Rikkinäinen nenän limakalvo päästää taudinaiheuttajat kehoon

Oletko koskaan ajatellut, kuinka tärkeää merkitys nenän limakalvoilla on terveyteen virusten, bakteerien ja allergeenien osalta?

Nenäparka on kovalla koetuksella ympäri vuoden. Talvella limakalvot kuivuvat, on nuhaa ja nenä vuotaa tai on tukossa. Karstaa kertyy ja limakalvo turpoaa ja tuntuu, että ilma ei mahdu kulkemaan sieraimissa. Kaiken maailman virukset ja bakteerit vaanii ympärillä. Kesällä nenän tukkii allergeenit ja katupöly ja sisäpölyhän meillä on riesana kesät ja talvet. On siinä nenällä kestämistä.

Onneksi oloa voi helpottaa ja jopa ennaltaehkäistä muutamalla pienellä toimenpiteellä, joita suosittelen varsinkin silloin, jos flunssa kaataa sinut petiin useamman kerran vuodessa. Tai nenän limakalvo vuotaa verta ja vuotopaikkaan muodostuva rupi vaikeuttaa hengitystä. Tiesitkö, että kun kaapaiset ruven irti kynnellä, jätät sormesta nenään moninaisia sinne kuulumattomia taudinaiheuttajia, jotka kiittävät avustasi ja rynnistävät innokkaasti rikkinäisen limakalvon kohdalta elimistöön juhlimaan ja lisääntymään. Nenästä ne viipeltävät poskionteloihin ja korviin ikävin seurauksin. Näiden kavereiden rynnistyksen paras este on ehjä limakalvo.

Kuivan nenän limakalvo rikkoutuu helposti

  • Nenän kuivuminen ja niistäminen voivat rikkoa limakalvon ja aiheuttaa verenvuotoa. Kun nenän limakalvo on rikki, taudinaiheuttajat ja allergeenit pääsevät esteettä kehoon ja saattavat aiheuttaa mm. flunssakierteen.
  • Kuivassa ja karstoittuneessa nenässä nenän värekarvat eivät toimi normaalisti. Nenän tehtävä on suodattaa, lämmittää ja kosteuttaa ilmaa ennen kuin se pääsee keuhkoihin. Jos suodatusta ei tapahdu, se vaikeuttaa myös keuhkojen toimintaan.

Ehjät ja kosteat limakalvot muodostavat limasta suojaavan kerroksen taudinaiheuttajia vastaan ja värekarvat auttavat siirtämään niitä pois nenästä. Avuksi kannattaa ottaa nenäsuihke, joka kosteuttaa nenää ja irrottaa limaa ja karstaa ja niistäessä lima sekä allergeenit, saadaan pois limakalvoilta. Nenäsuihketta on helppo käyttää: ravistus ja suihkautus ja niistäminen riittää.

Nenän kuivumisen aiheuttamat oireet ovat mm. nenän tukkoisuus ja nenän karstoittuminen sekä pieni nenäverenvuoto

Usein tukkoisuus johtuu siitä, että nenän limakalvo turpoaa ja tekee hengittämisestä hankalaa. Turvotus voi olla seurausta myös allergisesta nuhasta tai kroonisesta poski- tai otsaontelotulehduksesta. Kun nenä on tukossa ja hengitys kulkee huonosti, se saa olon tuntumaan nuutuneelta ja saattaa vaikuttaa jopa yöuniin ja vaikeuttaa nukahtamista. Molemmat Propolian nenäsuihkeet helpottavat tukkoista oloa luonnollisilla aineilla.

Tartu toimeen ajoissa ja pidä nenän limakalvo kunnossa

Järkevintä on ottaa nenäsuihkeet käyttöön heti silloin, kun huomaat ensimmäiset oireet. Silloin limakalvot ovat vielä ehjät, eikä niiden kannata antaa mennä huonoon kuntoon. Tällöin suihkeiden lisäksi hyviä tuotteita ovat esim. jokaisesta keittiöstä löytyvä kookosöljy (sitä voi sipaista nenään) ja luontaistuotekaupoista ostettava nenäkannu, jolla kaadetaan suolavettä toisesta sieraimesta sisään ja se tulee toisesta sieraimesta ulos tuoden samalla eritteet mukanaan. Mieti mikä on sinulle mieluisin tapa pitää limakalvot kunnossa.

Flunssaan tarvitaan ehkä järeämpää ainetta

Jos flunssa iskee kunnolla päälle, eivätkä ym. lääkkeettömät konstit avaa nenää, kannattaa marssia apteekkiin. Sieltä löytyy lääkkeellisiä sumutteita, joita voi käyttää muutaman päivän ajan. Niiden käytössä piilee myös ongelmia, joten varmista apteekin henkilökunnalta montako päivää voit niitä käyttää. Kun tukkoisuus helpottaa vähän, käänny taas lääkkeettömien toimenpiteiden puoleen, jotta nenän limakalvo ei vaurioidu.

Mieti mitä kemikaaleja laitat limakalvoillesi

Monesti ollaan tarkkoja ihonhoitotuotteiden kanssa, mutta ei tulla ajatelleeksi nenäsuihkeiden sisältöä. Propolian MD1-luokan lääkkeelliseksi laitteeksi luokitellut nenäsuihkeet ovat luomulaatuisia eivätkä sisällä parabeeneja, geelimanipuloituja aineita, pehnoxyethanolia, synteettisiä väriaineita, synteettisiä aktiiviaineita petrokemian derivaatteja, parafiinia, PEG, PPG, propylene glycolia eivätkä silikonia. Jos kemikaalialtistus kiinnostaa sinua, kannattaa kurkata ainesosaluetteloa ennen ostopäätöstä.

Propolian nenäsuihkeet

Purifying nasal spray on vahvempi nenäsuihke, joka availee tukkoista nenää hellävaraisesti hoitaen ja säästää käyttäjänsä melkoiselta kemikaalikimaralta. Suosittelen sitä tukkoiselle nenälle talvella.

Puhdistavan nenäsuihkeen sisältämät tehoaineet ovat 100 % luonnollisia ja luomulaatuisia (timjami, eukalyptus). Eukalyptus saa aikaan raikkaan tunteen, irrottaa limaa ja avaa nenäkäytävät. Muita tehoaineita ovat Camargue-suolasta valmistettu fysiologinen suolaliuos sekä puhdistettu propolis. Propolis on mehiläispesän luonnollinen suojautumisaine. Yhdessä ainesosat suojaavat limakalvoja sekä helpottavat hengittämistä.

Gentle nasal spray on miedompi nenäsuihke koko perheelle ylläpitämään nenän hyvinvointia. Tästä kannattaa vinkata äideille, jotka haluavat hoitaa hellästi perheen pienimpiä (yli 3-vuotaiaita) ”tuhnuneniä”. Turvallinen tuote auttamaan nenän hyvinvoinnissa ja hygieniassa.

Propolia Gentle-nenäsuihke auttaa esim. talviaikaan, kun kuiva sisäilma kuivattaa limakalvoja tai ne ovat jostain muusta syystä kuivuneet. Kokeile myös kesällä/talvella, kun ulko- ja sisäpöly rasittaa nenää.

Pidetään nenästä huolta.

Jos päätit huolehtia nenästä paremmin, niin Propolian tuotteita löytyy luontaistuotekaupoista, Ruohonjuuresta sekä Kärkkäiseltä. Samoista paikoista löytyy nenäkannut ja kookosöljytkin.

PS. nenäsuihkeiden kaverina Propolian suusuihkeet täydentävät vaikutuksen nieluun asti.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!