SkinMood Konjac-sienen käyttöohjeet

Ole hyvä! Olen tehnyt sinulle SkinMood Konjac-sienien käyttöoppaan, josta löydät vuosien varrella kehittämiäni uusia ohjeita, joilla saat täyden hyödyn ostamastasi sienestä. 

Kopiointikielto! Tekstin/ohjeiden osittaiseenkin kopiointiin on aina pyydettävä lupa Hyvän Olon Maailma Oy:ltä. Gsm: +358 45 141 2575 E-mail: info(at)hyvanolonmaailma.fi

Kostuta sieni huolellisesti ennen käyttöä

Pese sieni ennen ensimmäistä käyttöä ja kastele sieni aina läpimäräksi ennen käyttöä.

 1. Kaada vettä pieneen kulhoon, tiputtaa sieni sinne ja antaa sen olla vedessä hetken aikaa. Poista vaikka silmämeikki sillä aikaa tai pese hampaat.Jos sieni on ollut käyttämättä monia päiviä ja on rutikuiva, se vaatii pidemmän kostumisajan. Jos käytät sientäsi päivittäin, se kostuu nopeammin. Kun sieni alkaa kostua, puristele sitä varovasti ja varmista, että se on täysin kostunut ja pehmoinen ennen käyttöä.
 2. Vettä tuhlaavampi tapa on kostuttaa sieni juoksevan veden alla.On tärkeää, että kostutat Konjac-sienen huolellisesti!

 

Riittääkö pelkkä sieni puhdistamaan meikin?

Vuosien käyttökokemuksella voin kertoa, että ei yleensä! Pelkkä sienipesu riittää esim. aamulla meikittömän ihon pesuun tai iltapesuun meikittömälle iholle.

Jos käytät värikosmetiikkaa, varmista ensimmäisen pesun jälkeen kasvoveteen kostutetulla pumpulilla poistiko pelkkä sieni käyttämäsi meikin.

Vain kevyt vesiliukoinen meikki lähtee yleensä pelkällä sienellä. Muutoin meikki vaatii lisäksi jonkin meikinpuhdistukseen tarkoitetun aineen ja sitten onkin valtava määrä tapoja, joilla meikin voi poistaa. Ohjeet niihin löydät alempaa.

 

Konjac-sientä voi pitää kädessä molemmin päin.

Pese hellällä pyörittävällä liikkeellä

 1. Pese iho pyörittelemällä kevyesti kostea sientä kasvoilla, jolloin sieni syväpuhdistaa ihon ja kuorii hellästi kuollutta ihosolukkoa pinnalta. Yleensä et tarvitse mitään muuta kuorinta-ainetta.
 2. Joskus ongelmakohdissa (esim. mustapäät tai paksu kuollut ihokerros ihottumakohdissa) ei riitä, vaan kuorivaa vaikutusta on hiukan tehostettava.

  Käännä sienen kuperapuoli ulospäin ja otan kuvan mukainen ote sienestä.
  Tee pientä pyörittävää liikettä hiukan pidempään ja paina hiukan kovemmin sientä ihoa vasten.

  Tällä tavalla saat pikkuhiljaa huokosen tukkivaa talitulppaa auki ja tali pääsee nousemaan ihon pinnalle. Iho tasoittuu eikä finnejä tule enää niin paljon.

 3. Voit käsitellä myös silmänympärystät kevyellä painolla. Näin parannat silmänympärysvoiteiden imeytymistä ja tehoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pesun aikana verenkierto elpyy ja väsynyt iho virkistyy. Sieni puhdistaa ja kuorii ihoa todella hellästi. Voit käyttää sitä tarpeen mukaan aamuin illoin.

Säännöllinen käyttö pehmentää karhean ihon, kirkastaa ja heleyttää ihon sävyä sekä aktivoi ihosolujen uusiutumista. Ja mikä tärkeää, pintakuivuus helpottuu, kun hoitotuotteet pääsevät imeytymään kunnolla ihoon!

