Herbatint- värin herkkyystesti

Herbatint-kestovärit ovat läpäisseet herkän ihon dermatologiset testit – tee kuitenkin herkkyystesti ennen värjäämistä

Miksi kannattaa tehdä herkkyystesti? Hiusten kestovärit sisältävät aina PPD:tä eli Parafenyleenidiamiinia. Se on ainesosa, jolle ei ole keksittyä korvaavaa värin tarttumiseen vaikuttavaa ainetta. Ilman PPD:tä ei kestovärejä voida valmistaa. Tee herkkyystesti, niin tiedät miten ihosi reagoi kestoväriin.

Herbatint- hiusbrändin logo. Tummanvihreällä pohjalla valkoinen teksti.Meillä kaikilla on yksilöllinen iho, joka reagoi omalla tavallaan niin hiusväreihin kuin muihinkin kosmetiikkatuotteisiin. Toiset herkistyvät PPD:lle ja toiset voivat käyttää sitä sisältäviä värejä koko ikänsä saamatta mitään oireita. Siksi jokaisen tulee ensin miettiä omaa ihoa. Onko se atooppinen, reagoiko se herkästi kaikkeen mahdolliseen? Jos näin on, niin voi miettiä värjääkö hiuksiaan ja minkälaisilla väreillä. Jos haluaa kestovärjätä hiuksensa, on Herbatint-kestovärit se turvallisin valinta. Ne ovat ainoat kestovärit, jotka ovat läpäisseet dermatologiset herkän ihon testit. Herkkyystesti kannattaa tehdä ennen värjäystä, jotta näet miten ihosi reagoi. Tammikuussa 2021 Suomeen saapuva luomusertifioitu Herbatint Vegetal Color-sarjan värit ovat väriä hiuksiinsa kaipaavan täysin luonnollinen värivaihtoehto, jonka värjäävät ja hoitavat ainesosat ovat kasveista sekä auyrvedisistä hiusta ja hiuspohjaa hoitavista yrteistä.

Noudata käyttöohjeita sekä annettuja vaikutusaikoja

Usein ongelmia alkuun sysäävä asia on käyttö0hjeiden laiminlyönti. On erittäin tärkeää, että luet ja noudatat käyttöohjeita. Kestovärien käytön suositusikä on +16 v. Malta siis odottaa siihen asti. Jos pidät väriä päässä 2 tuntia, koska haluat varmistaa värin tarttumisen, se ei ole tarpeen. Ohjeissa oleva 45 minuuttia on juuri optimaalinen aika. Enempää ei tarvita edes harmaanpeittoon. Kestovärien kanssa värjäysväli kannattaa Astma- ja allergialiiton asiantuntijan ohjeiden mukaan pitää noin 6-8 viikossa. Herbatintin pienemmän kemikaalimäärän ansiosta voit värjätä hiukset joka viides viikko.

Mitä herkempi iho, sen tarkempana tulee olla värjäysten kanssa: noudattaa annettuja vaikutusaikoja, värjäysvälejä ja kuunnella oman ihon reagointia. Värjäysväli on hyvä pitää 4-6 viikossa. Huuhdo väri huolellisesti pois hiuksista sekä päänahasta. Jos päänahka on rikki, siellä on ihottumaa tms., älä värjää. Jos väri aiheuttaa kutinaa tai kirvelyä. Älä värjää. Näillä perusohjeilla värjääminen poistaa turhat herkistymiset sekä allergisoitumiset. Äläkä tee sitä virhettä, että peität kirvelyt ja kutinat antihistamiinilla tai hoidat ärtyvää hiuspohjaa värjäysten välissä hydrokortisoniliuoksilla. Totuus on kuitenkin se, että hiusväreihin reagoi vain harva, mutta jos se olet sinä, hyväksy asia ja mieti josko upea hiusten leikkaus ja kampaus voisi jo riittää. Tai kokeile Herbatint Vegetal kasvivärejä. Niitäkin käytetään vain ehjällä iholla. Herkkystesti kannattaa tehdä aina ja sitten vain turvallisesti värjäämään ja nauttimaan upeasta värjäystuloksesta.

Herbatint- hiusväribrändin logo. Valkoisella pohjalla tummanvihreä teksti.

Herbatint- kestovärien kemikaalimäärä on minimoitu

Herbatint- kestoväri on ammoniakiton eikä sisällä parabeeneja eikä resorsicnolia. Se on myös alkoholiton ja hajusteeton. Väri ei sisällä myöskään nikkeliä ja hapetteessa on alle 6 % vetyperoksidia (valmiissa värimassassa jopa alle 3 %). Muidenkin kemikaalien määrä on 50-vuoden testaamisen ja tutkimuksen ansiosta saatu minimoitua. Näin niiden koostumus on saatu hellävaraiseksi siten, että värjäystulos on kuitenkin hyvä. Siihen on tarvittu PPD:tä (Parafenyleenidiamiini), jonka määrä on myös laskettu niin alas kuin mahdollista.  Lue lisää väristä ja sen ominaisuuksista valmistajan sivuilta.

Vaikka Herbatint- hiusväri on hyvin siedetty ja testattu herkällä iholla, on hyvä tehdä ihon herkkyystesti varsinkin, jos ihosi on erityisen herkkä. Testi on hyvä tehdä 48 tuntia ennen varsinaista värjäystä, jolloin mahdolliset yliherkkyydet havaitaan.

Herbatint- kestovärien herkkyystesti

Pese testiin valitsemasi ihoalue saippualla ja vedellä ja kuivaa hellävaraisesti. Suosittelemme testialueeksi käsivarren sisäpuolta tai korvantausta.

Sekoita väriä ja hapetetta pieni määrä 1:1 joko lasi- tai muovikipossa (ei metallisessa).

Lisää värimassaa pari tippaa testattavalle ihoalueelle, anna massan kuivua iholla ja peitä testattava alue laastarilla.

Odota 48 tuntia ennen laastarin poistamista ja testattavan ihoalueen pesemistä. Jos iholla ei näy allergisia iho-oireita voit värjätä hiuksesi. Jos iholla on havaittavissa punaisuutta, ärsytystä, kutinaa ja polttavaa tunnetta huuhtele iho välittömästi kylmällä vedellä ja vältä värjäämistä.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!