla” sieni alkaa irrottaa kuollutta solukkoa iholta. Varo rikkomasta ihon pintaa, äläkä käsittele haavaisia tai tulehtuneita iho-alueita. Kuivaa iho mahdollisimman kuivaksi puristetulla SkinMood Konjac-sienellä  ja levitä joko lääkevoide, hoitoöljy tai kosteusvoide vielä hieman kostealle iholle.

Sopiiko sieni vastasyntyneelle?
Kyllä sopii! Ja mikä parasta, et tarvitse välttämättä pesuaineita tai saippuoita ellet halua niitä käyttää. Tai jos haluat käyttää kylpyaineita, voit käyttää niitä vähemmän, jolloin pienokaisen ihon kosteustasapaino säilyy paremmin ja kemikaalialtistus vähenee.

Sisään kasvaneet karvat – auttaako Konjac -sieni?
Kyllä! Pese päivittäin sääret kostealla vartalosienellä pyöritellen. Iho pehmenee ja kuollut ihosolukko irtoaa, jolloin karva pääsee kasvamaan normaalisti ja säästyt sisäänkasvaneiden karvojen aiheuttamilta ongelmilta ja karvatupentulehduksilta. Pesun jälkeen kosteusvoide imeytyy hetkessä ja sääret ovat silkinpehmeät.

Iho kuivuu ja hilseilee, voiteet eivät imeydy – mitä teen?
Varsinkin talvella säärten ja vartalon (myös kasvojen) iho kuivuu, hilseilee ja on karhea. Säännöllinen SkinMoodin Magical Konjac Spongen käyttäminen helpottaa myös ihon kuivuudesta aiheutuneita ongelmia. Käytä sienen kanssa aina hellävaraisia puhdistusemulsioita sekä sokeri- ja kookostensideistä valmistettuja luonnonmukaisia pesugeelejä, jotka eivät vaurioita ihon omaa suojavaippaa. Levitä kosteusvoide tai hoitoöljy heti pesun jälkeen hieman kostealle iholle.

Kuinka usein sientä käytetään?
Joka päivä. Pesitpä sitten aamuin ja/tai illoin, voit käyttää sientä joko pelkästään tai käyttämällä pienen määrän haluamaasi puhdistusainetta. Muista, että sieni saa saippuan vaahtoamaan runsaammin ja puhdistusmaitoakin tarvitaan normaalia vähemmän. Kokeile mikä sopii sinulle. Käytätkö pelkkää sientä vai lisäksi myös jotain puhdistusainetta. Tai pesetkö sienellä aamuisin ja iltaisin käytät lisäksi normaalia puhdistusmenetelmääsi (saippua, puhdistusemulsio tms.). Valitse oma tapasi. Tulet varmaan huomaamaan saman kuin muutkin sienen käyttäjät: iho näyttää kerta kerralta paremmalta ja heleämmältä. Kuollut ihosolukko poistuu ihon pinnalta, iho kirkastuu, pintakuivuus helpottaa, mustapäät ja finnit vähenevät, iho tuntuu joustavalta ja pehmoiselta. Hoitovoiteet imeytyvät paremmin ja vaikuttavat tehokkaammin. Eroa entiseen ei voi olla huomaamatta ja käsin tuntematta.

Huomaako vartalon ihossa jotain muutoksia?
Vartalolla eron huomaa myös selvästi. Jos ihosi on esim. kyynärpäissä, takareisissä tai pakaroissa kuivaa ja karheaa, voit jo muutaman pesukerran jälkeen silitellä huomattavasti pehmeämpää ihoa.

Miten vartalosientä käytetään?
Suosittelemme käymään saunassa tai pehmittämään ihoa lämpimässä suihkussa pienen hetken ennen pesua. Käytä mieluiten sertifioituja luonnonkosmetiikkasarjojen suihkugeelejä (ne eivät poista ihon omaa suojavaippaa ja kuivata ihoa) tai pese pelkällä kostealla sienellä. Viivy erittäin karheilla kohdilla pidempään pyöritellen. Huuhdo haalealla vedellä ja levitä ihoöljy tai kosteusvoide vielä hiukan kostealle iholle. Hämmästy sileää ja pehmeää hipiääsi. Puhdas ja kevyesti kuorittu iho hengittää ja voi hyvin – silloin myös sinä voit hyvin.

Miksi sieni on muovitettuna pahvipakkauksessa?

Kierrätettävä ja biohajoava polyolefiinimuovi suojaa sientä kosteudelta ja epäpuhtauksilta. Tehtaan suosituksesta sieni muovitettiin, jotta se pysyy puhtaana ja jotta kaikki sen hyvää tekevät ominaisuudet säilyvät muuttumattomina. Biohajoavuudesta huolimatta polyolefiini ei sovellu kompostointiin hitaan hajoamisprosessin takia. Käsittele sitä siksi energiajätteenä.