Herbatint- kasvivärillä värjääminen ja sävyn valinta

Herbatint- kasvivärien kehitystyön päämääränä oli saada aikaan mahdollisimman helppokäyttöiset ja hiuksia sekä hiuspohjaa hoitavat tuotteet. Kehitystyön tuloksena valmistui kahdeksan käyttövalmista värijauhesekoitusta, joilla voi värjätä, hoitaa ja rakennepaikata hiusta ja hiuspohjaa yhdellä värjäyskerralla. Koska värijauhe on mikrojauhettua, Herbatint- kasvivärillä värjääminen on tehokasta ja helppoa: väriseos on helppo sekoittaa, levittää ja pestä pois hiuksista. Lopputuloksena kauniisti värjätyt, kiiltävät ja hoidetut hiukset.

Tulosta tai tallenna itsellesi ohjeet juuri sinulle täydellisen sävyn valintaan.

Kasvivärillä värjääminen ja värin riittoisuus 

Väripakkaus sisältää kaksi 50 gramman värijauhepussia.

  • 1 x 50 g pussi riittää silloin, jos sinulla on lyhyet tai ohuet hiukset tai haluat vain freesata hiukan jo haalistunutta hiusväriäsi.
  • 2 x 50 g pussia tarvitset silloin, jos sinulla on puolipitkät tai pitkät normaalipaksuisest hiukset.
  • Jos sinulla on pitkät ja todella paksut hiukset, silloin kannattaa ostaa varmuuden vuoksi 2 pakkausta, jotta värimassa riittää varmasti.

Tulostettava ohje Herbatint- kasvivärillä värjäämiseen.

Kaikkien Herbatint- kasvivärien aineosaluettelo.

Veden määrä

Vettä tarvitaan yleensä 3 kertaa enemmän kuin jauhetta: sekoita 50 g jauhetta ja 150 ml vettä. Veden tarve saattaa hiukan vaihdella väristä ja veden laadusta riippuen. Lisää vesi pikkuhiljaa, ja kun väriseos on rakenteeltaan jogurttimaista, se on valmis levitettäväksi.

Suortuvatesti

Värjäystä ennen kannattaa testata miltä väri näyttää hiuksissasi. Lopputulokseen vaikuttaa aina hiustesi nykyinen väri ja se, kuinka kauan pidät väriä vaikuttamassa ja missä lämpötilassa värjäät niitä. Myös aikaisemmat kemialliset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen. Kannattaa siis ottaa pieni suortuva jostain huomaamattomasta paikasta ja testata tulosta ja toimia sitten värjäyksessä sen antamien viitteiden mukaan. 

Herbatint- kasvivärin levittäminen

 

Kaada värijauhe keraamiseen, puiseen- tai lasiseen astiaan (ei metalliseen). Lisää lämmintä vettä  ja sekoita esim. vispilällä tai haarukalla. Älä käytä liian kuumaa vettä, jotta kasvien hyvää tekevät ja värjäävät ominaisuudet säilyttävät tehonsa. Sekoitus on valmis käytettäväksi, kun se on muuttuu voidemaisen  sileäksi.

                        Vinkki! Laita värikulho toiseen, isompaan kulhoon ja sinne
lämmintä
vettä, jotta värimassa pysyy lämpimänä koko levitysajan!

 

Pese hiukset ja pyyhekuivaa ne. Älä käytä silikonia sisältävää shampoota. Levitä seos hiusten tyveen siveltimellä tai sormin hieroen. Muista suojata kädet suojakäsineillä. Hiero kunnolla, jotta väri levittyy tasaisesti kaikkialle hiuksiin.

 

Kun tyvi on värjätty, lisää väriseosta muualle hiuksiin (pituudet ja latva) osio osiolta samalla hieroen.

 

Peitä hiukset suihkumyssyllä tai kiedo ne muovikelmuun, jotta väriseoksen tasainen lämpötila säilyy koko värin vaikutusajan. HUOM! Vaikutusaikaan sekä värjäystulokseen vaikuttaa hiuksen kunto ja siihen aikaisemmin tehdyt käsittelyt. Pidempi vaikutusaika tekee väristä intensiivisemmän.

Tee suortuvatesti ennen värjäystä lopullisen värituloksen testaamiseksi.

