Helppoa hiustenhoitoa – nappaa vinkit täältä!

Tämä kesä on hellinyt meitä ja antanut ylen määrin ihanaa aurinkoenergiaa. Joidenkin mielestä jopa liikaa. Etelän lomatunnelmat on saanut kävelemällä lähimmälle rannalle aurinkoa ottamaan ja välillä vilvoittavaan veteen pulahtamalla. Kertakaikkisen ihanaa, mutta molemmat ihanuudet, merivesi ja aurinko, kuivattavat hiuksia. Auringon säteily rasittaa hiuksia vähintään yhtä paljon kuin ihoa, ja hiuspohjakin on altis palamiselle, jos sitä ei suojata. Paras kesä- ja samalla muotivinkki kesähiuksille  on kautta aikojen ollut suojata pää ja hiukset hatulla tai huivilla. Huivi tai hattu suojaa tehokkaimmin hiuksia ja hiuspohjaa auringon polttavilta säteiltä. Hiusten kuivuminen johtaa katkeileviin hiuksiin, hiusten irtoiluun sekä kuivaan ja kutisevaan hiuspohjaan. Hiustenhoito on nyt helpompaa kuin koskaan laadukkailla hiustenhoitotuotteilla.

Tässä sinulle, ehkä hiukan jälkijunassa, vinkkejä kuinka ennaltaehkäiset hiusten kuivumista ja värin haalistumista sekä kuinka kiilto ja eloisuus palautetaan hiuksiin.

Hiustenpesu

 • Pese hiukset lämpimällä (ei kuumalla) vedellä ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Näin hiussuomut pysyvät kiinni ja saat hiuksiin lisäkiiltoa aivan ilmaiseksi.
 • Jos peset värjätyt hiuksesi päivittäin, kannattaa käyttää väriä säästäviä pesu- ja hoitotuotteita. Muistathan, että liika peseminen haalistaa turhaan hiusväriä. Kesäaikaan ja ympäri vuoden esim. treenien jälkeen myös pelkkä huuhtelu viileällä vedellä raikastaa hiuspohjaa sopivasti.
 • Vaihda tavallinen shampoo ja hoitoaine kosteuttavampiin tuotteisiin, jos aiot nauttia kesäpäivistä auringossa. Kollageenia ja hyaluronihappoa sisältävät tuotteet sopivat hyvin kesän jälkeen parantamaan kutrien kuntoa.
 • Syväpuhdistus on hyvä tehdä viimeistään uimakauden päätteeksi
 • Suojaaminen: kosteisiin hiuksiin levitettävä hiusöljy tai seerumi luo hiuksiin suojaavan kalvon. Sen avulla hiukset pysyvät huippukunnossa koko kesän!
 • Arganöljy on todellinen monitoimiöljy. Samasta purkista hoituu koko kehon hoitaminen.
 • Jos öljyn laittaminen hiuksiin ei innosta, niin sitten voit kokeilla vaikka hiusseerumia. Suihkeet hoitavat ja kosteuttavat hiusta tehokkaasti, mutta eivät tee niistä ”klähmäisiä”.
 • Käytä hiusten aurinkosuojatuotteita. Hiuksiin jätettävä, uv-suojattu hoitoaine on nappivalinta, joka myös kosteuttaa hiuksia.
 • Kastele hiukset kunnolla makealla vedellä ennen altaaseen tai mereen menoa. Hiukset imevät sisäänsä raikasta vettä, jolloin kloorille tai merivedelle jää vähemmän tilaa hiuksessa.
 • Hiero hiusten latvoihin öljyä ennen rannalle ja aurinkoon menoa. Paras tulos saadaan lisäämällä öljy vähintään tuntia ennen uimista. Öljy ehkäisee kuivattavan meri tai klooriveden imeytymistä hiukseen. Se myös suojaa ja kosteuttaa hiusta paahteessa. Lisää öljyä päivän aikana muutamaan otteeseen.

