SkinMood® Hiusturbaani

 Hiusturbaani on SkinMood® -perheen uusin tulokas!

SkinMood Hiusturbaanin tuotekuva.Nyt se on täällä! SkinMoodin uusi suloisen paksu, pehmoinen, lämpöinen ja extraimukykyinen hiusturbaani, johon on helppo rakastua.
Hiusturbaani vaiko kylpypyyhe?

Turbaani on hellävaraisempi kuin tavallinen kylpypyyhe. Märät hiukset ovat alttiita vaurioitumaan ja katkeilevat normaalia helpommin. Useinhan froteepyyhkeen kanssa hangataan, hierotaan ja kierretään hiuksia melko kovakouraisesti. Karkea kangas saa hiussuomut aukeamaan, jolloin niistä tulee pörröiset, ne takkuuntuvat helpommin, menettävät kiiltoa ja jopa katkeilevat.

SkinMoodin Hiusturbaania valitessa rima nostettiin korkealle. Testailimme itse monia versioita ja päädyimme tähän muhkeaan versioon.


Hiusturbaanin valintakriteerit 

Kuivaa tehokkaasti hiuksia

Ensimmäinen kriteeri oli hiusturbaanin imukyky, sillä etsimme tuotetta, joka oikeasti ahmii hiuksista veden, mutta ei hiuksen omaa kosteutta. Onhan tuotteen tarkoitus kuivata hiukset mahdollisimman kuivaksi ennen föönausta.

 

Koko ja koon säädeltävyys

Toisena kriteerinä oli koko ja koon säädeltävyys. Halusimme kookkaan hiusturbaanin, johon mahtuu myös paksut ja pitkät hiukset. Niinpä turbaanin takana on kaksi kiinnitysnappia. Lyhythiuksinen voi käyttää alempaa kiinnitysnappia ja kun kokoa tarvitaan lisää, löytyy ylempää toinen nappi.

Mukavan tuntuinen päässä

Kaksi ensin mainittua seikkaa tekevät SkinMood Hiusturbaanista myös mukavan tuntuisen ja se on oikeasti tärkeä asia. Jos turbaani on liian pieni, se tuntuu kiristävältä päässä ja saattaa olla, että se nousee ylöspäin jättäen osan hiuksista turbaanin ulkopuolelle. Pienen turbaanin kanssa tulee myös tunne, että se ei oikein pysy päässä. Paksu ja pehmoinen kangas yhdistettynä reiluun kokoon tekee hiusturbaanista todella miellyttävän tuntuisen. Kylpypyyhkeeseen verrattuna turbaani on tosi vaivaton. Kun sen on päähän laittanut, siellä se pysyy ja on kevyt. Pyyhe on usein kookas ja painava, se keikkuu puolelta toiselle ja päätä on pakko pitää pystyssä, jotta pyyhe edes pysyy päässä eikä tipu, jos kumarrut hiukan.

Materiaali

Materiaaliksi valittiin erittäin imukykyinen ja laadukas mikrokuitu (80 % polyesteri, 20 % polyamidi), josta valmistettu ylellisen paksu (280 m²/g) ja pehmoinen hiusturbaani kuivaa myös pitkät ja paksut hiukset tehokkaasti ja hellästi. Turbaani on valmistettu kaksinkertaisesta, pitkänukkaisesta huippuimukykyisestä kankaasta, joka imee hiuksen pinnalta kosteutta lyhentäen varsinaista föönausaikaa huomattavasti. Näin hiukset rasittuvat vähemmän ja pysyvät paremmassa kunnossa.

Hiusturbaanin hyödyt  

Turbaani sopii kaikille. Sen avulla säästyt turhalta föönaukselta ja suojaat vaurioituneita tai kuivia hiuksia saunan kuumuudelta. Varsinkin, jos sinulla on ohuet hiukset, tämän hiusturbaanin teho saattaa jopa yllättää. Kun otat sen pois päästä, voi olla, että lisäkuivausta ei enää tarvita. Kiharapehko tykkää myös hiusturbaanista. Käyttö vähentää föönaustarvetta ja ehkäisee hiusten pörröisyyttä. Ja kun haluat vaalia kiharoitasi, turbaanin avulla ”ploppaus” napakoittaa kiharaa. Paksujen ja pitkien hiusten omistajakin pääsee helpommalla. Hiuksia kuluttava ja aikaa vievä pitkä föönausaika kuuluu nyt historiaan. Paksu ja reilun kokoinen turbaani tuntuu ihanan lämpöiseltä ja pehmoiselta. Sitä on ilo pitää.

