Lisäravinteet

Lisäravinteet ja vastustuskyvyn kohottaminen

Omaan vastustuskykyyn voi vaikuttaa yllättävän paljon. Ennaltaehkäisyn kannalta erittäin tärkeä ja yksinkertainen toimenpide on käsien huolellinen saippuapesu aina kotiin tullessasi, vessassa käynnin yhteydessä sekä ennen ruokailua. Uhontamatta käsihygienian tärkeyttä kodin ulkopuolella, kuten työpaikalla, ravintoloissa, kylässä ja matkoilla. Käsidesi on tarpeellinen silloin, kun vesipesu ei ole mahdollista. Käsienpesun tarpeellisuus korostuu erityisesti flunssa-, oksennus- ja ripulikausina. Silloin on ehdottoman tärkeää välttää sormien viemistä suun, nenän ja silmien limakalvoille ennen käsien huolellista pesua.

Usein käyettyjen välineiden, kuten kännykän, kaukosäätimen, näppiksen yms. esineiden pesu tai desinfiointi kannattaa tedä aika ajoin. Sairastumisriskiä lisää luonnollisesti lähikontakti sairaisiin, ruuhkaisest ja täynnä ihmisiä olevat paikat ja jonot. Muista siis turvavälit. Huolehdi siitä, että et tartuta toisia ihmisiä! Aivasta “hihaan”/kainaloon tai nenäliinaan omien käsien sijaan. Heitä käytetty nenäliina ja suojakäsineet suoraan roskiin.

Immuniteetin ylläpito ja parantaminen 

Yksinkertaisin tapa on kiinnittää huomiota omaan ruokavalioon. Syö paljon kuitupitoisia kasviksia, vihanneksia, marjoja, hedelmiä ja juureksia.Vähennä punaisen lihan kulutusta. Suosi pro- ja prebioottisia ruokia. Huolehdi suolistosta liikkumalla, juomalla tarpeeksi vettä ja syömällä kuitupitoista ruokaa. Tämäkään ei aina riitä esim. sairauden, lääkityksen tai erikoisruokavalion noudattamisen takia. Silloin lisäravinteiden nauttiminen saattaa olla aiheellista. 

Immuniteetin kannalta tärkeitä ravintoaineita ovat vitamiinit ja hivenaineet, kuten D-, C-, A-, ja E-vitamiini ja rauta, sinkki sekä seleeni. Erityisen tärkeänä pidetään D-vitamiini vaikutusta vastustuskyvyn muodostumiseen.

Mehiläispesän tuotosten hyödyntäminen ja mehiläisterapia ovat saaneet alkunsa jo 900 ekr hunajasta. Egyptiläiset, roomalaiset sekä kreikkalaiset olivat ensimmäisiä sivilisaatioita, joissa heräsi intohimo propolikseen heidän tiedostettuaan sen vaikutukset niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hunajan ja propoliksen antioksidanttiset ja antibakteeriset ominaisuudet ovat olleet hyvin tunnettuja ominaisuuksia luonnonlääketieteessä jo vuosituhansien ajan. Niitä on käytetty sekä ulkoisesti että sisäisesti rauhoittamaan tulehdusta. 

Antibioottikuurit vain todelliseen tarpeeseen, kokeile Propoliaa

Joskus hengitystieinfektiokierteen taustalla voi olla tarpeettomat antibioottikuurit. Toistuvasti otetut antibioottikuurit heikentävät elimistön suojaavaa hyvää mikrobistoa ja näin ollen hidastavat paranemista ja altistavat uusille infektioille. Säästä siis antibiootit todelliseen tarpeeseen ja kokeile Propolia-tuotteita immuunipuolustuksen vahvistamiseen, taltuttamaan kurkkukipua ja flunssan oireita, poistamaan pahanhajuista hengitystä ja antamaan lisäenergiaa keholle ja mielelle.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!