Voit pestä pelkällä sienellä tai käyttää saippuaa/muuta normaalisti käyttämääsi puhdistustuotetta. Jos käytät saippuaa, sitä tarvitaan huomattavasti vähemmän, sillä sienen rakenne saa saippuan vaahtoamaan runsaasti.

Valitse mikä näistä puhdistustavoista sopii sinulle parhaiten?

 1. Levitä puhdistustuotetta kostein käsin ihollesi ja pyörittele eli emulgoi meikkiä veden ja puhdistusaineen kanssa (esim. puhdistusmaito, saippua). Sen jälkeen tehosta pudistusta pyörittelemällä sientä iholla.
 2. Levitä puhdistustuotetta suoraan sienen pinnalle ja käsittele kasvot sen jälkeen sienellä kevein pyörivin liikkein. Saat puhtaan, silkkisen ja pehmeän ihon murto-osalla normaalista puhdistustuotteen määrästä.

  Jos käytät vaahtoa tai saippuaa, laita sitä pikkuisen sienen päälle ja puristele sientä vähän aikaa, jolloin puhdistusaine levittäytyy kunnolla sieneen. Sienen verkkorakenne saa saippuan vaahtoamaan runsaasti.

 3. Kaksoispuhdistus: kaksoispuhdistukseen suosittelemme emulgoituvaa öljyputsaria.

  Se lisätään kuivalle iholle ja putsaria pyöritellään sormenpäillä niin kauan, että meikki irtoaa ihosta.

  Sen jälkeen kosteilla käsillä pyöritellään ihoa, jolloin öljy muuttuukin maitomaiseksi. Tässä vaiheessa puhdistusta tehostetaan Konjac-sienellä.

 4. Voit myös puhdistaa ihosi normaalisti ja viimeistellä sienellä. Eli levitä puhdistustuote iholle, emulgoi ja pyyhi paperilla tai huuhtele. Sen jälkeen viimeistelet Konjac-sienellä.

Valitsitpa minkä tahansa puhdistustavan, viimeinen silaus annetaan puhtaalla sienellä puhtaalle iholle!

 1. Kun iho on puhdas, huuhtele sieni ja käsittele sillä iho vielä kertaalleen läpi.

  Tässä vaiheessa sienen hoitavat ominaisuudet pääsevät vasta kunnolla esiin, kun meikki, lika ja puhdistusaineet on poistettu.

 2. Lopuksi huuhdo sieni vielä kerran ja purista sieni kämmenten välissä tai nyrkissä mahdollisimman kuivaksi. ”Kuivaa” iho sienellä äläkä huuhdo ihoa enää tämän jälkeen!

  Painele kämmenillä iholle jäänyt kosteus ihoon ja suihkauta vielä kasvovettä 1-3 kertaa, jonka taas painelet ihoon. Älä siis huuhdo tai pyyhi kasvovedellä sienen hoitovaikutusta pois!

 3. Kun ihon pinta on vielä aavistuksen kostea, levitä seerumit ja voiteet.

Käytön jälkeen

 1. Huuhdo huolellisesti puhdistusaineet, meikit ja kuolleet ihosolut sienestä.
 2. Purista ylimääräinen vesi pois kämmenten välissä tai nyrkissä (älä väännä, koska se rikkoo sienen verkkorakenteen).
 3. Ripusta kuivumaan ilmavasti, niin ettei sieni osu seinään tai muuhun kiinteään pintaan. Silloin sieni ei kuivu kunnolla.

Puhdista pesusieni perusteellisemmin pari kertaa viikossa. Ota kosteaan sieneen hiukan saippuaa, puristele sitä nyrkissä, jolloin saippua vaahtoaa ja puhdistaa sienen.

Vaikka sieni itsessään on antibakteerinen, sen puhtaudesta kannattaa pitää huolta varsinkin silloin, jos ihosi on taipuvainen akneen tai siihen tulee herkästi näppylöitä. Siksi niin puhdistussienen kuin pyyhkeidenkin tulee olla puhtaita, eivätkä ne saa kerätä ja levittää bakteereja. Tarpeen mukaan pese sieni jokaisen käyttökerran jälkeen antibakteerisella saippualla.

