Herkkyystesti

Herbatint- kestoväri on ammoniakiton eikä sisällä parabeeneja eikä resoricnolia ja on alkoholiton että hajusteeton. Väri ei sisällä myöskään nikkeliä ja hapetteessa on alle 6% vetyperoksiidia (valmiissa värimassassa jopa alle 3%). Kestovärejä ei vielä osata valmistaa ilman PPD:tä (Parafenyleenidiamiini). Ajan kuluessa osa ihmisistä herkistyy Parafenyleenidiamiinille.

Vaikka väri on hyvin siedetty ja testattu herkällä iholla, on hyvä tehdä ihon herkkyystesti varsinkin, jos ihosi on erityisen herkkä. Testi on hyvä tehdä 48 tuntia ennen varsinaista värjäystä, jolloin mahdolliset yliherkkyydet havaitaan.

Herbatint- kestovärien herkkyystesti

Pese testiin valitsemasi ihoalue saippualla ja vedellä ja kuivaa hellävaraisesti. Suosittelemme testialueeksi käsivarren sisäpuolta tai korvantausta.

Sekoita väriä ja hapetetta pieni määrä 1:1 joko lasi- tai muovikipossa (ei metallisessa).

Lisää värimassaa pari tippaa testattavalle ihoalueelle, anna massan kuivua iholla ja peitä testattava alue laastarilla.

Odota 48 tuntia ennen laastarin poistamista ja testattavan ihoalueen pesemistä. Jos iholla ei näy allergisia iho-oireita voit värjätä hiuksesi. Jos iholla on havaittavissa punaisuutta, ärsytystä, kutinaa ja polttavaa tunnnetta huuhtele ihoa välittömästi kylmällä vedellä ja vältä värjäämistä.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!