Vaikutusajan (60-90 minuuttia) jälkeen huuhdo hiuksia niin kauan, että kaikki värimassa on huuhtoutunut pois hiuksista ja hiuspohjasta. Älä pese shampoolla, vaan käytä silikonitonta hoitoainetta. Jotta väri kehittyy lopulliseen sävyynsä, odota 48 tuntia ennen ensimmäistä shampoopesua.

Vaikutusaika: 60-90 minuuttia. Jos sinulla on vaaleat hiukset, 60 minuuttia on hyvä vaikutusaika, mutta jos sinulla on tummat hiukset, silloin 90 minuuttia antaa paremman ja syvemmän värjäystuloksen. HUOM! Jos värjäät ensimmäistä kertaa kasviväreillä, suosittelemme tekemään väritulosta tehostavan värjäyksen n. 2 viikon päästä.

Kestovärjättyjen hiusten värjääminen

Jos hiuksissasi on pohjalla kemiallinen väri, pese hiuksia ainakin 10 kertaa värjäyksen jälkeen, ennen kuin värjäät kasvivärillä. Tee myös suortuvatesti nähdäksesi minkä väriset hiuksista tulee. Muistathan, että kasvivärjäyksen jälkeen kestoväri ei tartu hiukseen ennen kun kasviväri on kasvanut hiuksista ulos, koska kasviväri muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, jota kestoväri ei pysty läpäisemään eli väri ei pysty tarttumaan hiuksiin. Siksi kasviväri on kasvatettava ensin hiuksista ulos.

Vinkit harmaiden hiusten kasvivärjäykseen.

Kasvivärillä värjääminen ja kuinka usein voit värjätä?

Väri ei lähde pois hiuksista, mutta ajan saatossa se haalistuu. Haalistumiseen vaikuttaa pesukertojen tiheys. Keskimäärin värjäys suositellaan tehtäväksi n. 40 päivän välein eli suunnilleen 6 viikon välein. Välttääksesi latvojen liiallisen tummumisen, värjää pituudet vain joka toinen tai kolmas värjäyskerta. Välikertoina voit värjätä vain tyvikasvun ja tilanteesta riippuen hoitaa pituudet ja freesata väriä Cassialla 30 minuutin vaikutusajalla tai DIY-hoitoainenaamiolla 15 min. DIY-naamion voit tehdä sekoittamalla haluamaasi värijauhetta hoitoaineeseen. Cassiasta saat kaikkein hoitavimman naamion.

3 tapaa välttää värin muuttuminen liian tummaksi

1.Värjää vain tyvikasvu

Huom! Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiusta! Yleisesti ottaen ne aina kerrostuessaan hiuksen pinnalle muuttavat sävyä pikkuhiljaa tummemmaksi. Vältät tämän värjäämällä tyvikasvun useammin ja vain joka toinen tai kolmas kerta myös latvat. Tämä myös säästää huomattavasti rahaa!

2. Neutral Cassia Power hoitaa, antaa kiiltoa ja palauttaa Herbatint kasviväri valkovihreässä pahvipakkauksessa sävyssä neutral cassia power.värikylläisyyden hiuksiin

Toinen keino välttää värin liiallista kerrostumista ja sävyn tummumista, on värjätä vain tyvikasvu ja levittää Neutral Cassia Power pituuksiin ylläpitämään ja palauttamaan värin intensiteetti sekä antamaan kiiltoa. Samalla Cassia rakennepaikkaa huonokuntoista hiusta! Cassian vaikutusaika on tällöin 30 minuuttia. Cassia antaa hiukselle samalla hiukan kullan sävyä.  

3. Hoitava ja väriä piristävä pikanaamio – estää myös värin liiallista tummumista

Tee ravitseva ja väriä piristävä 15 minuutin naamio hiuksille. Tämä on kolmas keino välttää värin liiallista kerrostumisen aiheuttamaa tummumista. Laita kuppiin 2-3 lusikallista Cassia- värijauhetta ja 8-10 lusikallista hoitoainetta. Sekoita ja levitä hiuksiin. Anna vaikuttaa 15 min ja huuhdo pois.

Yleensä naamio tehdään Henna Love Powerilla, mutta kaikki muutkin värit sopivat siihen. Muista tässäkin 48 tunnin sääntö – väri kehittyy tuo ajan ja lopullisen värin näet vasta silloin! Helppo ja nopea tapa freesata väri uuteen loistoon. Cassialla saat parhaan hoitotuloksen ja käyttämällä muista sävyjä saat luonnollisesti myös enemmän väriä. Jos et halua korostaa enää väriä, käytä silloin Cassiaa.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!