Konjac- sienissä on eroja

Miksi Hyvän Olon Maailman Konjac sieni on paras valinta ihollesi!

Markkinoilla on erilaisia Konjac Sieniä ja kuluttajan on pintapuolisesti vaikea hahmottaa, mikä sieni kannattaa valita. Vaikka pakkauksen päällä lukee Konjac Sponge, sisällä saattaa olla täysin erilainen tuote. Päällisin puolin sienet näyttävät samalta ja tuntuvat samalta. Käytössä huonompilaatuinen sieni saattaa hajota aiemmin, siihen kertyy hometta ja siinä saattaa olla yllättäviäkin ainesosia, joita ei voi silmämääräisesti sienestä erottaa. Kuluttajan on hyvä tietää millaisen sienen valitsee, jotta sieni tekee sille tarkoitetun tehtävän parhaiten.

Niin sienen valmistajan kuin valmistuttajankin tärkeimpänä asiana on tuottaa laadukasta tuotetta ja kaikin käytettävissä olevin tavoin myös yrittää varmistaa tuotteen turvallisuus sekä seurata ja noudattaa kulloinkin voimassaolevaa lainsäädäntöä.

EU:n lainsäädännön mukaiset hygienia- ja puhtaustestit

Hyvän Olon Maailman Konjac – sienille on tehty EU:n lainsäädännön mukaiset hygienia- ja puhtaustestit ja siitä on todistuksena EU-standardin mukainen Microbial Contamination – BP / EP & USP 61 / 62 -sertifikaatti. Näillä testeillä varmistetaan, ettei sienessä ole sinne kuulumattomia bakteereja, homeita tai hiivoja. Niistä on tutkittu mm. stafylokokit, salmonella, kolibakteerit jne.

Ei säilöntäaineita

Olemme valinneet myyntiin kuivapakatun sienen, joka mahdollistaa myös sen, että sienissä ei tarvita säilöntäaineita. Koska kosteana pakattu sieni kuivuu ensimmäisen käyttökerran jälkeen samalla tavalla kuin kuivana pakattu sieni, halusimme tarjota asiakkaillemme mielestämme paremman vaihtoehdon ja säästää tässä tapauksessa asiakkaamme turhalta kemikaalialtistukselta. Näin olemme pyrkineet varmistamaan siltäkin osin sienen sopivuuden herkkäihoisille ja myös niille kuluttajille, jotka haluavat käyttämiinsä tuotteisiin vähemmän kemikaaleja.

Sienikohtaiset raaka-aineanalyysit

Kaikista sienistä löytyy sienikohtaiset raaka-aineanalyysit, jossa on selvitetty sienen prosentuaaliset raaka-ainekoostumukset (Certification of Analysis). Hyvän Olon Maailman sienien raaka-aineet näkyvät pakkauksen takana olevassa inci -luettelossa.

Raskasmetallitestit

Asia, mikä ei ehkä heti ensimmäisenä tule mieleen on se, että sienet saattavat myös sisältää raskasmetalleja. Hyvän Olon Maailman sienille on tehty raskasmetallitestit (SGS Heavy Metal Test report). Testitulosten mukaan sienissä ei ole myöskään raskasmetalleja kuten kadiumia, lyijyä, arsenikkia tai elohopeaa.

Ftalaatit

Joistakin markkinoilla olevista sienistä on löydetty mm. ftalaatteja ja muovia. Näille sienille on tehty tutkimukset myös ko. sieneen kuulumattomien ainesosien osalta (Phthalates content requirement in Annex XVII Items 51 & 52 of the REACH Regulation (EC) no. 1907/2006 & amendment no. 552/2009 (formerly known as Directive 2005/84/EC)

(Ftalaatteja käytetään PVC-muovien pehmentämiseen lisäämään muovien taipuisuutta, läpinäkyvyyttä ja kestävyyttä (mm. liimat, elektroniikka, rakennusmateriaalit, hygieniatarvikkeet, saippuat, pakkausmateriaalit, lelut, vahat, maalit, painomusteet, lääkeaineet, ruoka-aineet ja tekstiilit). Useiden ftalaattien epäillään olevan haitallisia miesten hedelmällisyydelle. Eläimillä vaikutuksia ovat mm. ulkoisten sukupuolielinten ja lisäkivesten epämuodostumat, piilokiveksisyys, heikentynyt siemennesteen tuotanto, yleinen hedelmällisyyden lasku ja naaraspuolisten sukupuoliominaisuuksien kehittyminen. Ihmisillä on havaittu, että ftalaateille altistuminen on yhteydessä samankaltaisiin vaikutuksiin ja lisäksi keskivartalolihavuuteen, insuliiniresistenssiin ja käyttäytymishäiriöihin.)

Miksi olemme ylpeitä Hyvän Olon Konjac sienestämme?

Hyvän Olon Maailman sienet ovat aitoja Konjac – sieniä ja ne valmistetaan Iso 9000 sertifioidussa tehtaassa. Sienipaketissa on lain vaatimat käyttöohjeet sekä suomeksi että ruotsiksi, maahantuojan yhteystiedot ja täydellinen ainesosaluettelo. Olemme rekisteröineet sienet EU:n kosmetiikka-asetuksen mukaisesti ja olemme asiakkaan tavoitettavissa, mikäli hänellä on jotain kysyttävää. Koulutamme jälleenmyyjämme ympäri Suomen siten, että he kykenevät opastamaan omia asiakkaitaan sienien käytön suhteen. Kun kaikki nämä asiat ovat kunnossa, ei ole ihme, että palaute sienistä on ollut niin mahtavaa. Sen eteen on moni ihminen tehnyt työtä ja sen asiakkaamme ovat ansainneet valitessaan meidän tuotteemme.

Väriaineet

Osa markkinoilla olevista sienistä on värjätty, eikä väri tällöin viittaa mihinkään toiminnalliseen funktioon. Hyvän Olon Maailman Konjac-sienien väri tulee raaka-aineista (bambuhiili/musta, aloe/vihreä). Sienillä on Intertekin tekemä testiraportti (Color additive identification (Qualitative), jolla on varmistettu, että sieniä ei ole värjätty synteettisillä väriaineilla.

 

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!