Harmaanpeitto Herbatint-kasviväreillä

Tiesitkö, että Herbatint -kasviväreillä on erinomainen harmaanpeittokyky!

Usein luullaan, että harmaat hiukset peittyvät vain kestovärillä, mutta se ei pidä paikkaansa. Onnistut siinä kasvivärilläkin, mutta niillä harmaanpeitto on hieman erilaista kuin Herbatint- kestovärillä värjättäessä. Jotta Herbatint kasvivärillä saadaan täydellinen harmaanpeitto, suosittelemme tekemään joko kaksivaiheisen värjäyksen, jossa käytetään aina hennaa ja varsinaista väriä tai värjäämään samalla sävyllä kaksi kertaa peräkkäin.

Harmaanpeitto kaksivaiheisella värjäyksellä vai tuplavärjäyksellä

  • Kun olet peittämässä harmaata tummista tai keskitummista hiuksista Moon Light, Hot Chocolate tai Warm Chestnut- väreillä, suosittelemme sinulle kaksivaiheista värjäystä. 
  • Henna Lover Poweria ei kannata käyttää vaaleissa hiuksissa harmaanpeittoon, koska se värjää hiukset punaiseksi! Vaaleat sävyt eivät pysty peittämään punaisuutta, vaan se kuultaa läpi. Käyttäessäsi Pure Caramel ja Honey Blonde-värejä, suosittelemme sinulle tuplavärjäystä: värjää hiukset ensin normaalisti ja odota 2-3 päivää. Jos harmaata pitää vielä peittää, värjää uudelleen samalla sävyllä.

Tulosta Herbatint- kasvivärin värjäysohjeet.

Kaksivaiheinen värjäys

Vaihe 1

  • Värjää hiukset HENNA LOVE POWER –sävyllä.
  • Vaikutusaika 60-90 min. Vaikutusaika riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäisessä vaiheessa hiuksiin saadaan kirkas lämpimänpunainen väri. Huuhdo väriaine pois ja pyyhekuivaa hiukset seuraavaa vaihetta varten.

HUOM! Henna Love Power- sävyä ei kannattaa käyttää vaaleissa hiuksissa harmaanpeiton kaksoisvärjäyksessä, koska varsinainen vaalea sävy ei pysty peittämään täysin hennan punaisuutta, joten hiuksiin jää ei toivottava punertava sävy. Vaaleiden hiusten harmaanpeitto onnistuu värjäämällä hiukset kahteen kertaan samalla sävyllä.

Täältä voit tulostaa tai tallentaa itsellesi värinvalintataulukon, joka helpottaa oikean värin valitsemista.

Vaihe 2

  • Värjää hiukset haluamallasi sävyllä
  • Toisen värjäysvaiheen ansiosta saat hiuksiin tasaisen ja peittävän värjäystuloksen haluamassasi värisävyssä.

Herbatint kasviväri valkovihreässä pahvipakkauksessa sävyssä henna love power.Esimerkki: jos sinulla on harmaat hiukset ja haluat lopputulokseksi Tummaa kastanjanruskeaa vastaavan sävyn eli Moon Light Power- sävyn, levitä ensin Henna Love Power- sävy hiuksiin 60-90 minuutiksi. Huuhdo sävy pois hiuksista, pyyhekuivaa ja levitä Moon Light Power- sävy 60-90 minuutiksi. Vaikutusajan jälkeen huuhdo väri, levitä hoitoaine ja kuivaa lopuksi.

Nämä kaksi levityskertaa voidaan tehdä joko peräjälkeen tai perättäisinä päivinä. Huomioi kuitenkin, että henna värjää tyvikasvun ensin punaiseksi ja varsinainen väri peittää punaisuuden.

VINKKI!  Värjäyksen lopputuloksen ennakointiin suosittelemme tekemään ”suortuvatestin” eli ottamaan pienen hiustupsun ja testaamaan siihen väriä. Lopputulos ei siten yllätä vaan ihastuttaa ja pystyt näin vielä säätämää värin syvyyttä muuttamalla vaikutusaikaa lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

Kaksoisvärjäys

Voit myös peittää harmaat hiukset värjäämällä peräkkäin 2 kertaa haluaumallasi sävyllä. Tämä on parempi tapa varsinkin vaaleilla hiuksilla, koska vaaleat värit eivät pysty peittämään hennan punaisuutta.

Kasviväri kestovärin/kemiallisen värin päälle

Jos hiuksissasi on pohjalla kemiallinen väri, pese hiuksia ainakin 10 kertaa värjäyksen jälkeen, ennen kuin värjäät kasvivärillä. Tee myös suortuvatesti nähdäksesi minkä väriset hiuksista tulee.

Kasvivärjätyt hiukset ja kestoväri

Kasviväri muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, jota kestoväri ei pysty läpäisemään eli väri ei pysty kunnolla tarttumaan hiuksiin. Siksi kasviväri olisi ensin kasvatettava hiuksista ulos.

Yllättäviä värejä kemiallisissa vaalennuksissa

Hiustenvärjäyksen kompastuskiviä

Väriä on kiva vaihtaa ja kokeilla eri sävyjä ja värilaatuja. Joskus se voi aiheuttaa ikäviäkin yllätyksiä, joita sattuu silloin, kun esim. kampaaja ei tiedä hiuksen historiaa eikä asiakaskaan välttämättä enää muista mitä kaikkia ihania värejä hiuksiin on kokeiltu.

Hiusten vaalentaminen kemiallisilla aineilla voi yllättää lopputuloksellaan:

Indigo: Jos olet käyttänyt indigopohjaisia kasvivärejä ja menet kemialliseen hiusten vaalennukseen, saattaa tuloksena olla vihreät tai sinivihreät hiukset, kun hiukseen kerrostunut indigo nousee pintaan. Herbatint Vegetal- väreissä indigoa sisältää nämä värit: Moon light, Hot Chocolate Power, Warm Chestnut Power, Pure Caramel. Sama yllätys voi tulla esiin myös, jos olet käyttänyt jotain suoraväriä.

Muut sävyt: muilla sävyillä vaalentaminen saattaa nostaa punapigmentin pintaan, jolloin tuloksena kuparin tai punaisen sävyt. Tämäkin on usein kemiallisessa vaalennuksessa esiin nouseva väri.

Mistä Herbatint- kasvivärejä voi ostaa?

Tuotteet voit ostaa vaikkapa Kärkkäiseltä Lahden, Ylivieskan tai Jyväskylän Palokan liikkeistä tai tilata Kärkkäisen verkkokaupasta. Luonnonkosmetiikkaa suosivien hyviä ostospaikkoja ovat  House of Organicin ja Ruohonjuuren verkkokaupat tai vaikkapa Kampin Ruohonjuuri, jossa hyllyt notkuvat kaikkea ihanaa kauneudenhoitoon.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!