Herbatint- kasvivärin värjäysohjeet

Herbatint kasviväri valkovihreässä pahvipakkauksessa sävyssä henna love power.Hiusten värjääminen Herbatint- kasvivärillä

Herbatint- kasvivärin värjäysohjeet ja kuinka testaat miltä väri näyttää hiuksissa ennen värjäystä. Lopputulokseen vaikuttaa aina hiustesi nykyinen väri ja se, kuinka kauan pidät väriä vaikuttamassa ja missä lämpötilassa värjäät niitä. Myös aikaisemmat kemialliset käsittelyt vaikuttavat lopputulokseen. Kannattaa siis ottaa pieni suortuva jostain huomaamattomasta paikasta ja testata tulosta ja toimia sitten värjäyksessä sen antamien viitteiden mukaan. 

Tarvikkeet: 

 Kulho (ei metallinen), vispilä tms. sekoittamista varten, lämmintä vettä, suojakäsineet, suojamyssy, pyyheliina ja levityssivellin. Voit levittää värin myös käsin.

Värin määrä: Pakkaus sisältää 2 värijauhepussia a´ 50 g. 

  • Lyhyet/ohuet hiukset 50 g 
  • Keskipitkät ja paksut hiukset 50 – 100 g
  • Erittäin pitkät ja paksut hiukset 100 – 200 g

Harmaanpeitto kaksivaiheisella värjäyksellä vai tuplavärjäyksellä

  • Kun olet peittämässä harmaata tummista tai keskitummista hiuksista Moon Light, Hot Chocolate tai Warm Chestnut- väreillä, suosittelemme sinulle kaksivaiheista värjäystä:  Värjää ensin hiukset Henna Lover Power- sävyllä ja anna vaikuttaa 60-90 min. Huuhdo väri pois. Värjää sen jälkeen valitsemallasi värillä, ja anna sen vaikuttaa myös 60-90 min. Huuhdo huolellisesti. Voit halutessasi tehdä nämä peräkkäisinä päivinä tai peräjälkeen.
  • Henna Lover Poweria ei kannata käyttää vaaleissa hiuksissa harmaanpeittoon, koska se värjää hiukset punaiseksi! Vaalet sävyt eivät pysty peittämään punaisuutta, vaan se kuultaa läpi. Käyttäessäsi Pure Caramel ja Honey Blonde-värejä, värjää normaalisti ja odota 2-3 päivää. Jos harmaata pitää vielä peittää, värjää uudelleen samalla sävyllä.

Kasviväri kestovärin/kemiallisen värin päälle 

Jos hiuksissasi on pohjalla kemiallinen väri, pese hiuksia ainakin 10 kertaa värjäyksen jälkeen, ennen kuin värjäät päälle kasvivärillä. Tee myös suortuvatesti nähdäksesi minkä väriset hiuksista tulee. 

Kasvivärjätyt hiukset ja kestoväri

Kasviväri muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, jota kestoväri ei pysty läpäisemään eli väri ei pysty tarttumaan hiuksiin. Siksi kasviväri olisi kasvatettava hiuksista ensin pois. 

1 värjäyskerta: Jos värjäät ensimmäistä kertaa hiukset, voit syventää ja parantaa väriä värjäämällä hiukset toiseen kertaan 1-2 vkon päästä. 

Värjäysvaiheet: 

  1. Pese hiukset ja pyyhekuivaa ne. Älä käytä silikonia sisältävää shampoota.
  2. Lisää värijauheeseen lämmintä vettä vähitellen ja koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus on jogurttimaisen täyteläinen. Tarvitset 50 g jauheeseen n. 150 ml vettä. Jotta värimassa pysyy koko värjäysajan lämpimänä, laita isompaan astiaan lämmintä vettä ja värikupponen sinne. 
  3. Levitä väri puhtaisiin pyyhekuiviin hiuksiin aloittaen tyvestä ja anna vaikuttaa 60-90 minuuttia värjäysmyssyn ja värinmassan lämpimänä pitävän pyyhkeen alla. Vaaleissa hiuksissa vaikutusaika on yleensä 60 min ja tummissa 90 min. Vaikutusaikaan sekä värjäystulokseen vaikuttaa hiuksen kunto ja siihen aikaisemmin tehdyt käsittelyt. Yleistäen voi sanoa, että pidempi vaikutusaika tekee väristä intensiivisemmän. Tee suortuvatesti ennen värjäystä, jotta tiedät minkä väriset hiuksistasi tulee.
  4. Huuhtele huolellisesti väri pois. Älä pese shampoolla, koska väri kehittyy vielä 48 h. Sen jälkeen voit pestä hiukset. Halutessasi voit käyttää hoitoainetta.

Mistä voit ostaa Herbatint- kasvivärejä

Voit ostaa Herbatint- kasvivärejä Ruohonjuuren kivijalkamyymälöistä ja verkkokaupasta.

 

Lataa Herbatint- kasvivärin värjäysohjeet (PDF):

Herbatint-kasvivärien värjäysohjeet

 

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!