Oikean värisävyn valinta Herbatint- kestoväreistä

Hiustesi oma luonnollinen sävy

Oikean värisävyn valinta voi olla hankalaa, mutta näillä ohjeilla onnistut varmasti. Herbatint- kestovärin sävyt ulottuvat mustasta (1N) aina platinablondiin (10N).  Jotta osaat valita oikean Herbatint- sävyn, tarkista oma luonnollinen hiustesi sävy N- sarjan sävyistä. Pidä mielessä, että oikean hiustesi sävy on hiusten tyvessä, ei hiusten pituuksissa ja latvoissa.

Haluatko vaalentaa vai tummentaa omaa hiusten sävyäsi vai korostaa omien hiustesi sävyä?

Esimerkiksi, jos hiustesi oma sävy on lähimpänä Herbatint- väriä 6 (Dark blonde):

 • haluat korostaa oma sävyä, valitse sävy 6
 • haluat vaalentaa hiuksiasi yhdellä asteen, valitse sävy 7
 • haluat tummentaa hiuksia yhdellä asteella, valitse sävy 5

Jos epäröit kahden sävyn välillä, niin valitse mieluummin vaaleampi sävy. On helpompi tummentaa hiusta kuin vaalentaa sitä värjäyksen jälkeen. Jos hiuksesi ovat huokoiset tai esim. pituus ja latva ovat vaaleampia kuin tyvi, tarttuu väri intensiivisemmin huokoiseen ja vaaleampaan hiusten osaan, jolloin värjäystulos on tummempi ja intensiivisempi.

Muista, että Herbatint- kestovärit vaalentavat maksimissaan kaksi astetta!

Oikean värisävyn valinta

Herbatint- värejä on 28 kaunista värisävyä, joista varmasti löydät itsellesi sopivan. Värisävyn valinnassa voit käyttää apuna Herbatint Color Finderia. Muistathan, että voit sekoittaa mitä tahansa Herbatint- sävyistä keskenään saadaksesi halutun sävyn ja tummuusasteen. Alla pari vinkkiä kahden tai useamman sävyn sekoittamiseen.

Perussääntö: värejä sekoittaessa täytyy muistaa sekoitussuhde 1:1 eli saman verran hapetetta ja väriä. Jos haluat esim. sekoittaa keskenään sävyjä 6N ja 7D sekoitussuhde on seuraava:

30 ml 6N + 30 ml 7D (= 60 ml väriä) ja 60 (ml) kehitettä

 

Jos haluat taittaa lämpimänsävyisiä raitoja tai vaalennusta

Valitse sävy Herbatint tuhka- sarjasta (C- sarja) ja sekoita se N- sarjasta löytyvään, omaa luonnollista hiussävyäsi vastaavaan sävyyn.

Esimerkki: Jos aloitussävy on 5G ja haluat 5N- lopputuloksen, saat sen sekoittamalla 40 ml 5N ja 20 ml 6C sekä 60 ml hapetetta.

Jos haluat korostaa lämpimänsävyisiä raitoja

Lisäintensiteettiä raitoihin saat FF- sarjan (Flash fashion) sävyistä. Jos esim. hiustesi aloitussävy on 7 kupari ja haluat korostaa saman sävyn hiuksiisi intensiiviisemmällä sävyllä:

40 ml 7R + 20 ml FF6 + 60 ml hapetetta

 

Jos haluat tyven tummemmaksi ja pituuksiin ja latvoihin saman sävyn intensiivisemmän sävyn

 1. Valitse ensin sävy, joka vastaa omaa luonnollista hiustesi väriä (1N-10N)
 2. Valitse toinen sävy samalla tummuusasteella, kuin valitsemasi N- sarjan sävy (1-10), jolla haluat korostaa/muuttaa hiustesi sävyä. Valitse tuo sävy Copper (R ), Golden (D), Mahogany (M) tai Ash (C )- sarjoista.
 3. Tee kaksi seosta, joista ensimmäinen sekoitussuhteella 40 ml N-sarjan sävyä, 20 ml valitsemaasi sävyä R/D/M/C- sarjoista ja 60 ml hapetetta.
 4. Aloita värjääminen hiusten tyvestä ja anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 5. Tee toinen seos sekoitussuhteella 20 ml N-sarjan sävyä, 40 ml valitsemaasi sävyä R/D/M/C- sarjoista ja 60 ml hapetetta.
 6. Levitä toinen seos hiusten pituuteen ja latvaan ja anna vaikuttaa 10 minuuttia.
 7. Pese tämän jälkeen hiukset värjäyspaketista löytyvällä shampoolla ja hoitoaineella

Värjäys vaalennettuihin tai käsiteltyihin hiuksiin

Vaalennetut hiukset: jos haluat tummentaa hiustesi sävyä 2-3 astetta

 • jos haluat säilyttää 6N sävyn tai vaaleamman hiuksissasi sekoita N- sarjaa G- sarjan kanssa
 • jos haluat säilyttää 5N sävyn tai tummemman hiuksissasi sekoita N- sarjaa C- sarjan kanssa
 • lyhennä vaikutusaikaa 10 minuutilla, koska vaalennettu ja prosessoitu hius imee itseensä enemmän väriä


Permanentattu ja kiharruskäsitelty hius: värjäystä ei suositella heti permanenttikäsittelyn jälkeen, vaan on parempi odottaa parisen viikkoa permanentin tai kiharruskäsittelyn jälkeen. Lyhennä vaikutusaikaa 10 minuutilla ja valitse haluamaasi lopullista sävyä vaaleampi sävy.

Hennakäsitelty hius

Henna muodostaa hiukseen vahamaisen kerroksen, joka estää värin pääsyn hiukseen. Värjäystuloksesta tulee usein laikukas ja epätasainen ja ennen Herbatint- värjäystä suositellaan kasvattamaan ensin hennaväri pois tasaisen värjäystuloksen saamiseksi.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!