Värjätyt, käsitellyt ja vaurioituneet hiukset 

Suomalaiset ovat ahkeria värjäämään hiuksiaan ja vuosien värjääminen, vaalentaminen, kihartaminen ja muut kemialliset käsittelyt saattavat olla hiuksille hiukan liikaa. Ne menettävät kiiltonsa, takkuuntuvat, kuivuvat ja hapertuvat eivätkä näytä enää hyvältä. Huonokuntoisen hiuksen hoitaminen on pitkäjänteistä työtä ja paras vaihtoehto saattaa olla hiusten leikkaaminen lyhyiksi ja uuden uljaan hiuspehkon kasvattaminen. Kun tätä korjaustoimenpidettä aloittaa, on myös mietittävä hiustenhoito uusiksi.

Rakastatko värjättyjä hiuksiasi, etkä halua luopua värjäämisestä? Italialaiset Herbatint -kestovärit ovat markkinoiden hellävaraisimmat kestovärit ja ne ovat ainoina kestoväreinä läpäisseet herkän ihon dermatologiset testit. Värjäystulos on luonnollinen, hiukset kiiltävät ja voivat paremmin. Voit siis edelleen värjätä hiuksia, ja pitää ne silti paremmassa kunnossa.

Herbatint kasviväri valkovihreässä pahvipakkauksessa sävyssä neutral cassia power.Tai onko sinulle kestovärit ehdoton NO NO ja kasvivärit YES YES? Herbatintin uudet 100 % luomukasvivärit hoitavat ja värjäävät hiuksia samalla kertaa.

Ja tiesitkö, että monissa hius- ja hiuspohjan ongelmissa Herbatint Neutral Cassia voi auttaa korjaamalla hiuksen rakennetta sekä hoitamalla hiuspohjaa. Jokainen keino kannattaa käyttää ja varmistaa, että hiukset pysyvät hyvässä kunnossa.

 

Milloin hiusturbaania tarvitaan?

Turbaania voi käyttää pesun jälkeen hiusten kuivaamiseen, meikatessa ja kasvoja pestessä suojaamaan ja keräämään hiukset pois kasvoilta sekä saunassa antamamaan suojaa hiuksia vaurioittavalta kuumuudelta. Soveltuu myös mm. tehostamaan hiustenhoitoaineiden sekä naamioiden vaikutusta (pese tämän jälkeen turbaani, jotta sen kuivausteho säilyy).

Hiukset voi kietaista turbaanin sisään myös vaikka aurinkoa ottaessa, rannalla makoillessa tai paljussa istuessa. Kesällä mökkisaunan jälkeen hiuksia ei tarvitse heti syöksyä kuivaamaan. Hiusturbaanin voi laittaa märkien hiusten suojaksi ja nauttia kesäillasta saunan terassilla tai vaikkapa grillata saunamakkarat aivan rauhassa ilman, että vesi valuu kylmänä pitkin niskaa tai märkien hiusten takia tulee kylmä.

Käyttöohje:

Puristele pesun jälkeen enin vesi pois hiuksista käsin ja/tai pyyhkeellä. Kiedo sen jälkeen turbaani päähän ja painele/puristele sitä hiuksia vasten. Jätä turbaani päähän imemään kosteutta hiuksista.

Laita pää alaspäin ja turbaanin leveämpi pää, jossa on nappi, niskan puolelle, kiedo hiukset turbaanin sisään kuvan osoittamalla tavalla. Nosta rullattu osio taakse niskan puolelle ja kiinnitä kuminauhalenkillä nappiin. Pidä turbaania vähintään 15 minuuttia päässä, jotta se ehtii imeä kosteutta hiuksista.

Kun otat turbaanin pois päästä, pistä pää alaspäin ja föönaa niitä hetki. Näin saat hiukseen kuohkeutta. Sen jälkeen muotoile hiukset harjalla tai haluamallasi muotoilulaitteella.

SkinMood hiusturbaanin käyttöohjekuva.

Pesuohje:

Pesu max. 40 asteessa ilman huuhteluainetta. Ei silitystä, ei rumpukuivausta.  Älä valkaise. Pese mieluiten samanväristen kanssa ja pesaise turbaani ennen ensimmäistä käyttöä. Huuteluainetta ei suositella, koska se tukkii imukykyiset kuidut, jolloin turbaanin kuivattava vaikutus häviää.

Mistä SkinMood® Hiusturbaanin voi ostaa?

Turbaania myyvät monet Life, Aito ja TerveysTieto-ketjujen kaupat ja Ruohonjuuret sekä Kärkkäisen myymälät ympäri Suomen. Jos suosit verkkokauppoja, niin voit tilata niitä Ruohonjuuren verkkokaupasta tai vaikkapa Kärkkäiseltä tai House of Organicilta.

Tykkäsitkö? Jaa se muillekin!