Sienen käyttöikä on n. 1-3 kuukautta riippuen siitä kuinka käytät sitä. Kyseessä on 100 % luonnollinen tuote, joten käyttöikään vaikuttaa myös se, millaiset sääolosuhteet ovat olleet Konjac-kasvin kasvukautena.  Sade, aurinko, kuivuus, kylmyys yms. vaikuttavat kasvin ravinteisiin sekä kestoon.

Kun sieni alkaa murentua tai 3 kuukauden käyttöaika on täysi, kannattaa hankkia uusi sieni, sillä se on jo antanut ihollesi kaikki kallisarvoiset ravinteet ja toimii enää kuorivana pesuna.

Pidennä käyttöikää

Purista sieni aina käytön jälkeen mahdollisimman kuivaksi ja ripusta se kuivumaan ilmavasti ripustuslenkistä. Näin pidennät sienen käyttöikää huomattavasti.

Älä koskaan jätä Konjac-sientä lavuaarin reunalle tai suihkukoppiin märkänä, sillä kosteana luonnonsieni alkaa nopeasti kompostoitua, sieni murenee ja käyttöikä lyhenee.

Kesähelteillä voit säilyttää sientä jääkapissakin. Viileä sieni tuntuu ihanan raikkaalta ja virkistävältä kesähelteellä.

Pesuohjeet vartalosienelle

Vartalosienellä pestään myös pyrittävin liikkein, mutta painoa saa olla reippaasti enemmän.

Sienen toiselle puolelle on lisätty saksanpähkinän kuorta, jolloin siitä on saatu kuorivampi. Älä anna kuitenkaan sienen pehmoisuuden hämätä. Se ei tunnu tehokkaalta, mutta se on, eikä ihoa tarvitse raastaa hampaat irvessä.

Pestä voi pelkällä sienellä tai pesugeelin kanssa

Et todellakaan tarvitse pesuainetta normaalipesuun. Pelkkä kostutettu sieni riittää. Käytä pesuaineita kainaloihin yms. paikkoihin.

Suihkusaippua on kuitenkin tarpeen esim. mineraaliaurinkosuojien kanssa. Niitä on hankala saada huokosista irti, mutta sienen ja pesugeelin kanssa ihosta tulee putipuhdas ja ihanan pehmoinen.

Vartalosienellä on saatu uskomattoman hyviä tuloksia varsinkin ihottumien (atopia, seborrea) tukihoitona. Psoriasis on hankalampi, mutta kun karstan määrä iholla vähenee, lääkevoiteet tehoavat paremmin ja ihon kunto paranee.

Jos sinulla on epäpuhtauksia rinnassa tai selässä, pesu vartalosienellä auttaa myös niihin!

Apua saat myös talviaikaan säärien kuivaan ja pölisevään ihoon!

Lue lisää vartalosienen hyödyistä täältä

Ekoiluvinkki

Kun on aika luopua sienestä, vie se kompostiin tai mieluummin anna sen olla vielä hyödyksi puutarhan kukkapenkissä tai kotona kukkaruukussa.

Kaiva kostutettu sieni mullan sisään. Sieni imee tehokkaasti vettä itseensä ja luovuttaa sitä pikkuhiljaa kukillesi, jolloin kukkasi kukoistavat ja sinun tarvitsee kastella niitä entistä harvemmin – näppärää vai mitä?

Sieniä voit ostaa Ruohonjuuresta, Kärkkäiseltä, Hyvinvoinnin tavaratalosta ja luontaistuotekaupoista (Life, Aito ja TerveysTieto) sekä monesta muusta kaupasta. Valikoimat vaihtelevat liikkeittäin.

Nyt SkinMood Konjac-sieniä löytyy myös 23 Sokos-tavaratolosta, Emotionista ja verkkokaupasta.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!