Hiustenhoito

 • Pörröiset ja huonokuntoiset latvat silottuvat hiuksiin jätettävän hoitovoiteen tai –öljyn avulla.
 • Hemmottele hiuksiasi kerran viikossa hiusnaamiolla. Jo hiukset kaipaavat tuhdimpaa hoitoa, anna naamion vaikuttaa pestyissä ja pyyhekuivissa hiuksissa vähintään kymmenen minuuttia saunan miedossa lämmössä, kostean pyyhkeen alla. Pyyhekuivaa hiukset ennen naamion levittämistä, jotta naamion hoitavat tehoaineet pääsevät imeytymään paremmin hiusten syvempiin kerroksiin. Pyöräytä pyyhkeestä turbaanihaude ennen saunaan menoa.
 • Jos hiuspohja ärtyy kesällä, monilta eri sarjoilta löytyy rauhoittavia hiusvesiä.

Kokeile myös näitä vinkkejä

 • Tehohoidolla voit tehdä monen tyyppisiä hoitoja hiuksille
 • Kerran viikossa shampoopesun ja pyyhekuivauksen jälkeen lisää hiusnaamiota hiusten pituuksiin ja latvoihin. Jätä hoitoaine yöksi ja pese kevyesti shampoolla aamulla. Lopputuloksena kiiltävät ja terveennäköiset hiukset
 • Voit lisätä hiusnaamiota hiuksiin ennen aurinkoon menoa. Levitä naamio hiuksiin ja kampaa hiukset läpi, jotta tehohoito levittyy tasaisesti.
 • Muoviset kammat ja harjat kannattaa myös vaihtaa puisiin versioihin: puiset piikit eivät revi hiusta ja ne tekevät hiukset antistaattisiksi.
 • Föönaus ja hiusten suoristaminen kannattaa jättää väliin ja jos mahdollista, ilmakuivata hiukset. Jos kuitenkin föönaat tai suoristat hiukset, tee se mahdollisimman alhaisella kuivauslämmöllä, vaikka se pitkittääkin kuivausaikaa. Näin hiukset säästyvät föönin ja suoristusraudan kuumalta ja hiuksia kuivattavalta ja kuluttavalta vaikutukselta.
 • Mene kampaajalle. Leikkauta huonokuntoiset latvat pois. Pyydä samalla hoitovinkkejä. Jos hius on päässyt oikein huonoon kuntoon, leikkaaminen on ainoa tepsivä toimenpide.
 • Ota hiuksiin värikäsittely. Se lisää roimasti kiiltoa. Tähän voin suurella sydämellä suositella Herbatint-värejä! Niiden luomulaatuiset kasviuutteet hoitavat ja suojaavat hiusta, parantavat värin kestoa ja antavat upean kiillon hiuksille! Eikä väri kutise eikä kirvele päänahassa! Jos kestovärit ei miellytä, löytyy Herbatintilta 100 % huippuluokan kasvivärit.

 • Monilla harmaa hius saattaa muuttua auringon valosta kellertäväksi. Harmaata hiusta voi ylläpitää kiiltävänä ja puhtaampana käyttämällä shampoota, joka estää harmaan hiuksen kellastumista. Hiuksen kosteutus on äärimmäisen tärkeää, jotta harmaa hius pysyy helppohoitoisempana ja pehmeämpänä. Kokeile kollageenia ja hyaluronihappoja sisältäviä hoitotuotteita. Hyaluronihappo kosteuttaa ja kollageeni korjaa ja pyrkii pitämään hiuksen kellastumisen aisoissa. Nämä sopivat tosi hyvin myös blondatuille sekä raidoitetuille hiuksille.

Tässähän sitä oli roppakaupalla ohjetta loppukesälle sekä alkavaan syksyyn. Nautitaan vielä elokuun helteistä ja suojataan ja hoidetaan hiuksia tästä eteenpäin, jos hoito on hiukan ontunut kesän aikana.

Terkuin,

Tarja

PS. Haluat varmaan tietää mistä näitä saa! Herbatintin kasvivärejä löydät mm. Ruohiksesta ja Kärkkäiseltä ja Herbatint-kestovärejä mm.  Ruohonjuuresta sekä Ekolosta.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!