SkinMood Konjac-sienen käyttöohjeet

Kostuta sieni huolellisesti ennen käyttöä

Pese sieni huolellisesti ennen ensimmäistä käyttöä ja kastele sieni läpimäräksi ennen jokaista käyttökertaa. Helpointa on kaataa vettä pieneen kulhoon, tiputtaa sieni sinne ja antaa sen olla vedessä hetken aikaa. Jos sieni on ollut käyttämättä monia päiviä ja on rutikuiva, se vaatii pidemmän kostumisajan. Jos käytät sientäsi päivittäin, se kostuu nopeammin. Kun sieni alkaa kostua, puristele sitä varovasti ja varmista, että se on täysin kostunut ennen käyttöä.

Käytön jälkeen

Huuhdo huolellisesti ja purista ylimääräinen vesi pois kämmenten välissä tai nyrkissä (älä väännä, koska se rikkoo sienen verkkorakenteen). Puhdista pesusieni perusteellisemmin pari kertaa viikossa. Ota kosteaan sieneen hiukan saippuaa, puristele sitä nyrkissä, jolloin saippua vaahtoaa ja puhdistaa sienen. Huuhdo, purista ylimääräinen vesi pois ja ripusta kuivumaan.

Vaikka sieni itsessään on antibakteerinen, sen puhtaudesta kannattaa pitää huolta varsinkin silloin, jos ihosi on taipuvainen akneen tai siihen tulee herkästi näppylöitä. Siksi niin puhdistussienen kuin pyyhkeidenkin tulee olla puhtaita, eivätkä ne saa kerätä ja levittää bakteereja.

 

Pese hellällä pyörittävällä liikkeellä

Pese iho pyörittelemällä kevyesti kostea sientä kasvoilla, jolloin sieni syväpuhdistaa ihon ja kuorii hellästi kuollutta ihosolukkoa pinnalta. Samalla verenkierto elpyy, väsynyt iho virkistyy ja solunmuodostus aktivoituu. Sieni puhdistaa ja kuorii ihoa todella hellästi. Voit käyttää sitä tarpeen mukaan aamuin illoin. Säännöllinen käyttö pehmentää karhean ihon, kirkastaa ja heleyttää ihon sävyä sekä aktivoi ihosolujen uusiutumista.

Voit pestä pelkällä sienellä tai käyttää saippuaa/muuta normaalisti käyttämääsi puhdistustuotetta. Jos käytät saippuaa, sitä tarvitaan huomattavasti vähemmän, sillä sienen rakenne saa saippuan vaahtoamaan runsaasti.

Vartalosienellä pestään myös pyrittävin liikkein, mutta painoa saa olla reippaasti. Pestä voi pelkällä sienellä tai pesugeelin kanssa.

Riittääkö pelkkä sieni puhdistamaan meikin?

Vuosien käyttökokemuksella voin kertoa että ei yleensä! Pelkkä sienipesu riittää esim. aamulla meikittömän ihon pesuun tai iltapesuun meikittömälle iholle.

Jos käytät värikosmetiikkaa, varmista ensimmäisen pesun jälkeen kasvoveteen kostutetulla pumpulilla poistiko pelkkä sieni käyttämäsi meikin. Vain kevyt vesiliukoinen meikki lähtee yleensä pelkällä sienellä. Muutoin meikki vaatii lisäksi jonkin meikinpuhtistukseen tarkoitetun aineen ja sitten onkin valtava määrä tapoja, joilla meikin voi poistaa.

Valitse mikä näistä sopii sinulle parhaiten?

  1. Levitä puhdistustuotetta kostein käsin ihollesi ja pyörittele eli emulgoi meikkiä veden ja puhdistusaineen kanssa (esim. puhdistusmaito, saippua). Sen jälkeen tehosta pudistusta pyörittelemällä sientä iholla.
  2. Levitä puhdistustuotetta suoraan sienen pinnalle ja käsittele kasvot sen jälkeen sienellä kevein pyörivin liikkein. Saat puhtaan, silkkisen ja pehmeän ihon murto-osalla normaalista puhdistustuotteen määrästä. Jos käytät vaahtoa tai sapippuaa, laita sitä pikkuisen sienen päälle ja puristele sientä vähän aikaa, jolloin puhdistusaine levittäytyy kunnolla sieneen. Sienen verkkorakenne saa saippuan vaahtoamaan runsaasti.
  3. Kaksoispuhdistus: kaksoispuhdistukseen suosittelemme emugoituvaa öljyputsaria. Se lisätään kuivalle iholle ja putsaria pyöritellään sormenpäillä niin kauan, että meikki irtoaa ihoasta. Sen jälkeen kosteilla käsillä  pyöritellään ihoa, jolloin öljy muuttuukin maitomaiseksi. Tässä vaiheessa puhdistusta tehostetaan Konjac-sienellä.
  4. Voit myös puhdistaa ihosi normaalisti ja viimeistellä sienellä. Eli levitä puhdistustuote iholle, emulgi ja pyyhi paperilla tai huuhtele. Sen jälkeen viimeistelet Konjac-sienellä.

Valitsitpa minkä tahansa puhdistustavan, viimeinen silaus annetaan puhtaalla sienellä puhtaalle iholle. Kun iho on puhdas, huuhtele sieni ja purista sieni kämmenten välissä tai nyrkissä mahdollisimman kuivaksi. Pyörittele iho kertaalleen sienellä läpi, äläkä huuhdo ihoa enää tämän jälkeen! Painele kämmenillä kosteutta ihoon ja suihkauta sille kasvovettä, jonka taas painelet ihoon. Kun ihon pinta on aavistuksen kostea, levitä seerumit ja voiteet.

Pese sieni saippualla tai huuhdo runsaalla vedellä ja ripusta käytön jälkeen ilmavasti kuivumaan. Sienen käyttöikä on n.1-3 kuukautta riippuen siitä kuinka käytät sitä. Kun sieni alkaa murentua, on aika hankkia uusi.

Pidennä käyttöikää

Purista sieni aina käytön jälkeen mahdollisimman kuivaksi ja ripusta se kuivumaan ilmavasti ripustuslenkistä. Näin pidennät sienen käyttöikää huomattavasti.

Älä koskaan jätä Konjac-sientä lavuaarin reunalle tai suihkukoppiin märkänä, sillä kosteana luonnonsieni alkaa nopeasti kompostoitua, sieni murenee ja käyttöikä lyhenee.

Kesähelteillä voit säilyttää sientä jääkapissakin. Viileä sieni tuntuu ihanan raikkaalta ja virkistävältä kesähelteellä.

Ekoiluvinkki

Kun on aika luopua sienestä, vie se kompostiin tai mieluummin anna sen olla vielä hyödyksi puutarhan kukkapenkissä tai kotona kukkaruukussa. Kaiva kostutettu sieni mullan sisään. Sieni imee tehokkaasti vettä itseensä ja luovuttaa sitä pikku hiljaa kukillesi, jolloin kukkasi kukoistavat ja sinun tarvitsee kastella niitä entistä harvemmin – näppärää vai mitä?

 

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!